jaffa Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Mám problém se svou 106 GTi, stává se že auto stojí na neutrál, 1000otáček a OK, pak najednou otáčky stoupnou sami od sebe na 1500ot a motor žačne \"blafat\".... dále je problém že při nižších otáčkách 2000-3000 a klidné jizdě (např při zařazené trojce a cca 60km/h) motor jakoby nepatrně škube.... čím by to mohlo být? pomůže diagnostika? Měnily jsme zatím jen svíčky... Citovat
PAJA106 Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Osobně bych tipoval MAP sensor, hodně by ti o tom mohl říct Kujon, ten s tím měl dost trable, než se na to přišlo. Dále by mohl mít vliv a i v rámci prevence by bylo lepší vyměnit palivový filtr, možná i kabely ke svíčkám. Zkontrolovat vzduchový filtr... To jsou takové ty věci, co se mění preventivně. Jinak diagnostika není až tak špatná, já byl včera může ti pomoct odhlalit některé problémy. Nicméně toto si myslím, že je zanesený/špatný MAP sensor(je to něco jako váha vzduchu, umístnění viz. http://img83.imageshack.us/img83/3602/mapsensorno3.jpg) Citovat
kujon106 Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 16V nemá kabely ke svíčkám, má zapalovací rampu. V té by mohl být taky problém, ale se zjišťováním závady je celkem problém. Leda by ti někdo půjčil svojí. Mně to cukalo u 1.4, né u 16V. A bylo to o dosti horší, než jak je zde popisováno. Ale nevylučuju že to může bejt stejná závada. Víc se dočteš v servisu: Jestli můžu radit, tak já osobně bych pro začátek zkusil vyměnit palivovej filtr (jak zde zaznělo), vyčistit nebo vyměnit vzduchovej, prostříknout konkorem všechny konektory v motoru a taky konektory u čerpadla pod zadníma sedadlama. Pak mi ještě někdo onehdá doporučoval do benzínu nalejt totok: http://www.vitocom.cz/Velvana/velfobin.htm Mně to sice nepomohlo, ale tobě třeba může Pak napiš jak si dopadl. Citovat
BiFF Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 ja mel problem ze auto mi nechtelo moc jet kolem 2 - 3500 s tim ze sebou cukalo apod , civka to nebyla svicky taky ne ale byl to senzor teploty nasavaneho vzduchu je z leveho boku sani a muj problem byl v tom ze do nej nekdo bastlil a byl k nemu kratky kabel a v urcitych otackach jak se motor hybal tak to stracelo kontakt a davalo to spatne info jednotce a ta byla z toho spatna, po vymene jede vse jak ma !! Citovat
106sťák Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 jj tipoval bych ten senzor teploty a nebo jak píše Kujon váha vzduchu,ale když ti to cuká při jízdě,to by taky mohlo dělat to,zkus váhu odpojit a projed to bez ni,co to udělá...a dej vědět Citovat
jaffa Odesláno 16. leden 2011 Autor Odesláno 16. leden 2011 ok, díky moc, koukneme na to s kámošem..... snad to nebude nějak drahá oprava Citovat
flacek Odesláno 23. červenec 2013 Odesláno 23. červenec 2013 Vložím dotaz sem. Jedná se o motor NFU 1.6 16V 50kW. Občas se stane že při přeřazení otáčky spadnou na cca 500ot a zase se srovnají, někdy se neudrží a chcípne. Při jízde je cítit cukání, a to hlavně kdy je plyn lehce stlačen, např při rozjezdu nebo držení konstantní rychlosti na dálnici. Pokud tento stav nastane, spadne dolu docela i výkon, resp. spadne výkon a pokud sešláppnu spojku motor spadnou otáčky a buď je srovná nebo chcípne. Tento stav je nahodilý, 400km bez problému, pak to 100km blbne a zase je na nějakou dobu klid. Filtry a svíčky jsou nové. Díky za rady. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.