Szterbinsky Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Zdravim, viem, ze sa to tu uz riesilo, ale uz neviem ako dalej. Prejdem autom cca 30 km, radenie všetko je v poriadku, občas pri radení dvojky alebo trojky citit akoby sa dostatočne nevypla spojka, ale zrazu po prejdení par desiatok kilometrov nejde vobec zaradit ani jednotka, dvojka resp. ziadna rychlost, teda len pokial je zapnuty motor pri vypnutom to ide. Uz som uvazoval o vsetkych moznych chybach ci uz samostelovacie lanko, spojkove ložisko atd. Som pripraveny nato, ze budem mozno musiet menit celu spojkovu sadu, ale spojka zabera pri rozbehu aj na dvojke. Napr. dnes som dosiel ostal vysiet v krizovatke vypol motor, zaradil dvojku a tak dosiel domov. Vyradit rychlost pri zapnutom motore ide ale len zthuha. Chcem Vas poprosit o nazor. Auto je 106 1.0 1997 Citovat
milda67 Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 já měl něco podobného,chvíli mi to dělalo co popisuješ a pak se mi ulomila ta vidlička co posunuje přítlačák,jestli tam taky nebudeš mít problém Citovat
Benžík Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Co znamená: spojku zabírá při rozběhu až na dvojce? To jako na jedničku se nejde rozjet? Citovat
milda67 Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 no já nevím,já to pochopil tak,že spojka je dobrá,že se rozjede I NA DVOJKU. Citovat
Szterbinsky Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Chcel som tym len povedat, ze v lamele problem nebude. Vypol som motor zaradil dvojku, nastartoval a dosiel domov 10km na dvojke, kedze nesli radit rychlosti. Uz sa mi to stalo druhykrat, auto stalo dva tyzdne, lebo vobec nesli radit rychlosti. Dnes som auto nastartoval všetko v poriadku a par kilometroch znovu prestalo radit s cim som aj pocital, len ma zaujima preco to neurobilo hned po štarte. Citovat
Szterbinsky Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Ide v podstate len o to, ze nechcem menit zbytocne spojkovu sadu pokial chyba napr. v lanku alebo vo vidlicke co vypina spojku a momentalne nemam moznost auto rozobrat. Citovat
milda67 Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 já bych to tipoval na spojkové ložisko nebo tu vidličku [upravil dne 28/1/11 17:59 milda67] Citovat
Szterbinsky Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Zabudol som dodať, že sa skratil chod spojkového pedálu, spojka zabera hned odspodu. Citovat
milda67 Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 a nemáš uvolněnou takovou tu páku co je na převodovce a přenáší sílu z lanka na ten čep? já už si nepamatuju jak je to tam přidělané,ale vím, že na AX (což je skoro stejné)jsme to museli svařit,protože se to tam utrhlo a spojka zabírala jen někdy. Citovat
Szterbinsky Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Navonok vyzerá vyzerá, že je v poriadku, kto vie co je vo vnutri. Kazdopadne prevodovka bude musiet ist von. Citovat
milda67 Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 zkus ještě odpojit lanko a vyzkoušej zda ta páka drží,je tam na kolíku tak jestli není ustřiženej nebo ta páka někde prasklá,pokud bude mít velkou vůli tak bude problém možná v tom.pokud je pevná tak budeš muset dovnitř. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 jestli máš samostav. lanko, vyměň ho... když to nepomůže, šetři na spojku [upravil dne 28/1/11 19:00 ozzy56] Citovat
Szterbinsky Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Lanko pojde urcite manualne nastavitelne z prvej generacie a uvidim co dalej. Zatial vdaka za vase postrehy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.