Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

tak jsem si udělal přes zimu radost a otestoval o jednom víkendu, kdy bylo cca 10C.

cena: 5750Kč z ebay.co.uk + 200Kč siliconová hadice(spojka)

zvuk: prostě nádhera.

Jakmile otevřete škrtící klapku naplno nádherný zvuk, který je hezky slyšet i v kabině se zavřenými okýnky.

prostě jedu piáno nic neslyšim a jakmile hamtnete na pedál tak řev a bouřka. :D (přesně jak to má být)

něco mám nahráno, ale je to krátké... takže později.

Výkon: Pod 2.5k ot/min mi přijde, že je to trochu líňejší.

Platí totiž že čim delší a užší sání tím větší kroutící moment a čím přímější a kratší tím větší výkon obvzlášť ve vysokejch.

Tzn. co se děje pokud líznete 3 - 4tis ot/min je prostě zvěř

Auto začne jed jak kráva a vy krásně slyšíte jak se krmí čerstvým vzduchem. u 5tisicích už jde ručička tak rychle že pomalu nestíháte zařadit :)

Reakce na plyn okamžitá a ochota se vytáčet šla taky nahoru.

Možná by stačilo vyndat jen tu hadici hadrovou a nahradit to lepší cestu ven a jelo by to líp si myslim. Tam je ta chyba.

Provedení: Vyndal jsem airbox a tu hadrovou hadici co vede před blatník předního kola.

Original hadrová hadice je totiž pěkně nanic. Ve dvou místech je tak zlomená a furt se někde rozšiřuje a zužuje to musí velice vzduch brzdit.

Nechal jsem tedy tu orig hadici na klapce, kde je napojen výdech od oleje a váhu vzduchu jako mezikus aby se to dalo dobře napojit.

Origo hadice na klapce je prumer 80-85 a CDA je taky 85 včetně hliníkové trubky, která je toho součástí. Tím to je zhruba všechno stejně široké.

Hliníkovou trubku, která byla součástí CDA jsem vyvedl do boku před přední blatník a nechal jí vodorovně aby měla čestvej vzduch.

Plech na připevnění CDA jsem přišrouboval a naohýbal tam kde byl original Airbox přidělaný takže easy. Sání je teď tak 60% původní délky a to je znát.

Schrnutí: Nemá význam kupovat sportovní vložky do Airboxu.

Jen kdyby to někdo chtěl kvůli umyvatelnosti jinak to je prakticky k ničemu.

Sám jsem měl KN asi 2 měsíce takže pokud máte někdo zájem dám vám ho za hubičku.

Konus pod haubnou má možná nejlepší zvuk, ale kvůli teplému vzduchu výkon nic.

Vím že nejsem první koho to napadlo :D

Jen chci říct že je to jedna s těch lepších úprav co můžete udělat a pokud někdo nadtím přemýšlí tak rozhodně to má význam.

Já u nájezdu na dálnici se ani nestačil divit co to stim dělalo. 4. rychlostní stupeň tlačí furt jak kráva.

I projev výfuku je lepší.

Výkon šel bezesporu nahoru!

Když budete mít otázky tak se ptejte :) Obrázek je pořízený když sněžilo, takže ty bílé tečky jsou sníh.

post-26937-14109614980099_thumb.jpg

Odesláno

Y2K sundat airbox snad neni moc tezky ne ?? :myslim jinak diky za odkaz... mrknu na to, ale jestli do toho pujdu tak to uz bude chtit i nakej poradnej vejfuk :D

Odesláno

Vyfuk mam seriovej... :)

dobre no tak jeste tam hodit ten BMC filtr :-) v tom bych problem nevidel... Problem bych videl v te trubce co nasava vzduch pod blatnikem. Tu si proste celou vyhodil a misto ni dal trubku, ktera byla soucasti toho kitu ?? neslo by to nejak vyfotit ?

Odesláno

Hehe neni to nic tezkyho pánové.

Já osobně mám vyříznuté katalyzátory a Supersprint výfuk střed plus konec.

No a teď jak se k tomu ten motor může i nadechnout tak je to parada.

ta hlinikova vroubkata trubka je součástí kitu. Jenom jsem jí zkrátil navohýbal správně a vystrčil ven.

fotku jak to vypadá ze spoda pak můžu dodat ale teď se mi auto nechce zvedat a jak je to snížené tak se tam nedostanu.

Jinak ten plech co to drží je na obrázku a ten je taky součástí kitu opět jen správně naohýbat. jediné co musíte sehnat je ta siliconová hadice :)

Kdo chce ať se někdy zastaví.

Odesláno

masterjj: supersprint by se libil i me... Jak je to s tema katama ? To se musi dat do pryc i lambdy predpokladam ? Misto toho tam mas jen trubku ? Jak je to potom se spotrebou ? :myslim

Vypada to ze mas coupatko celkem vymazleny... Chtel bych slyset ten zvucek :)

Odesláno

Y2K: to verim no :D :D ja sem s kombikem najel od koupe zatim cca 5 tis km a zatim vse v pohode... kazdopadne pred vyfukem,kitem sani atd... udelam brzdy,rozvody...

Odesláno

no mam vyndané ty zadní katalyzátory a místo nich jenom trubky. Ty pojebané předkatalyzátory tam mam furt, ale ty myslim, že tolik nebrzdí plyny jelikož jsou hned u motoru.

Možná by tam šli dát sportovní katy třeba mají stejnou průchodnost nevim to uvidíme a jelikož mi trochu bouchá ve vejfuku jak dohořívá benzín, tak uvidíme co vydrží. Každopádně kontrolka mi svíťila a psalo to vadné předkatalyzatory předtim než jsem nandal supersprint a vyřízl katy, ale bylo to civkama!!!! ;)

Vymenil jsem vsech 6, pže jsem se někde dočetl, že by se stím SAGEMem neměli míchat a odtýdoby to šlape jak hodinky. Už je to 3/4 roku co jsem měnil cívky a kontrolku sem už neviděl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...