Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Ak predsa tu bude v lambda sonde tak určo kúp origo sondu ;) univerzál určiťe nie :bojim

Len potrebujem aby mi niekto povedal ci to moze byt aj nieco ine ... aby som nemenil zbytocne a ci si to mam zdiagnostikovat v origo peugeot a dat vymenit do neautoriz. servisu...

Odesláno

No diagnostiku odporúčám v servise PEUGEOT ;) tam to zistia na 100% :D a lambdu môžeš dať vymeniť aj inde to je už potom jedno, ale určo kúp origo nie uni :bojim pozerám že záruka na auto už padla tak je jedno kde bude vymenení diel :D

Odesláno

Přidám taky svoji zkušenost, nevím jestli je to tvúj případ.Vyhazovalo mi to stejnou hlášku, vždy jenom v zimě při větších mrazech.Ztráta výkonu u mne nebyla ani zvýšená spotřeba.V servisu nic nezjistili, tak stříleli od boku - zkusíme vyměnit sondu a uvidíme(za nehorázné peníze)to jsem odmítnul.Hlášku vymazali a dalo to pokoj.Tuto zimu v mrazech mi vyskočila znovu.Tak mne napadlo vrátit zpět papírový vzduchový filtr(měl jsem tam bavlněný KN)Po ujetí dvou km signalizace diagnostiky zhasla a od ty doby se neobjevila - jsou to necelé dva měsíce.Takže já na zimu budu asi muset dávat papírový vzduchový filtr.

Odesláno
Přidám taky svoji zkušenost, nevím jestli je to tvúj případ.Vyhazovalo mi to stejnou hlášku, vždy jenom v zimě při větších mrazech.Ztráta výkonu u mne nebyla ani zvýšená spotřeba.V servisu nic nezjistili, tak stříleli od boku - zkusíme vyměnit sondu a uvidíme(za nehorázné peníze)to jsem odmítnul.Hlášku vymazali a dalo to pokoj.Tuto zimu v mrazech mi vyskočila znovu.Tak mne napadlo vrátit zpět papírový vzduchový filtr(měl jsem tam bavlněný KN)Po ujetí dvou km signalizace diagnostiky zhasla a od ty doby se neobjevila - jsou to necelé dva měsíce.Takže já na zimu budu asi muset dávat papírový vzduchový filtr.

Tak na diagnostike bol vid. cele vlakno. Skusim ho dat na diag. do origo peugeotu, ze co najdu ...

Inac kde najdem ten filter? Netusim aky tam mam ... ani ako sa to vymiena ... Skus dat nejake blizsie info

Dakujem

Odesláno

No když ani nevíš kde to je tak tam máš sériový, je na levo od baterky,takový zakrytovaný obdélnik.Měnil ti ho někdo-servisní prohlídka?Jestli se nemýlím tak se mění po 20tis km-záleží v jakých podmínkach jezdíš

Odesláno
No když ani nevíš kde to je tak tam máš sériový, je na levo od baterky,takový zakrytovaný obdélnik.Měnil ti ho někdo-servisní prohlídka?Jestli se nemýlím tak se mění po 20tis km-záleží v jakých podmínkach jezdíš

Takze teoreticky to moze byt sposobene aj filtrom?...

Auto som kupoval jazdene (61tis km). Bolo servisovane v peugeote do 60 tis km... t.j. pri 60 tis km bola robena vymena oleja uz mimo peugeot servis...predpokladam ze predchadzajucich 20 tis km nebol meneny filter (sviecky som menil tiez az ja). Tak z tohto mi vychadza ze pri 60 tis bol vymeneny len olej.

Ak ho dam na diag. do autorizaku tak sa spytam kolko chcu za vymenu filtra :).

Ak by chceli vela, pokusim sa to vymenit sam ... je k tomu potrebne nejake specialne naradie?

Odesláno

Tak prinasam dalsie skusenosti.

Vymenil som vzduchovy filter(fuu tak ten stary bol riadne zaneseny). Na druhy den, podobne ako pri svieckach chyba zmizla. Akurat som bol na ceste na diagnostiku do origo peugeotu :)

Vysledky z diagnostiky: Celkom ma potesil lebo chyba o vynechavani valca tam nebola vobec, takze to bolo asi svieckami. Bola tam nejaka chyba co sa tyka brzd ale to len nieco prechodne (mozno uz aj kvoli dostickam si myslim) a vypisalo tiez zadnu lamdu sondu. Niektoru chybu nevedel odstranit tak ho preinstaloval. Vraj mu jednoducho dokopy nic nieje. (ta zadna lamda sonda vraj len kontroluje prednu takze keby aj bola spatna tak nema to vplyv na chod motora)

Po prejazdeni cca 30 km sa chyba objavila znova ... tak neviem ci to nejako riesit, alebo to moze byt sposobene aj tym ze vonku su mrazy a elektronika zmetkuje...

