Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

snad len doplnim moju radost, ktora opadla hned po precitani zakona ktory este nieje synchronizovany zo smernicou EU ktora povoluje vozit dieta v sedacke na prednom sedadle vedla vodica co na SKK povolene zatial nieje

zakon 315/1996 hovori v §43 ods. (2) Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle (sedadlách) vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém. Ak je vozidlo vybavené takým bezpečnostným systémom aj na iných sedadlách, musia ich ostatné také osoby pri preprave prednostne použiť.

skoda... po meste by to bolo praktickejsie... mimo mesta jedine dieta vzadu...

[upravil dne 7/2/11 18:26 Marcel00]

Odesláno
snad len doplnim moju radost, ktora opadla hned po precitani zakona ktory este nieje synchronizovany zo smernicou EU ktora povoluje vozit dieta v sedacke na prednom sedadle vedla vodica co na SKK povolene zatial nieje

zakon 315/1996 hovori v §43 ods. (2) Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle (sedadlách) vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém. Ak je vozidlo vybavené takým bezpečnostným systémom aj na iných sedadlách, musia ich ostatné také osoby pri preprave prednostne použiť.

skoda... po meste by to bolo praktickejsie... mimo mesta jedine dieta vzadu...

Čo bojíš, keď tie úchyty vzadu nevedia nájsť majitelia čo potom policajti. Jednoducho povedz, že to isooné máš len vpredu.:mrk

[upravil dne 7.2.2011 18:34 AnotherOne]

Odesláno

Čo bojíš, keď tie úchyty vzadu nevedia nájsť majitelia čo potom policajti. Jednoducho povedz, že to isooné máš len vpredu.:mrk

Pokiaľ ten policajt nebude mať tak isto 407-mu.:D

Odesláno

no tak to by som pp205 netvrdil. neni to pravda,

nakolko autosedacka s isofixom je sucastou konstrukcie vozidla kde sa minimalizuje riziko spojene s nespravnym priputanim dietata. Navyse v pripade narazu ostava sedacka pevne pripevnena ku konstrukcii, kedy nedochadza k jej posunu smerom dopredu alebo do boku a nestava sa tak dalsim predmetom, ktory tlaci na dieta od chrbta a posobi pritlacnou silou proti 3bodovemu pasu ktorym je dieta priponute. Treba brat do uvahy ze sedacka ma tiez svojich par kilogramov. Isofix je najinovativnejsi a najbezpecnejsi system upevnenia autosedacky v aute. Na rozdiel od tradičných autosedaciek, sedacky so systemom Isofix sa mozu upevnit do auta bez pouzitia bezpecnostnych pasov auta, co minimalizuje nebezpecenstvo nespravneho upevnenia. Dalsou vyhodou je ze ked dieta v nej nesedi, sedacka v aute nelieta alebo sa nestava nebezpecnou vecou. Detská sedačka Isofix takmer vylucuje chyby pri obsluhe.

Ja osobne pouzivam sedacky Britax Romer tie su najbezpecnejsie prave s isofixom. k tej cene isofixu: Nemyslim ze by ta Britax sedacka bola draha len preto ze ma isofix, ale preto ze Britax ako prvy vymyslel tento system, ktory sa statisticky jednoznacne osvedcil ako najucinnejsie a najbezpecnejsi system uchytenia sedacky, ostatni vyrobcovia ho nasleduju. Len doplnim ze dieta je pripevnene tym istym pasom ci uz pri isofixe alebo bez. Takze uz len zabezpecit sedacku proti pohybu v pripade nazrazu a to neurobi nic lepsie len a len isofix. Statistiky hovoira za seba. Povedat ze isofix je menej bezpecny ako sedacka bez isofixu je nezmysel. Vseobecne tvrdenie ze v testoch su isofixy nic moc je tiez hlupost, lebo nie kvoli isofixu su nic moc ale kvoli samotnej konstrukcii sedacky, jej prevedeniu, anatomickemu tvarovaniu a pevnosti materialu. z toho by potom vyplyvalo tvoje tvrdenie ze \"ne moc bezpecne, sou drahy a v testech nic moc\" ale urcite nie preto ze jej nizsiu bezpecnost sposobil ISOFIX !!!

Tolko moj nazor. :papa

snad si to aj niekto precita :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...