Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zháňam ten na prepláchnutie motora, behal som po Žiline a nikde ho nemajú, často mali nejaký STP, ten je dobrý...niekde strašia, že uvoľní nejaké usadeniny, ktoté môžu narobiť potom ešte viac škody, mne ide hlavne o hydroštely....dosť mi klepú, hlavne keď je motor studený a olej tuhý, mám najazd 108000, ale nie som tým údajom istý

[upravil dne 20/2/11 14:12 fifi]

Odesláno

Keď používaš olej predpísaný kvality napr. 5W-40 preplachový olej nepotrebuješ - je zbytočný. Hydroštely majú životnosť cca 120 tis. km. Skôr rieš ich výmenu.

Odesláno

Ked je olej studeny nenozu ti klepat hydrostely prave vtedy je vola vymedzena hustym olejom,klepu vtedy ked je motor teply-moj nazor

Odesláno

No a ja som práve myslel, že keď odstavíš teplý motor, ten zohriaty olej z nich vytečie a potom že to chvíľu trvá, kým ten hustý tam pri studenom motore opäť natlačí

Odesláno

na vysvetlenie,hydrostely sa pouzivaju vtedy,kde sa nenastavuj vole ventilov,to je vecsina motorov,su to dve misky vacsia a mensia ktore sa v sebe pohybuju o olej ich vymedzuje,ked je uzvecsia vola medzi miskami su opotrebovane,nevymedzi tu volu ani husty olej,treba ich vymenit,nie len ten ktory klepe ale vsetky,pretoze tlak oleja je tam a dalsi hydrostel ktory je slabsi,sa ozve.je to drahsia oprava

Odesláno

no veď som aj myslel že sa používajú tam, kde sa ventily nenastavujú mierkami mechanicky-trošku som v obraze, ale nikde pežo s jeho hdi nepíše, že po 120000 ich treba meniť...a to píšu že rozvody po 240 000 ak bysi mal pravdu, tak to motor v š 100 pred dvadsiatimi rokmi mal najazdené 100000 a nič som nemusel meniť :myslim

Odesláno

ja som nepisal ze pri kolkych km treba nieco menit,pisal som princip ako nieco pracuje,ty si ako prisiel na to ze su vadne hydrostely,prosim citaj pozorne prispevky,dakujem

Odesláno

Já hydroštely ve svém strém autě rozebral, vyčistil, protože byli totálně zatuhlé (zakarbonované) pak jsem to složil a byli OK až dor té doby, co jsem to prodal. :papa

[upravil dne 20/2/11 15:48 yaris1]

Odesláno

To Prema...no len mi je smiešne ak na takom \"dokonalom\" výrobku ako je francúzsky HDi treba niečo meniť po 120000 to ani na tej škodovke nebolo nutné......no nemci od VW by sa pobavili na tých 120000km......ale späť k tomu TEC 2000 kúpili ste ho v nejakom kamennom obchode, na nete alebo niekde na pumpe, alebo odporučíte to STP?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...