Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já nevím jak moc se napíná u 3L tak nechci říct nesmysl, ale 2 cm se mi zdá moc, navíc pokud je od oleje... Sundal bych ten stávající ořistil kladky i samotný řemen, dopnul ho a pak dělal závěry. Každopádně pokud byl řemen zaolejovaný tak by si výměnu asi zasloužil.

Odesláno

No to byl měl poradit někoho kdo ten motor aspoň viděl :D, myslím, že je tam takový automatický napínák s vinutou pružinou. Předpokládám, že bude někde přibližně v úrovni alternátoru, na kladku nasadíš klíč a pootočením proti síle pružiny uvolníš řemen.

Odesláno

je to presne tak ako vravis...

okrem toho mam este jeden motor ;)

si to mozem na nom vyskusat :P

len potrebujem presne popisat na ktoru stranu a ako sa sponuje.

Mozno by to ozaj pomohlo

Diky

Odesláno

U 2,1td nasadíš golu do 4hraný díry v držáku napínací kladky a golu tahneš k sobě (stojíš před autem).

U 3l je u napínácí kladky ten držák trochu jinej, ale ta díra na čtyřhran je tam taky. http://obchod.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;161984;206091;598709;598711;2092219;2092222|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=3440238|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

[upravil dne 8/1/11 18:46 Benžík]

Odesláno

Ak mas alternator od oleja, tak by som ho dal vycistit, mastnota v altiku nie je dobra :bojim

Ja som si dosponoval klinak tak ze ho prehnem o slaby centak, tak bol aj predtym, tak som ho dal tak isto :)

Alebo ho skus \"vykrutit\", mal by sa dat tesne pod pol otacky otocit :)

[upravil dne 9/1/11 11:58 Qcko]

Odesláno
U 2,1td nasadíš golu do 4hraný díry v držáku napínací kladky a golu tahneš k sobě (stojíš před autem).

trosku :xvul ale muzes mi to prosimte popsat trosku vic??myslim kterou kladku povoluju a jak presne mam preskoceny remen o drazku na servo cerpadle.....a k veci odesel mi taky altik nedavno....na dalnici motor 3000 ot/min, po vyrazeni na volnobeh kontrolka....a uz nedobijel (400km od domova)....altik od oleje ze serva to neprezil = vymena
Odesláno

Člověče a co víc chce vědět? Naklopíš tu kladku a tím povolíš řemen pak ho můžeš buď sundat nebo posunout o zub. Nicméně pokud ti přeskočil tak bych hledal důvod. Může to být jen hodně povolený řemen, ale taky ti tam možná něco hází.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak alternator na sracky....loziska uplne rozbite, uhliky odpalene, bol repas a vymena klinoveho remena (pre istotu)....snad bude pokoj uz ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...