Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 HDI 80kW - po zohriatí motoru a preradovaní vyskakujú otačky motora

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Vyskytol sa mi zaujímavý problém a zatiaľ mi nikto nevedel poradiť. Keď sa zohreje motor na pracovnú teplotu 80 stupňov, pri preraďovaní rychlosti pri rozbehu vyskočia na chvíľu otáčky motora asi o 500 ot. A hneď padnú dole ako majú. Vyzerá to ako keby mal plyn nejakú zotrvačnosť asi 1-2 sekundy. Keď zastavím a vypnem motor, stačí na minutu, tak už to potom nerobí a začne až po nejakom čase. Keď brzdím motorom tak to nerobí. Napr aj keď akcelerujem a prudko uberiem plyn tak motor ešte chvílu ťahá (asi 1 sekundu) a až potom začne spomalovať.

Tuší niekto, čo by to mohlo byť ?

Mám najazdených 185 tis. km. Olej sa nestráca, FAP filter je už vonku, EGR som nekontroloval. Turbo ide tiež normálne, má jemne pisklavý zvuk pri zábere, vraj to tak má byť.Inak motor ide dobre, aj má ťah ako by asi mal mať, odhadom tak 105 k.

Díky za prípadné nápady.

[upravil dne 31/1/11 05:51 oldo439]

Odesláno

Ja som neskôr zistil, že mi nejde tempomat. Tak to bez diagnostiky už tažko opraviť. Tak som to napojil a zistil som že mám vadný spínač na spojke. Som ho vymontoval, rozobral, vyzeral dobre, akurát boli kontakty opálené, stačilo jemne prebrúsiť a už funguje.

Odvtedy funguje aj tempomat a zaujímavé je že už mi tie otáčky odvtedy nevyskočili a motor ide tak ako má. Že by to malo súvis ? No logické to aj je.

Odesláno

Dobré vedieť. Je výhoda mať diagnostiku doma. Človek si toho na aute dokáže urobiť veľa sám. Práve sa snažím rozchodiť obmedzovač rýchlosti. Tempomat už mám oživený, akurát som si kúpil zlú páčku. Nie je na nej obmedzovač. Teda nebol. Som si ho dorobil. A teraz už to len oživiť. Ale nemám pod plynom ten dorazový kontakt. Tak špekulujem ako ho tam dorobiť.

Odesláno

Už som to našiel. Díky. Prípravu tam mám spravenú. Len to treba zapojiť. Inak ten kontakt by sa mi tam zišiel. Skúsim ho nejako vyrobiť. Len to bude musieť byt robusné, aby som ho nepretlačil alebo nedolámal. Lebo v strese človek vyvinie prekvapujúco veľkú silu :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...