Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám dotaz

už třikrát (loni a letos :)) se mi stalo, že jsem nemoh nastartovat vždycky při teplotách kolem -15 -20. Teď jsem vyměnil baterku, ale startování v takhle nízkých teplotách je vždycky dost porod. Předchozí auto - oktávka - sice při těhle teplotách taky nechytalo dvakrát ochotně, ale nebyla to taková alchymie jako s nynější C8 je to 2,0 hdi z roku 2002 dělá Vám to taky nebo tankuju špatnou naftu? Jinak při normálních teplotách od deseti stupňů výš se ani nerozsvěcí kontrolka žhavení na palubce. Co vy nato?

Odesláno

Také zdravím. To je divné a normální to určitě nebude. Já celoročně parkuji pod hvězdami a i při tak nízkých teplotách mi to naskočí pomalu dřív , než otočím klíčkem. Je fakt, že v těch teplotách pod mínus 20\'C trochu zařechtá.

Odesláno

I když bylo mínus dvacet tak maximálně na druhé otočení to okamžitě chytá, takže ale asi záleží hodně i na naftě.

Odesláno

Me to chyta taky dobre, ale pokud jsou takove mrazy, tak se snazim motor setrit a zapnu vzdy pred odjezdem nezavisle topeni. Asi bych to videl na zhavicky. A taky pro lepsi starty v zime pridavam do nafty aditivum VIF.

Odesláno

at je leto nebo zima tak mi se taktež na palubce malo kdy to už musi byt těch -15 aby se rosvitilo žhaveni...a taky to toči delši dobu:(chci už ten novy motor:bojim

Odesláno

Já jsem si dal NGK Y504J, pultovka je někde okolo 480.- za kus, ale určitě bych tam nedával nějaký mrdky bo je to dost na pi.. práca, vyměnil jsem rovnou aji palivový filtr a baterku Vartu silver 77AH a je klid.

Jinak žhaviče jiných značek: Febi 19622 497.- kus

Bosch 0250202032 517.- kus

Beru GN027 605.- kus

Champion CH170 516.- kus

Brisk 01S527E 306.- kus

ceny z APM a Auto Kelly

Odesláno

se startovanim ani v mrazech nemam problem... ale je to hodne o nafte... baterce a svickach... takze to co ostatni...

co se mi osvedcilo na 406 tak v zime startuju az na potreti... 3x nechat nazhavit, a potom teprve startovat... :D

Odesláno

jj na oplu jsem taky 2x nazhavil nechal protočit a zase 2x nazhavit a pak to brnklo lip než nove auto a to měl ten motor nalitane podstivych 320t km a nebyla na něm generalka žadna..:autto bylo brko!:roker

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám problém se studeným startem viz přiložený odkaz na video.Je to natočeno dnes v -4 stupních při 0 a výš startuje bez problému.Jedná se o první ranní start,potom už startuje celý den bez problému,i když je teplota přes den stále pod nulou,je to skrátka přes noc.Jedná se o vůz C8 2.0HDI 79KW.

Na voze jsou nové žhavky,nové žhavící relé,nový starter,zkontrolován tlak paliva z nádrže,vstřiky jak korekce tak přepady,tlak railu při startu,vše ok.Poradte prosím.Vždy je to doprovázeno tím zakouřením.Jsme už bezmocní.Vozidlo kouří i za jízdy docela dost bíle,ale je odstraněn FAP filtr tak nevím jestli to může být tím

Odkaz na video

[upravil dne 2/2/11 18:46 C82003]

Odesláno

Tak jediný, v čem tě asi potěším je, že to vykuchaným FAPem nebude. Já ho mám také venku a natočím na škrtnutí. Co baterie, já mám zánovní a minulý týden mi problikly při startu varovný. Hned jsem dal nabíječku, chvíli se chovala jako nabitá, ale po chvíli nabíjení spadla až na polovinu. Podle toho černého kouře bych typoval čerpadlo. Uvidíme co napíší ostatní.

[upravil dne 31/1/11 20:30 JirkaMTPO]

[upravil dne 31/1/11 20:31 JirkaMTPO]

Odesláno

Baterka je nová.Zapoměl jsem napsat.Točí to dost,předtim to točilo pomalu tak přeměřili starter a zjistili že je ko a teď točí OK.A nepomáhá ani dvakrát nebo třikrát žhavení

[upravil dne 31/1/11 20:47 C82003]

Odesláno

ten kouř je tim, že dlouho točiš a auto nechytá, prostě hodně nafty. Jinak ti už potom nekouří ne? Vyměň pal. filtr a dej do nafty nějaký aditivum. Co tam máš za žhaviče?? Takhle mi to chytalo před Vánocema, vyměnil jsem žhaviče (2 byly špatný) a baterku, staré nic nebylo ale byla slabá měla jenom 520 A. Dal jsem vartu silver 77 AH 770A. Teď už nemám problém i když auto stojí 3 dny v mrazech venku.

Odesláno

Už jsem psychicky nevydržel a dal auto k doktorovi.Tak dám vědět,ale klidně pište,třeba pomůžete to rozlousknout.Je prostě divný že ráno to nastartuju takhle pak přijedu do práce,jsem tam 8 hodin a venku je stále pod 0,klidně i jak byly mrazy přes den -10 a pak při odjezdu z práce nastartuju bez problému hned a ten šílenej start se opakuje zase ráno

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...