Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec lidi V mym pžótu mě stále problikává elektrika a týká se to všeho od světel až po palubku :o. Není to žádná hrůza ale už mě to nebaví. Nemáte někdo zkušenost s timto problémkem?

Odesláno

To Ti může \"jenom\" špatně dobíjet alternátor - měl jsem to u BXka - když jsem nestál na plynu, tak to problikávalo (i klopený světla - prostě všechno) - a bylo to tim, že byla vypáleá nějaká dioda, na al?asu - já na to teda přišel, až když mi auto kikslo úplně (přestalo to dobíjet).

Odesláno

Podívej se na zadní světla, když půjdou blinkry a brzda. Pokud to tam nesvítí správně, tak je to špatná kostra některého světla. I přední to může být. Pak svítí na palubce kdeco.:papa

[Editován dne 6/1/05 Pajda]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak na to bacha!! Dela to regulator na alternatoru.Bud mas primo vadny to regulacni rele (mensi pravdepodobnost) nebo spise jen studeny spoje na nem.Vymontuj ho a ze strany spoju je takova gumova sr***a.Tu seskarbej sroubovakem a proletuj spoje na tom relatku.Me to taky \"blikalo\" az to doblikalo, stim ze bouchla baterka!!!!!!! - spatna kostra vlivem studenaku na tom relatku.Samozrejmne to taky muze delat dioda nebo uhliky v alternatoru,ale to poznas az to rozeberes.

Jen tak po upresneni...Me to blikalo 2 roky a ted,kdyz jsem prestal svitit tak se zacla prebijet baterka a bum....... a byla v p****.. :mad:

Odesláno

Mimo \"drobné\" poruchy alternátoru to můžou být zoxidované přívody do zadních světel,potažmo zem.Třeba při zapnutém blinkru pak bliká všechno, včetně hodin, Pokud by byl vadný regulátor, či některá dioda v alternátoru bude voltmetr připojený na baterku ukazovat různé bludy.Pokud je v pořádku, nevyleze napětí při dobíjení přes 13,8V .

Odesláno

Mám stejný problém ale nevím, kde je ten reg napětí jestli přímo na altíku nebo jinde a taky jaké diody jsou v tom použité abych si jich třeba pár předem koupil.

Nejprve tedy změřím napětí na baterii

Odesláno

Slyšel jsem že ty diody použité v můstku jsou nějaké specialní a hodně drahé, takže pokud bude příčina tam anebo i v tom usměrnovači, bude asi lepší koupit jiný altík.

Tímto se ale neptám těch jež se chtějí nějakého alt zbavit :D

Odesláno
Napsán autorem Filip

Slyšel jsem že ty diody použité v můstku jsou nějaké specialní a hodně drahé, takže pokud bude příčina tam anebo i v tom usměrnovači, bude asi lepší koupit jiný altík.

Tímto se ale neptám těch jež se chtějí nějakého alt zbavit :D

No nevim,ale budou tam urcite dimenzovany na proud kolem 100A. Proto nebudou stat 20kc. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...