Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

Mam velky problem s chovanim motoru. Kdyz nastartuju poprve se studenym motorem, tak je vse ok, startuje na prvni otoceni. Kdyz vsak na chvilku vypnu motor a znovu ho nastartuju tak mi nepravidelne pri vyrazeni motor zdechne a rozsviti se kontrolky. I po nastartovani motor vetsinou nenaskoci radne a ma hodne nizke otacky, ale vetsinou se zbrcha. Po pridani plynu jde do otacek, pak ale kdyz pustim plyn, tak vetsinou zase chcipne.

Vyblikane mam chyby:

21 Snímač polohy škrtící klapky / spínač volnoběhu.

22 Regulace volnoběžných otáček.

51 Lambda sonda 1.

a tedka po posledni jizde se pridala jeste

14 Snímač teploty chladící kapaliny.

Je vymenena lambda, potenciometr, teplotni cidlo. Drive kabely od civky, snimac otacek, svicky, filtry. Krokovy motorek jsem zkousel, ze pri dotyku toho trnu od motorku na vacku od skrtici klapky se spina odpor. Jedine co me napada, ze by mohl byt spatne nastaveny ten potenciometr? Diky za rady, uz vazne nevim co delat :( Motor je to TU3MC jednobodove vstrikovani bosch.

Odesláno

pokud ti to pise lamdu a jine,bude jedina moznost zajit na dia.Abys nemusel patrat kam,staci treba dia Bosch,ta je snad v kazdem vetsim meste.Tam ti ukazou prubehy na ni a teploty,tlaky budes moudrejsi pripadne budes moci vyloucit cidla a zamerit se treba na kabelaz.Tady u nas stoji dve kila...

Ted me tak napada co spaliny,nemas ocouzenej vejfuk,necejtis ve spalinach benzin?

[upravil dne 25/1/11 18:23 feriic]

Odesláno

feriic ak si si dobre precital vyblikal si diag. sam tak ze tu je jasne ake chyby ma ja by som zacal tou skrtiacou klapka treba vycistit a skontrolovat snimac ci je dobre nastaveny teda ci je v tej spravne poloho voci klapke.

Odesláno

Ferii: Ta lambda je vyblikla, ze dava spatne udaje, ale je nova, takze to, ze dava spatny signal bude uz nekde u vytvareni smesi, kera je spatne namichana.

Klapka je uplne cistounka. Tedka jsem vyndaval regulator volnobeznych otacek a kontroloval jsem ten spinac a reaguje dobre(promerene). Takze to bude asi vazne nastavenim toho potenciometru. Mate nekdo zkusenosti, jak ho spravne nastavit, aby mel idealni polohu vuci tomu kartacku na hridelce skrtici klapky? Diky;)

Odesláno

ano přečetl a dobře ale ty asi ne:)doporučil jsem mu dia aby mu ukázali jestli ŘJ dostává správné informace z čidla teploty,z lamdy atd.Vše se přitom dá ukázat,vytisknout...

Jakou lamdu si koupil?Uni nebo přímo s konektory?Jestli jsi koupil uni nemohl jsi neštastně otočit červený se zeleným vodičem?Číselný kód ti sedí s tou starou?Někde tady na fóru je převodní tabulka.A co ten vejfuk?

Odesláno

Lambda je nejaka uni, kupoval to mechanik. Zkousel tri nejake lambdy a jenom s tou co mi tam nechal to fungovalo normalne.

Tedka jsem ale mozna prisel na pricinu. Auto melo na volnobeh hodne vysoke otacky a nebo haprovali nahoru dolu. Spinac volnobehu vim, ze je ok. Tak jsem vytahl kabl od snimace teploty a otacky okamzite zareagovali a srovnali se. Pak jsem kabel vratil a auto se zaclo chovat korektne. Pak sice zase zablblo, kdyz jsem vypl motor a nechal chvilku vychladnout. Auto bylo prechlastane, tak nestacilo zapalit. Opet jsem vytahl stekl cidla a nastartoval bez nej. Motor vytvarel zajimave zvuky, ale nechcipl. Nakonec jsem vratil konektor a otacky se srovnaly naprosto a od te doby ok. Dneska jsem jel pres cestu cca 100km a celou dobu auto OK. Takze to vypada, ze RJ si potrebovala nacist nove hodnoty cidla teploty. Tuk tuk, snad to bude konecne zase jezdit:mrk

Odesláno

...a nebo tim vyndavanim a zandavanim se oskrabaly (ocistily) kontakty od oxidace a ted už dostává správný signál. Příště bych začal vyčištěním všech konektorů. Na to bohužel P dost trpí a leckdy stačí jenom to...

(Vlastní zkušenost a potvrdil mi to i mechanik co nějakou dobu dělal ve Francii v Peugeot servisu.)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...