Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

407 coupe - rady / zkušenosti

Recommended Posts

Guest George_V6
Odesláno

Zdravím,

mám v plánu pořídit 407 coupe 3.0 V6 benzín, r.v. 2006. Chtěl bych se Vás tady zeptat, zda máte s tímto modelem nějaké zkušenosti ( osobní i z doslechu ). Zajímá mě hlavně, jestli má tento model nějaké specifické mouchy a nemoci. Na netu jsem našel hromadu recenzí, všechno je to ale o nových autech, zkušenosti s ojetým jsem nikde nenašel...

Za případné příspěvky / rady / zkušenosti předem děkuji.

Odesláno

ahoj.. viem len toľko, že 3,0V6 benzín je veľmi dobrý motor ale samozrejme ak sa oň patrične staráš.. Síce som skúšal len v 607 ale ťahá parádne.

A priprav sa na spotrebu priemer 11L ale pri kúpe benzínu s tým asi rátaš.

Guest George_V6
Odesláno

Jo jo, ten motor je asi to jediný, co z toho auta znám - měl jsem ho ve 406 coupe a spokojenost - jak píšeš. A spotřeba nevadí - není to nic extrémního...

Ale co ten zbytek - fakt nikdo nemá žádnou zkušenost?

Odesláno

chlap co mi prodával sedana, právě kvůli tomu že koupil frajerce kupé říkal, že je to skoro to samý jen to má tvrdší sedačky. Pokud to budeš mít v automatu, tak počítej se spotřebou kolem 12ti

Guest George_V6
Odesláno

Bude to manuál. Pokud to je cca to samé jako ostatní modely 407 ( hlavně se spolehlivostí ), tak budu jenom rád. Na těch benzínech se toho co vím moc obecně nesype ( nic proti naftě, nezkoumal jsem ). Prakticky jsem rozhodnutý, nákup by měl proběhnout koncem ledna. Zde se ptám hlavně proto jestli nemá někdo tak negativní zkušenost, že by mě to od nákupu odradilo. Samozřejmě doufám, že to auto ( coupe ) nijak nevybočuje z řady.

Odesláno
... Na těch benzínech se toho co vím moc obecně nesype ....

nooo...o tom by som mohol rozpravat ;)

Kazdopadne prajem stastnu ruku pri vybere :cool:

Guest George_V6
Odesláno

Y2K: Fakt? Tak povídej jestli máš čas. Já budu jen rád.

Měl jsem stejnou fárokáru jako ty - od cca 150 000 km do cca 230 000 km a dobrý. Odešlo jen servo-čerpadlo, chladič vody a asi 4 zap. cívky - jinak pouze běžný servis... Proto jsem vybral 407 se stejným motorem jako nástupce.

[upravil dne 18/1/11 22:38 George_V6]

[upravil dne 18/1/11 22:42 George_V6]

Odesláno

nechcem ti to tu vsetko rozpisovat, mam to vo svojich vlaknach...

ale mne uz odislo asi zrejme vsetko na tom motore co mohlo, momentalne riesim vymenu motora, tecie mi olej, ale to bude asi len tesnenie olejovej vane, nedobija alternator, mozno len volny klinovy remen, a klepocu mi zdvihatka, zrejme slaby tlak oleja podla toho ako sa to prejavuje, mam bohatu zmes zrejme, neviem preco, stale mi vyhadzuje opotrebovanie jedneho katu a to som ich uz menil aj lambdy...

no proste kopec srandy ;)

a este par veci co som nespomenul :P

Guest George_V6
Odesláno

No, to je pěkný - jdu studovat tvoje vlákna. A kolik má ten motor najeto prosím tě?

Odesláno

150 000 km ;)

zabudol som este na vymenu chladica, unik oleja serva, vymenu uz snad vsetkych cievok, neuspesnu opravu zdvihatiek, opravu klimatizacie....a ja uz ani neviem coho este :D

plus investicie ktore nebolo treba ale su, ako brzdy, 2 podvozky, duplex...a ine ;)

proste super investicia :P

PS: Tym nechcem povedat ze nemas ist do toho motora, prave naopak. Zastavam nazor ze do takeho auta prave a iba nieco taketo ;)

Ja som len reagoval na to ze sa na nom nema co pokazit :P

Tiez som si to myslel no ;)

[upravil dne 18.1.2011 23:57 Y2K]

Odesláno

Sorry že se do toho motám,ale to je úplně stejnej motor,to neudělali žádnou inovaci -406 vs 407??

To jako udělali novej hábit a staré srdce tam nechali jak u SW (2,2)až pozdějc jsem se dozvěděl,že na konci roku 2005 začali dělat 120kw místo 116kw.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ty jo, ta spotřeba je poměrně vysoká na 177kw... s v podstatě totožnou spotřebou jezdím na osmiválci

Jinak gratuluju ke krásnýmu autu, určitě by se hodilo pochlubit se pár fotkami :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...