Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

2,0 HDI 6manual - spotřeba Třebíč - Hatě 4,3 a Hatě - Třebíč 5,3 A mám najeto 2500Km rovina tenpomat do kopce vypnout ! Jako to dělám v práci samozdřejmě tempomat na 82km . Jinak Třebíč - Nymburk řidič a v kufru dvě nákladní pneu 5,4L ale lehká noha , tu mám vytrenovanou z práce :roker jinak nejsou premie za nadspotřebu

[Edited on 8/12/12 18:54 by Denpa]

[Edited on 8/12/12 18:59 by Denpa]

Odesláno
2,0 HDI 6manual - spotřeba Třebíč - Hatě 4,3 a Hatě - Třebíč 5,3 A mám najeto 2500Km rovina tenpomat do kopce vypnout ! Jako to dělám v práci samozdřejmě tempomat na 82km . Jinak Třebíč - Nymburk řidič a v kufru dvě nákladní pneu 5,4L ale lehká noha , tu mám vytrenovanou z práce :roker jinak nejsou premie za nadspotřebu

Konečně nějaká pořádně pěkná spotřeba, jsem zvedav kolik budu mít já na zimákach, snad mě to do vánoc dodaj.

Odesláno

Tohle ježdění po poloprázdnejch okrskách s průměrem mezi 60-70km/h, to rozhodně ukazuje reálnou spotřebu...

Jinak jestli tam máš najeto 2500km tímhle stylem, \"vychováš\" si z auta pěkně línou hajtru a na každý přidání plynu si pak motůrek pěkně zachlastá.

[upravil dne 10.12.2012 16:16 od Pacho69]

Odesláno

No já asi neumím jezdit,nejezdím moc podle předpisů,Peugeot 2.0 HDi aktuálně 14 000 km najeto, dálnice 140-150 km/hod město (Praha) 60-70 km/hod prostě trochu těžká noha a spotřeba 7 až 7,4 l. To samé Škoda Octavia I 1.9 TDi PD (čip 105 kw) 190 000 km najeto, a na ní spotřeba max 6 l ať ďelám co dělám.

Prostě PD žerou trochu méně.

Odesláno

Cesta Praha-Bratislava-Vídeň a zpět přes Brno 820 km na ukazateli průměr 88 km já na dálnici mezi 130 - 160 km/hod plynulé tempo spotřeba celkem 6,6 l jsem spokojen ujel jsem to na jedu nádrž a dojezd byl 50 km na počítači.

• O 3 týdny později...
Odesláno
Tohle ježdění po poloprázdnejch okrskách s průměrem mezi 60-70km/h, to rozhodně ukazuje reálnou spotřebu...

Jinak jestli tam máš najeto 2500km tímhle stylem, \"vychováš\" si z auta pěkně línou hajtru a na každý přidání plynu si pak motůrek pěkně zachlastá.

[upravil dne 10.12.2012 16:16 od Pacho69]

Nevím kolik si už zajížděl aut ty , ale já několik měl sem už tu čest od 1,2litru po 16litrový motory a auto po mě nikdy nejevilo známky línýho osla , a v práci sem nikdy neměl problém s nadspotřebou tak nevím , ale ono lítat není umění , na lítání si nekoupím 5008čku ale něco jinýho třeba kompresor !

Ano průměrnou rychlost mám 62km ale to je normální jízda po silnici třeba 1/38 !!

Odesláno

Praha - Kaprun - Praha + nějaké popojíždění ke sjezdovce a zpět do penzionu - cca 950 km - to vše s lyžemi na střeše .... spotřeba 7 litrů podle palubního počítače, průměrná rychlost 80 km/hod

zajímavé je, že když jsem vzal počet projetých litrů nafty a ujetých kilometrů, vychází mi spotřeba na 6,06 litrů / 100 km

tak a teď kdo má pravdu??? :cool:

auto mám 14 dní, najeto celkem 1200 km, se spotřebou jsem spokojený, stejným stylem jsem se svým minulým autem (Mazda 6 kombi 2.5 benzin) jezdil za 11 l / 100 km

Odesláno

myslel jsem si to;) ... já jen, že prodejce mi tvrdil, že PP v Peugeotech jsou jedny z těch nejpřesnějších :)

ale co ... litr sem, litr tam ... stejně mne nebaví jezdit pomalu, jen naše nové auto nechci tak úplně honit hned od začátku, úplně mi bude stačit, když se vejdu do 8 l / 100 km

Odesláno

jen se neboj mu naložit.To není Š 105,kde jsi musel 20000 km čekat ,než si to vše sedne.

Odesláno

Denpa: Ale já se nebavím o zajíždění, jen o tom, že tohle není reálná průměrná spotřeba, protože tam nemáš prakticky zahrnuté popojížděcí město ani dálnici. Taky jsem je v létě (venku bylo skoro 40 a klimatizace jela na plnej kotel), cesta Vamberk - Nitra (okrsky, cca asi jen 50km po dálnici - Brno- sjezd Hodonín, jel jsem tam jen jednu cestu a nechtělo se mi kupovat slovenskou známku), tankoval jsem na hranicích, v Hodoníně, když jsem dojel do Nitry (z hranic je to asi 120Km), ukazoval mi počítač dojezd 1220 km, průměr jsem měl pod 5l. Ale určitě to neberu jako průměrnou spotřebu tohodle auta, protože když jezdím po Praze, tak jede za 7,5. A po dálnici, podle profilu a rychlosti průměr pod 6 nestlačíš. Jet za 5 po okreskách s průměrem kolem 70km není o průměrný spotřebě tohodle auta... Ani o zátěži, tedy pokud mu občas trochu nenaložíš hodně svižnou jízdou, jenže to pak nejedeš za 5...

Jak píše kehar, když třetinu cesty poposkakuješ po Praze a druhou třetinu jedeš po dálnici 140-150, tak tohle auto prostě nepojede pod 6l. A za 6 to bude jen když vynecháš tu dálnici. Je něco jinýho courat se po okreskách (s tempomatem na 82) nebo psát reálnou spotřebu auta.

Já mám teď průměr 6,8 a to hlavně proto, že mě před vánocemi přestalo bavit jezdit po Praze autem. Což mi za ten měsíc snížilo celkový průměr o desetinu, neboť dlouhé cesty jezdím za 6.3 - 6.5, podle využití dálnice (obzvláště německé).

[upravil dne 7.1.2013 11:44 od Pacho69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...