koblih69 Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Pánové, mám tu malou korejskou 150tku, jednoválec a nějak se mi nelíbí startér. Na to jak malý je to motor má startér dost velký odběr ( vycucne baterku asi 10x rychleji než stejnou startér v Banditu 1200 ) a podle mě i poměrně pomalu točí. Baterka je OK, resp. je úplně nová, a zkoušel jsem to i s jinou z B12. Po rozdělání startéru vše vypadá dobře. Ložiska nemají vůli, komutátor je neopotřebovaný, uhlíky dobré. Přesto bych komutátor stočil na soustruhu, proměřil vinutí jeslti nění někde zkrat a asi dal nové uhlíky. Je ještě něco co bych mohl udělat nebo zkontrolovat? [upravil dne 30/1/11 11:17 koblih69] Citovat
victory Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 kontakty, nehřejou se ? nebo třeba to vedení ke startéru slabé ? silné kvalitní kabely leckdy pomohou Citovat
Pata Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 obávám se, že to bude špatnou konstrukcí Citovat
koblih69 Odesláno 31. leden 2011 Autor Odesláno 31. leden 2011 Špatnou konstrukcí? Tím myslíš špatnou konstrukci původního motoru nebo ošulení ve stávající produkci. Přiznám se, že po rozdělání toho startéru jsem byl hodně překvapený kvalitou zpracování - tedy hodně mile překvapený. Citovat
Pata Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 koblih69: co je to za motorka? Myslím původní konstrukci, koukni na mezizávitový zkrat a zkontroluj elektroinstalaci. Ono to mnohdy vypadá funkčně... schválně sem dej jeho hodnoty (výkon) a klidně nějaké fotky Citovat
koblih69 Odesláno 31. leden 2011 Autor Odesláno 31. leden 2011 Tohle je Kymco, tedy motor původem licenční Honda - nejčastější asi v Honda CG 125. Mezizávitový zkrat jsem samozřejmě proměřil to je OK. Komutátor jsem stočil na soustruhu, zítra zabrousím uhlíky na správný rádius a složím to. Uvidíme... víc se s tím trápit nebudu, s ohledem na cenu nového... Jinak je to tohle: http://www.multimoto.cz/?263,start%C3%A9r-9-zub%C5%AF-pro-4t-%C4%8D%C3%ADnsk%C3%A9-motory-125-250-ccm-atv-kros-moto-shineray-bashan-agb-loncin Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.