Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, mám tu malou korejskou 150tku, jednoválec a nějak se mi nelíbí startér. Na to jak malý je to motor má startér dost velký odběr ( vycucne baterku asi 10x rychleji než stejnou startér v Banditu 1200 ) a podle mě i poměrně pomalu točí. Baterka je OK, resp. je úplně nová, a zkoušel jsem to i s jinou z B12.

Po rozdělání startéru vše vypadá dobře. Ložiska nemají vůli, komutátor je neopotřebovaný, uhlíky dobré. Přesto bych komutátor stočil na soustruhu, proměřil vinutí jeslti nění někde zkrat a asi dal nové uhlíky.

Je ještě něco co bych mohl udělat nebo zkontrolovat?

[upravil dne 30/1/11 11:17 koblih69]

Odesláno

Špatnou konstrukcí? Tím myslíš špatnou konstrukci původního motoru nebo ošulení ve stávající produkci. Přiznám se, že po rozdělání toho startéru jsem byl hodně překvapený kvalitou zpracování - tedy hodně mile překvapený.

Odesláno

koblih69: co je to za motorka? Myslím původní konstrukci, koukni na mezizávitový zkrat a zkontroluj elektroinstalaci. Ono to mnohdy vypadá funkčně... schválně sem dej jeho hodnoty (výkon) a klidně nějaké fotky ;)

Odesláno

Tohle je Kymco, tedy motor původem licenční Honda - nejčastější asi v Honda CG 125. Mezizávitový zkrat jsem samozřejmě proměřil to je OK. Komutátor jsem stočil na soustruhu, zítra zabrousím uhlíky na správný rádius a složím to. Uvidíme... víc se s tím trápit nebudu, s ohledem na cenu nového...

Jinak je to tohle: http://www.multimoto.cz/?263,start%C3%A9r-9-zub%C5%AF-pro-4t-%C4%8D%C3%ADnsk%C3%A9-motory-125-250-ccm-atv-kros-moto-shineray-bashan-agb-loncin

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...