Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Cawte pezotaci. :papa

Najde sa tu niekto zrucny a poradi mi ako sa da demontovat kryt airbagu na volante.

Ten stredovy kus plastu cim sa trubi.

Ani za prd neviem tomu prist na chlp.

:mad:

Vrele Dik za pomoc

Odesláno

kupil som totiz jazdenu 307 asi pred pol rokom a furt mi tam nieco vrzga PLAST.

stale ked pritlacim plast zo zadnej strany volantu tak prestane.

Chcem to rozobrat a podlozit nejakym semysom alebo nieco take, nech uz da pokoj :)

Odesláno

Mám teď stejný problém s vrzáním toho plastu. Netroubilo mě to, tak mi to můj mechanik opravoval. Bylo to nějak moc utažený a když jsem stiskl klakson (střed volantu), tak ty kontaky na sebe nedosahly a neseply se.

Když to celé rozebíral, sundal celý volant. Měnil mi totiž i páčky blinkru a stěračů. Mám pocit, že ten plast je tam jen nacvaknutý, ale nejsem si tím jistý.

Zkusím to zjistit a dám Ti vědět. :papa

Odesláno

V kritické situaci se blbě hledá trumpeta po stranách. Jednoduše praštíš dlaní doprostřed volantu a to mě právě nešlo.

Mačkat trumpetky budu, až přijedu k Lence před barák, ale v provozu (hlavně v Praze) je potřeba aby to zatroubilo a? zmáčknu střed volantu kdekoliv.

Odesláno

Jo hochu, tak tady pomůže jedno, nedostávat se do kritických situací, včas předvídat vývoj dopravní situace a vždy je lepší být připraven. (Jak pionýr). Víš co měli na přezce opasku?:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Taky se mi to cca v 50 000 km stalo. U Domanského mi řekli, že vědí, čím to je (typická věc) a že tam něco přihnou. Odjel jsem od nich a po 10 km to drnčí zas (hlavně kolem 70 km/h). Tak tam jedu příští týden znovu a zeptám se na to konkrétně...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Citlivost toho troubení jde nastavit. Mě to netroubilo, protože jsem to měl blbě nastavené a ty kontakty na sebe nedosáhly.

Ty to budeš mít určitě obráceně. Máš to moc utažený a ty kontakty jsou hrozně blízko u sebe. Chce to trochu povolit. Je to na chviličku, když víš jak. Mechanik, který ví, jak sundat ten kryt na volantu to musí mít hotové za 10.min.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže jak jsem slíbil... Budu tlumočit technika od Peugeotu. Osobní zkušenosti nemám a tak mě prosím případně nekamenujte: Sundání středového krytu volantu (víko airbacku) je na 307 jednoduché - z boku jsou v těle volantu dvě protilehlé díry. Do nich se strčí tyčka nebo šroubovák, zatlačí - tím se vyhnou jistící pružiny a kryt odklopí. Jde dělat nejdřív jednu a pak druhou stranu. Pak se tam vše utáhne, zreviduje a mělo by to přestat drnčet. Občas je prý třeba dotáhnout i \"zadní\" horní a dolní kryt volantu - ze spoda pouze šrouby na šroubovák s nějakým exotickým tvarem...

• O 3 roky později...
Odesláno

Náhle mě můj P307 SW přestal troubit, ještě se mi párkrát podařilo, když jsem stál na místě zatroubit, když jsem zmáčkl zboku na ty trumpetky, ale teď může dělat co chci a žádný zvuk. Přitom, když mám auto zamčené a zmáčknu symbol zamykání, auto zatroubí. Automatické rozvěcení nemá, a blinkry vše ostatní jde normálně. Je třeba na sundání toho krytu volantu odpojovat baterii ci nikoli??? Nový poznatek. Když je auto rozhycované ze slunce, troubí jak divé, ale jakmile mám puštěnou klimu, nebo stojí v garáži, pak bych si o volant mohl zlámat ruce a nic. Zřejmě opravdu pštný kontakt.

[upravil dne 6.8.2008 Sniper]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...