h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 cau, jelikoz jsme takovy samouk a spojku jsem jeste v zivote venku ani nevidel, tak se chci zeptat, zda ma spojka neco spolecneho se setrvakem, tedy jestli treba prokluz spojky muze zpusobovat i nejak spatny setrvacnik? jedna se o me auto v popisu, s original dvouhmotou... Kdyz jsem auto koupil, tak setrvacnik piskal, ale spojka neprokluzovala, po nejake dobe zniceho nic setrvak prestal piskat (a nepiska dodnes) a zanedlouho zacla spojka pri 4. a 5. kvaltu prokluzovat, tak jestli to nema nejakou sovislost treba.... A ted resim dilema, jestli kdyz budu delat spojku, tak jestli mam davat i novej setrvak, nebo jestli to nebude nutne... Auto by melo mit realne 180tis. km najeto a kdyz jsem cetl, ze setrvaky drzi treba i 400tis., tak bych rad, aby tam jeste zustal... Diky za rady Citovat
Přema Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Pokud máš dvouhmotu a to asi při RHZ motoru máš tak ano....... Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 dej se do ,,hledání,, je tu tisíc odkazů na spojku s dvouhmotou Citovat
h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 to mam docela procteny, mam uz nastudovanej i navod na vymenu spojky a setrvaku .... jen jsem odnikud nepochopil, zda to ma prave souvislost i se spojkou..... takze vidim, ze ma... nepotesil jsi me, ani ja te nepotesim ... No ale diky za reakci.... jdu na brigadu ... Citovat
Přema Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Není nic neobviklého že po nakrmení motoru se začne ozývat spojka či setrvák...... Citovat
h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 prave ze setrvak se ozyval pred nakrmenim .... a pak prestal, pak jsem auto nakrmil a je ticho po pesine... ale ta spojka prokluzuje.... takze dam nejspis jednohmotu a spojku a bude... [upravil dne 4/3/11 10:18 h4wk3y] Citovat
omegascream Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 keď už sme pri zotrvačníkoch, je možné aby sa nejak poškodil jednohmotný zotrvák a môže to mať potom vplyv na jazdné vlastnosti? Ak hej, aký? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 jednohmotý setrvačník se dá zničit taky a to tak, že se ,,spálí\'\' jeho pracovní plocha--vlivem prokluzování spojky nebo špatnou technikou jízdy se na pracovní ploše se vytvoří sklovitý povlak a pak už jen nový setrvák... Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Kdyz budes davat i setrvak, to uz tam rovnou muzes dat i ten 6kvalt... Citovat
h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 ja chci taky 6kvalt .... no a ja fakt stejne nevim co delat... pitomej setrvak... Citovat
h4wk3y Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 ktere az tak moc nemam... spis me stve, ze nevim, jeslti to je jen v haji spojka, nebo jestli i setrvak... ale to asi nezjistim bez toho, aby se to rozdelalo... jen posledni dotaz snad uz, jak se pozda, ze je teda v haji i setrvak? - jako vzhledem k tomu prokluzu.. protoze jinak zadne divne zvuky nevydava.... Diky [upravil dne 4/3/11 23:01 h4wk3y] Citovat
omegascream Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 ozzy: a ako sa potom taký zničený zotrvačník prejavuje? Citovat
dodo407sw Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 ako zistim ze mi klouze spojka alebo ze mam zlu dvojhmotu,pripadne zotrvacnik?? fsetko mam ok, len neviem ak to pride ze budem vediet ze je to ono Citovat
h4wk3y Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 no ze ti prokluzuje poznas tak, ze v momente s nejvetsi kroutakem, kdyz dupnes na plyn, normalne pri zarazenem nejakem vyssim prevodovem stupni (4., 5.), tak ti vyleti otaky, ale rychleji nepojedes... A setrvak pak jakoby kvici, nebo co te je za zvuk.. nebo cinka.. tezko rict, jak to popsat... vetsinou pri rychlejsi pusteni spojky nebo pri tom, kdyz brzdis motorem a pak slapnes na plyn a zas ho pustis, tak to vydava takovy divny zvuk .. a jeste malickost: dvojhmota=setrvacnik - je to jedna a ta sama vec.. [upravil dne 6/3/11 21:09 h4wk3y] Citovat
ozzy56 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 ozzy: a ako sa potom taký zničený zotrvačník prejavuje? spálený setrvák se projevuje trhavými rozjezdy (nedá se i při jemném ovládání pedálu spojky plynule rozjet) Citovat
h4wk3y Odesláno 7. březen 2011 Autor Odesláno 7. březen 2011 aha.. ja se rozjizdim uplne normalne, coz doufam znamena, ze mam v haji jen spojku ... atak setrvak nemusim davat novej... :-D Citovat
h4wk3y Odesláno 7. březen 2011 Autor Odesláno 7. březen 2011 hele a posledni vec, kdyz to rozdelam, jak poznam, jestli je v haji nebo ne ten setrvak? ma dane nejake meze opotrebeni? Jelikoz nepiska ani nevydava zadne zvuky a rozjezdy mam naprosto plynule a krasne regulovatelne spojkou, tak by nemusel by v haji... proste ted koupim spojku, sundam vsechno a az to uvidim, co vse musim zkontrolovat, abych mel jistotu, ze tam jeste s novou spojkou vydrzi? -zda neco zmerit, nebo nevim co... Dik moc Citovat
omegascream Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 ďakujem, mám totiž trošku podozrenie na zotrvačník. Fakt je, že pri radení mi to trochu trhá, ale keď sa moc snažím, tak sa dá takmer plynule. A má to aj nejaký zvukový prejav - ako sa spomínal pri dvojhmote. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.