ondvej Odesláno 5. leden 2005 Odesláno 5. leden 2005 Zdarec lidi V mym pžótu mě stále problikává elektrika a týká se to všeho od světel až po palubku . Není to žádná hrůza ale už mě to nebaví. Nemáte někdo zkušenost s timto problémkem? Citovat
Neon Odesláno 5. leden 2005 Odesláno 5. leden 2005 To Ti může \"jenom\" špatně dobíjet alternátor - měl jsem to u BXka - když jsem nestál na plynu, tak to problikávalo (i klopený světla - prostě všechno) - a bylo to tim, že byla vypáleá nějaká dioda, na al?asu - já na to teda přišel, až když mi auto kikslo úplně (přestalo to dobíjet). Citovat
Pajda Odesláno 6. leden 2005 Odesláno 6. leden 2005 Podívej se na zadní světla, když půjdou blinkry a brzda. Pokud to tam nesvítí správně, tak je to špatná kostra některého světla. I přední to může být. Pak svítí na palubce kdeco. [Editován dne 6/1/05 Pajda] Citovat
linkoln Odesláno 4. duben 2005 Odesláno 4. duben 2005 Měl jsem stejnej problém a mě to dělal Regulátor napětí na Alternátoru výměna vše vyřešila. Citovat
Vlasta Nezmar Odesláno 5. duben 2005 Odesláno 5. duben 2005 Taky mě to zlobilo Vadná dioda na altiku. Citovat
Uďa Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 mě to taky takhle zlobilo a byli to buď uhlíky, nebo regulátor napětí.Měnil jsem obojí :-) Citovat
KoZLiK Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Tak na to bacha!! Dela to regulator na alternatoru.Bud mas primo vadny to regulacni rele (mensi pravdepodobnost) nebo spise jen studeny spoje na nem.Vymontuj ho a ze strany spoju je takova gumova sr***a.Tu seskarbej sroubovakem a proletuj spoje na tom relatku.Me to taky \"blikalo\" az to doblikalo, stim ze bouchla baterka!!!!!!! - spatna kostra vlivem studenaku na tom relatku.Samozrejmne to taky muze delat dioda nebo uhliky v alternatoru,ale to poznas az to rozeberes. Jen tak po upresneni...Me to blikalo 2 roky a ted,kdyz jsem prestal svitit tak se zacla prebijet baterka a bum....... a byla v p****.. Citovat
Swallow Odesláno 6. duben 2005 Odesláno 6. duben 2005 Mimo \"drobné\" poruchy alternátoru to můžou být zoxidované přívody do zadních světel,potažmo zem.Třeba při zapnutém blinkru pak bliká všechno, včetně hodin, Pokud by byl vadný regulátor, či některá dioda v alternátoru bude voltmetr připojený na baterku ukazovat různé bludy.Pokud je v pořádku, nevyleze napětí při dobíjení přes 13,8V . Citovat
Guest Filip Odesláno 13. duben 2005 Odesláno 13. duben 2005 Mám stejný problém ale nevím, kde je ten reg napětí jestli přímo na altíku nebo jinde a taky jaké diody jsou v tom použité abych si jich třeba pár předem koupil. Nejprve tedy změřím napětí na baterii Citovat
rimmer Odesláno 13. duben 2005 Odesláno 13. duben 2005 regulator i usmernovaci mustek je primo na alternatoru. Nejlepe je alternator vytahnout a nechat udelat repasi/kontrolu... Citovat
Guest Filip Odesláno 13. duben 2005 Odesláno 13. duben 2005 Slyšel jsem že ty diody použité v můstku jsou nějaké specialní a hodně drahé, takže pokud bude příčina tam anebo i v tom usměrnovači, bude asi lepší koupit jiný altík. Tímto se ale neptám těch jež se chtějí nějakého alt zbavit Citovat
KoZLiK Odesláno 14. duben 2005 Odesláno 14. duben 2005 Napsán autorem Filip Slyšel jsem že ty diody použité v můstku jsou nějaké specialní a hodně drahé, takže pokud bude příčina tam anebo i v tom usměrnovači, bude asi lepší koupit jiný altík. Tímto se ale neptám těch jež se chtějí nějakého alt zbavit No nevim,ale budou tam urcite dimenzovany na proud kolem 100A. Proto nebudou stat 20kc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.