Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Každopádně vím, že moje příští auto nebude BMW :D Jen s úsměvem vzpomínám, jak jsem v dobách, kdy jsem se teprve rozhodoval pro 5008, čítal v katalozích \"motor vyvinutý ve spolupráci s BMW\" :D Zajímalo by mě, jestli se tím Peugeot stále ohání, nebo jestli už je to jen \"motor vyvinutý BMW\"?

Odesláno

Už jen \"motor vyvinutý BMW\" :D:D:D ono se není čím chlubit. Představ si, že diesly od PSA se dávají ještě do Forda, Volva a teď nově do Jaguara. A ti kvalitu ocení:D

Odesláno

Bohužel, vzhledem ke kratším trasám, které jezdíme se zdál benzín, jako jasná volba. A 1,6 120k mě přišel na tak velký auto slabý (navíc jen pětikvalt). Dnes mi v servisu tvrdili, že THP na kratších trasách trpí víc, než diesel...

Odesláno

1,6 hdi v 5008mě je šestikvalt, jeden můj známej si ji pořídil před půl rokem a druhý před měsícem (ironicky oba bývaly škodovkáři) a můžu ti říct, že jezdí skvěle.

Odesláno

Měl jsem na mysli ten slabši benzin 1,6 120k :D

Ale moje původní představa byla motorizace 2,0 Hdi... (Nafta Peugeotu vždycky šla) ;)

Jen mě ho bylo líto na již zmiňované krátké přejezdy...

[upravil dne 17/2/12 22:54 od radek76]

Odesláno

Tak to abych začal pořádně auto prohánět.Zatim jsem po přehrátí softu najel asi 30km.:mad:Bylo mi líto tahat osmu do takovýho počasí,tak jsem jezdil manželky hopíkem(C1) Je fakt,že mi to ztratilo výkon v těch mrazech,třeba to bylo sání,hlučnost jsem nepozoroval.

Odesláno

Ještě by mně zajímalo,jestli ti z vás,kterým měnili napínák,máte nějaké problémy? Nebo se to už neprojevuje,jak jsem se dočetl v loňských příspěvcích,tak tam dávaji napínák druhé generace?:myslim

Odesláno

Zatím je ještě brzo na hodnocení... V servisu mě tvrdili, že už THP se stejnou poruchou řešili a že pomohlo, když udělali rozvody. :myslim

Ale třeba ten dotyčný pak začal jezdit do jiného servisu... ;):D

Odesláno

Kruci nestrašte pořád tou ztrátou výkonu. Mě po roce auto šlape výtečně a nerad bych to zakřikl, neboť na konci dubna se chystám na 3 týdny do Maroka a nerad bych, kdyby mě ty rozvody potkaly právě na cestách.:myslim

Odesláno

Neboj se nic, ani to nebolí ;) To ty neštovice byly horší :D

Ale teď vážně - zatím se zdá, že se tahle závada projevuje poze v zimním období. Takže v dubnu můžeš být v klidu :D

(přinejhorším ti to opraví v Maroku v nějaké opravně velbloudů :D )

Odesláno

Maroko jakožto bývalá francouzká kolonie je na poruchy francouzkých aut připravena. Problém by byl se škodovkama. To jsem se dozvěděl z cestovatelských vebu. Tak snad nelhaly.:D

Odesláno

Gusto,kolik máš nalítáno? Já něco okolo 21 t. a do tý doby ok..Dneska jsem to konečně trochu víc projel a vše ok.Jede jak z praku:)

Odesláno

Také přesně 21 tisíc po roce a vůbec žádný problém. Tak nevím jestli ty problémy mají vozy roku 2010 a další už to mají vychytané.Škoda že na tomto foru nejsou všichni majitelé 5008 a nejde zjistit poměr vozů s nějakou vadou a bez.Ty opakujicí probléma mě docela straši. Nerad bych to zjistil někde daleko za hranicema.

Odesláno

Ahoj všem,

nedalo mi to a zaregistroval jsem se taky do fóra ...

Taky jsem majitelem 5008 1.6 HTP (2010...red :)) se kterým jsem měl stejný problém se ztrátou výkonu, jak již bylo několikrát popisováno.

Na 18,5 tis. km byla udělána kompletní výměna rozvodů (naštěstí v záruce).

Jinak taky problém s předními senzory, opět řešeno výměnou v záruce a teď nově taky zde popisována závada s 5. dveřmi. Takže mě asi čeká výměna mechanismu, pravděpodobně problém s mikrospínačem. Zítra se budu objednávat na servis.

Co mě ještě čeká?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...