Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 no boli to take hrube drahe neTesco kable neviem ake presne...a postup? co sa da na tom spravit zle? Baterka bola nabita v servise ale spravil som asi 60-70 km, a tak ma napadlo ze ked nedobija nahodou zrepasovany alternator ze by sa mozno vybila...ale vyzera byt nabita... samozrejme dobijem a budem mudrejsi...na 405 baterka vybijala sama seba Citovat
dubravap Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Ahoj. Podľa môjho názoru štartér. Problém medzi spínacou skrinkou a elmag cievkou štartéra. Vyskúšaj-odpoj z cievky štartéra káblik od spínacej skrinky. Vyraď rýchlosť, zabrzdi ručnou brzdou, zapni kľúčik do druhej polohy-všetko pod napätím. Použi samostatný kábel- jeden koniec na cievku štartéra(plochá dutinka), druhý koniec na + pól aku-pozor!! nie trvalo. Po naskočení motora ihneď prerušiť tento spoj.Ak motor naštartuješ-chyba v spin. skrinke alebo cievke štartéra. Ak nie- chyba v AKU alebo repas štartéra-netreba hneď nový. Inak napätie pri štartovaní nesmie klesnúť po 10,5 V, inak vadná AKU. Peter Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 ako startovat auto napriamo ma ucit nemusite :D Citovat
pastorek Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Spomínal som i skorodované kontakty. Napríklad ak je zlý kontakt na prepoji kasňa - motor tak to nebude dobre štatovať ani s novám štartérom ani na káble. Ak nemáš zaliate káble na kontaktoch baterky tak tam môže byť zlý kontakt a prepojovacie káble pripojené na svorky nepomôžu. Môže to byť i problém alternátora, hlavne ak bol rozoberaný tesne pred vznikom problému. Proste, môže to byť i štartérom ale je dobre pred jeho opravou skontrolovať tieto drobnosti okolo. Nezaberie to veľa času a budeš mať istotu. Písal si že po pripojení káblov to štartovalo ale slabo tak spínacia skrinka by nemala byť vadná. [upravil dne 20/2/11 21:37 pastorek] Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 alternator bol repasovany 3 dni dozadu !!! kontakty su v pohode, na baterke, ich druhe konce skontrolujem Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 @pastorek: Tak si tu citam tvoje prispevky...ty by si zvladol zrepasovat starter? Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 len tak pre zaujimavost....nevie mi dakto povedat objednavacie cislo? nemozem to najst v SB Citovat
Péťa Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Připomíná mi to moji příhodu v září na Slovensku. Nakonec to byl startér. Nechal jsem ho zrepasovat. Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 asi to caka aj mna podla vsetkeho... ozaaj, este som zabudol, ked mi blbli tie budiky, obcas mi to vyhodilo ABS fault chybu...ale to bude asi tym napatim alebo co Citovat
dubravap Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Môžeš urobiť ešte jeden test-kvality elektrických spojov-hľadanie prechodového odporu. Potrebuješ iba multimeter, prepnúť na rozsah 20V.Postup: napätie na aku a spotrebiči pri záťaži je rovnaké=závada v spotrebiči. Ak sú rozdielne=závada na el.spojoch=veľký prechodový odpor. Potom postup: multimeter na rozsah 3V (príp 300mV) a merať jednotlivé spoje (pozor iba na jednej el.vetve t.j od +pólu aku po +vývod štartéra, a pod. na -vetve. Pozor-nepripojiť stav 12V!!. Merať postupne: medzi+pólom aku a aku svorkou, aku svorkou a káblom, atď cez všetky spoje až po +vývod spotrebiča (štartéra). Podobne cez -vetvu. Prípustná odchýlka 100 až 200mV, ak je väčšia=vadný spoj=rozobrať, vyčistiť. Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 tak ten postup som si precital asi 10x a chapem asi iba tej prvej polovici s meranim napatia Citovat
pastorek Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 @pastorek: Tak si tu citam tvoje prispevky...ty by si zvladol zrepasovat starter? Môžem ho maximálne umyť, premazať a vymeniť uhlíky. Na stočenie komutátora a výmenu puzdier nemám vybavenie. Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 OK teda, nevadi mi ho dat do servisu zrepasovat...lenze kedze auto je v podstate imobilne, potrebujem ho vymontovat....nejake rady? ako sa poznam zas asi 2-3 veci pri tom aj tak pokazim Citovat
Durko Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Tomáš niekde v budmericiach repasujú za slušný peniaz ak chceš skusim zistit viac Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 zisti kludne, aj ked to mam troska dalej...ja zatial zistim ako ho vymontovat bez toho aby som musel pastorka vozit domov Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Nedá mi to musím přispět. Spínačka je ku.va . Kamarád - R Laguna benzín. baterka, starter, zapalovaní ok. Na roztlačení chytlo hned, ale přes klíček jsi mohl točit jak chtěl a nic. Nikdo nic, nechápali jsme . Poslední nápad spínací skříňka klíčku. Ta mrcha byla rozbitá tím způsobem, že se zdála ok - auto se dalo roztlačit, točil startér ale při startování odpojila polohu 1 . Občas se něco pokazí takovým způsobem ..... ale k tobě : Radilo ti to více lidí ale nezjistil jsem zdali jsi to vyzkoušel - spustit startér drátem z baterky, obejít klíček. Mě spíš šokuje ten pokles po zapnutí klíčku. Je to benzíňák, nežhavý, tak kam se skara ztratí takové množství proudu . Buď nějaký ohromný zkrat v řádu desítek až stovky amper, nebo dosti špatnej kontakt, nebo baterka ko. Citovat
Y2K Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 ...Mě spíš šokuje ten pokles po zapnutí klíčku. Je to benzíňák, nežhavý, tak kam se skara ztratí takové množství proudu . Buď nějaký ohromný zkrat v řádu desítek až stovky amper, nebo dosti špatnej kontakt, nebo baterka ko. tak, presne toto aj mne vrta v hlave samozrejme skusat som to este neskusal, startovanie napriamo....auto som odstavil do garaze a utekal domov vam o tom popisat dostanem s k tomu mozno az zajtra, takze zatial som zasa len teoretik dnes, praktik zajtra Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.