martinobi Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 Dobrý deň. Konečne sa mi podarilo dostať sa nad jamu a vykonať prvý krok k náprave nevydarenej kombinácie. Ide o Peugeoty 1,6 HDI bez FAP. Pôvodne tieto autá boli zrejme určené pre Crash testy, lebo FAP (alebo obdobný systém zachytávania pevných častíc) EÚ nariadiauje v emisných kvótach od 2005. Páni z peugeotu to nielenže nesplnili - reálne (papierovo to samozrejme sedí s autom s FAP a detto motoro - aj keď nieviem či tí ľudia čo tie papiere podpisovali mali v hlavách na...) ale navyše aj časovane zlikvidovali motor. Ide o to, že aby ako tak dosiahli dobré hodnoty, zvýšlili vektor otvrenia kladky EGR v RJ. To má za následok prisávanie väčšieho množstva spalín a tým pádom: a) zanášanie sacieho traktu karbónovým mazom, b) dramatické znečistenie oleja, c) životnosť motora do 150000 km. Preto je potrebné u týchto motorov jednoznačne odstaviť EGR ventil z prevádzky. Nakoľko som len zubnou kefkou cez otvor EGR vybral asi 0,25 dcl karbónového mazu po 30 000 Km (to je ani nie po zábehu), nechcem si predstaviť, aké je znečistené celé sanie. Čo sa týka tých diskusií o oleji - aj to veľmi úzko súvisí s EGR. Spaliny totiž rapídne znižujú kinematickú viskozitu akéhokoľvek oleja a ak teda navyše používate INEO ECS (ak keď tam nemáte FAP) tak to si zrovna zabookujte miesto v servise. Tento olej je mechanicky veľmi slabý, lebo z necho odobrali veľmi významné aditíva (presnejšie ich do základového oleja nepridávjú) aby to nevadilo FAPu. Ak som porovnal labolatóre testy najlacnešieho braku (M7 ADSIII plus) tak vám poviem že tento vyhral, okrem bodu tuhnutia (čerpateľnosť len do - 33). Preto osobne lejem tento olej do auta (na zimu tam dávam Quartz 9000, al podobný), ale ho radšej mením po cca 5000 km (reálne 7000 - lebo sa mi nikdy nechce). Motoru častejšia výmena propieva viacej ako mať tam neaký zázaračný mok na 30000 (to je len navádzanie na samodeštrukciu motora - aby bol biznis). No a keď by sa niekt nechcel dať naviesť - je tu poistka - EGR. [Edited on 19/2/11 21:17 martinobi] Citovat
straki007 Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 A????? Absolutne jsem nepochopil co jsi tim chtel rict kdyz v nadpisu mas neco jine nez co pises:mrk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.