Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kupil som si 306 1.6 Sport. rv. 2/1997

objavil som dodatočne po kupe tieto problemy(inač super autičko):

1. zadné prave svetlo, nesvieti obrysovka. Žarovku som vymenil. v poistke problem nebude lebo to by mi cele svetlo nesvietilo.

2. kde je poistkova skrinka? pod volantom som našiel niečo na klučik, ale klučik od zapalovania nefunguje

3. ked mi tak čudne vysuva okno spolujazdca, proble je v elektornike, je zle nasadene?

4. netreba vymeniť komplet el. rozvody?

Odesláno

1. zadné prave svetlo, nesvieti obrysovka. Žarovku som vymenil. v poistke problem nebude lebo to by mi cele svetlo nesvietilo.

Predna obrysovka na tej istej strane ti svieti? Ak ano, poistka to nebude. Hladal by som potom chybu v kontakte patice ziarovky, kabelazi.. PS;Ziarovku si skusal, je urcite dobra?

2. kde je poistkova skrinka? pod volantom som našiel niečo na klučik, ale klučik od zapalovania nefunguje

Poistkove skrinky su dve. Jedna v motorovom priestore vedla batreky, tam su poistky(okrem ineho) len na dialkove a tlmene svetla, druha je vlavo pod volantom. Mala by sa dat otvorit aj plochym skrutkovacom,ci mincou.

O poistkach sa tu uz vickrat diskutovalo, skus trochu pohladat. ;)

Odesláno

4.

el. rozvody určite nie, ale rozvodový remeň a kolesá, teda pohon vačkového hriadeľa.

Má sa meniť asi po 100 t. Ak nemáš istotu, že bol menený nedávno, tak istotne vymeň, inak by hrozilo zničenie motora.

Cena za výmenu asi 3000 CZK

[upravil dne 2.2.2011 12:16 P607Olda]

Odesláno

3.

problém bude v spínači (u vodiča alebo spolujazdca), vyčistiť spínač, alebo v motore - namazať, vyčistiť. Ale pokiaľ aspoň trochu funguje, tak by som do toho nevŕtal, až bude teplejšie, tak to bude chodiť lepšie.

Odesláno

1. Vypnúť svetlá! potom očistiť paticu (objímku), očistiť konektor, riadne vložiť žiarovku. Ak by to bola zložitejšia závada, merať voltmetrom - to už nie je možné riešiť po internete.

Odesláno

poistky nemam problem...len som nevedel kde ich hladat. prešiel som z feldy combi a tam je vela veci inak. takže budem viacero veci hľadať. ale to postupne.

prava predna obrysovka svieti.

a to okno? nahodou. prosim. ak stačí rozobrať tapacír a nasadiť to, tak to by som zvládal sám.

Odesláno
3.

problém bude v spínači (u vodiča alebo spolujazdca), vyčistiť spínač, alebo v motore - namazať, vyčistiť. Ale pokiaľ aspoň trochu funguje, tak by som do toho nevŕtal, až bude teplejšie, tak to bude chodiť lepšie.

spínče funguje oba. ked stlačím, počuť motorček, okno sa posuva hore resp. dole. Problem je, že ked ide hore, vytlačí iba zadnu časť skla, predna zostane dole. Nebude problem v gumach a teda že sklo drie a tým pádom motorček nema ho silu rovnomerne vytlačiť? ked pridržím rukou zadnu časť, okno sa vysunie normalne.

Odesláno
4.

el. rozvody určite nie, ale rozvodový remeň a kolesá, teda pohon vačkového hriadeľa.

Má sa meniť asi po 100 t. Ak nemáš istotu, že bol menený nedávno, tak istotne vymeň, inak by hrozilo zničenie motora.

Cena za výmenu asi 3000 CZK

[upravil dne 2.2.2011 12:16 P607Olda]

auto ma najazdenych 150 tis. km ak neboli stiahnute. neda sa to urobiť aj domacky? u feldy som totiž nejaký remen vymienal sam, zaležitosť 2-3 minut pri mojej nešikovnosti.

Odesláno

tak doma můžeš udělat cokoliv pokud víš jak nato a máš dostatečné vybavení,podle toho co píšeš bych rozvody nechal udělat někoho kdo to už někdy dělal,lepší než pak schánět novej motor

Odesláno
Problem je, že ked ide hore, vytlačí iba zadnu časť skla, predna zostane dole. Nebude problem v gumach a teda že sklo drie a tým pádom motorček nema ho silu rovnomerne vytlačiť? ked pridržím rukou zadnu časť, okno sa vysunie normalne.

Áno, rozobrať, pozrieť. Toto je iná závada. Obvyklá závada je, že ide rovno, ale pomaly.

[upravil dne 2.2.2011 13:00 P607Olda]

Odesláno
urobiť aj domacky? u feldy som totiž nejaký remen vymienal sam, zaležitosť 2-3 minut pri mojej nešikovnosti.

To si vymieňal remeň príslušenstva, má pozdĺžne drážky.

Rozvody sú poháňané remeňom s priečnymu zubami, je schovaný pod krytom. Obvykle sa vymieňa aj napínacia kladka a aj vodná pumpa.

Treba to urobiť precízne, inak hrozí preskočenie o zub a zničenie motora. Toto by som si nechal urobiť u odborníka.

Odesláno

ok dik

zadná obrysovka ide, bolo to objimkou a zimou.

ked na pravom spatnom zrkadle nejde blinker bude to Ledkami?

ešte by ma zaujimali ostrekovače: predchadzajuci majitel nechal vysusit nadržku s tekutinou. da sa to nejako rozchodit? tekutinu som dolial.

[upravil dne 2/2/11 21:58 Alessi]

Odesláno

ked na pravom spatnom zrkadle nejde blinker bude to Ledkami?

Pravý blinker na spatnom zrkadle s LEDkami je nejaká dorábka?

LEDky samé sú \"večné\", takže asi prelomený kábel pri pánte dverí, ale to treba pozrieť voltmetrom. Ako sa sníma sklo v zrkadle, tu nájdeš - sklo vykloníš na doraz a pod ním je perko, to treby odistiť.

Odesláno

ešte by ma zaujimali ostrekovače: predchadzajuci majitel nechal vysusit nadržku s tekutinou. da sa to nejako rozchodit? tekutinu som dolial.

Čerpadlo je ponorené, takže sa zaleje samé. Bzučí čerpadlo, ako že sa krúti? To čerpadlo sa často zadiera.

Alebo je možnosť, že je hadička pretrhnutá a čerpadlo tlačí dakde pod auto.

Ak si spomínam, čerpadlo je prístupné pri PP kolese, zvonka, po odchlipení plastového krytu (toto neviem iste).

PS: ak to skúšaš teraz v mraze, možno je čerpadlo zamrznuté, zapchaté ľadom, alebo aj roztrhnuté ľadom.

[upravil dne 3.2.2011 08:47 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...