Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ve středu jdu na vyjmutí FAP, mám najeto poctivých 193 tisíc, tak filtr je na konci své životní poutě. Objevuje se mi chybová hláška - nízká hladina aditiva a v servisu mi řekli, že je už potřebná výměna. Proto jsm se rozhodl nechat ho vyndat, jelikož to považuji za zcela zbytečnou věc, která spíš životnímu prostředí škodí, než aby ho šetřila. Doufám, že se o povede, protože mi ve firmě řekli, že u 407 u některých modelů nejde filtr vyjmout. Tak uvidíme. :myslim

Odesláno

1. Když hlásí nízkou hladinu aditiva stačí dolít a nastavit.

2. Dívím se že jedeš někam kde si svou prací nejsou jisti......

3. Čekám od tebe další téma....\"auto nejede a píše hlášky\" co s tím, poradte......

Odesláno

CelticGirl: Jenomže mě i plno jiným lidem stačilo dolít a nastavit a jedeme dál...

Samozřejmě že to může být i tvůj případ..........taky mohli chtít zarobit a tak ti řekli že je ucpaný.......

Odesláno

Marcel: Díky ;)

Přemo, mně ukázali i výpis, na kolik je FAP zaplněnej, předtím to ještě kontroloval známej, který zprvu zkontroloval právě tu hladinu, tudíž si myslím, že to až taková blbost není. Samozřejmě tohle může být i jiný případ, jen jsem chtěla upozornit, že i to je možné ;)

Odesláno

Ten filtr nemám zaplněný. Nový má životnost cca 150tis. km, repasovaný cca 100 tisíc km. Mám najeto 193tisíc a jezdím dlouhé trasy po dálnici mezi Benešovem a Prahou. Jestliže mám tolik najeto, tak je jasné, že filtr je opravdu na konci své životní dráhy. Nemůžeme všichni rozumět všemu, tak pokud mám něco s autem zajedu s tím so servisu, aby mi závadu odstranili. Proto se chodím radit i sem. Jen dolití aditiva stojí cca 5tisíc, což je cena vyjmutí filtru.

Odesláno

Jinak auto servisuju v autorizovaném servise od začátku a žádný zásadní problém jsem s ním nikdy neměl, ani se servisem.

Odesláno
Přema: Nesouhlasím. Mně to taky psalo nizkou hladinu aditiva, v servise zjistili, že nádrž je plná a že je zacpanej FAP, takže mi ho vyměnili... :-)

..no tebe ho vymenili ale on sa chystá celom vybrať

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak je to víc jak 14 dní co mi byl odstraněn FAP filtr. Od té doby jsem najel cca 1500 km a vše je v pořádku. Zbavil jsem se chybového hlášení a auto jede naprosto v pohodě. Tak doufám, že mám s touto věcí definitivně po starostech. :super

Odesláno

Marcel00 :Ja to mam tiez takto - fap a bez pc aditiovania- udajne model motora s delphi ,kde je to priamo v rj motora. Inak do rj motora sa nedostali v automatickom nacitani ani v servise .

[upravil dne 24.2.2011 20:40 janou]

Odesláno

vidím to tak, že tie novšie modeli už nepôjdu len tak ľahko FAP-off, ale zato je tam už FAP novšej generácie a mal by vydržať dlhšie. Inak Delphi by mal byť až motor 103 kW (140 k), 100 kW je ešte SIEMENS ale možno existuje viac variant. :myslim

Odesláno

ekologii a FAP jsem nepochpil. Koukal jsem na videa, kde byl zobrazen princip filtru, když se mikro komurka zaplnila sazemi tak to prsklo aditivum a saze zase vylétli ven. A co teprv regenerace, všechno to vyletne zase ven.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...