Aky je Vas nazor?

Dakujem

• O 1 měsíc později...
Odesláno
....

Aky je Vas nazor?

Dakujem

servis a riesit to..zavada predsa niekde musi byt...

Zdravim Vas po dlhsom case.

Po diag. v peugeote, tak ako som pisal, sa zasa objavila kontrolka...

Potom ale na druhy den zmizla a do teraz nic ... uz som najazdil cca 600 km a je to OK :potlesk

Tak som sa pri tejto poruche aspon nieco naucil :) treba menit filtre a sviecky v intervaloch ako sa ma :)

Keby som to dal opravit do prveho spominaneho servisu, ako mi to kazali, tak by som vymenil ind. cievku za cca 150 € a chyba by sa neodstranila.

Dakujem za rady skusenejsim odbornikom tu na fore, ktori auto ani nevideli ... :super

Je to smutne u niektorych servisoch ... pritom spominany servis je unas jeden z najvacsich, aj celkom dobra komunikacia ... no co uz

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ach jaj...

A je to tu znova ... kontrolka sa sem tam objavi, no velmi som to neriesil.

Dnes som bol 1. krat na STK + Emisnu a nepresiel som cez emisnu. Vraj kvoli tejto chybe co tam niekde v pamati je. Ukazoval mi to ... je to lambda sonda... myslel som ze ma porazi. Povedali mi ze auta vyrobene po urcenom datume roku 2005 su kontrolovane elektronicky, a pokial je tam chyba, myslim P0... tak system ho dalej nepusti.

Tak pravdepodobne ta lambda zlosti, vymenit ju za original alebo nejaky univerzal? Moze to byt aj nieco ine ako lambda?

Poradte prosim co robit. Dakujem

[upravil dne 16/5/11 13:28 Domino_B]

Odesláno
Alebo skočit do peugeotu vymazat chyby a rýchle na emisnu kým sa neobjavý chyba:D

Tak som to povodne chcel spravit... akurat ked premazu chyby, tak potom je vraj potrebna suvisla jazda aspon 20 km, aby im to na emisnej PC spravne vyhodnotil a pustil dalej :).

A na druhej strane nieco s tou sondou je, tak to treba dat dokopy. V peugeote mi tam chcu dat BOSCH sondu za nejakych 89€ + vymena, tak uz som objednany. Auto mam dat na cele doobeda, lebo po vymene chce nejake veci popremeravat.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Zabudol som tu napisat, ze problem sa vtedy vyriesil vymenou lambdy sondy (prednej)

Samozrejme, ako inak s problemami.

V prvom rade:

Autoriz. servis PEUGEOT SPISSKA NOVA VES nikomu neodporucam !!!

V kratkosti: Objednali zlu sondu, o com mi nic nepovedali, cele doobeda som v tom servise cakal, nakoniec mi s lutostou oznamili ze to nie je lambda, ze mechanik cosi premeraval a ze treba menit riad. jednotku za 1500 € alebo tak nejako. Bol som z toho zhrozeny a odisiel som. Zaplatil som im samozrejme za diag.

3 navstevy, chybu neodstranili, za kazdu navstevu si cosi uctovali...

Hned na to som navstivil servis po blizku (na odporucanie), chlapik to napojil na diag. za 5 minut zkonstatoval, ze je to lambda a treba ju vymenit. Objednal ju (BOSCH), na druhy den ju vymenil.

Aj jemu dosla zla sonda (zadna namiesto prednej), no zistil ze tie sondy su rovnake, len sa lisia konektorom. Konektor upravil a auto slo hned na STK, EK, vsetko v poriadku do teraz.

Do autorizaku som telefonoval, ze za co si uctovali, ked chybu neodstranili, dosla mi odpoved, ze oni nie su garazovy servis a ze u nich sa za vsetko plati. Tak dakujem pekne :)

Odesláno

To se vi, Domansky Kyje - olej 3l, olej. filtr, na vzduchac se vysrali + vyplneni protokolu o vizualni kontrole + umazani calouneni sedacky = 3500 bez DPH...Realne 3l Totalu cca 400kc, filtr at nezeru 500? Voni na to proste totalne serou, oni proste jenom vyplnujou protokoly a papiry a tisknou faktury. Je jim to sumak, protoze neznaly lidi s tim nekam proste chodit musej + narizeny garancky. Hlavne v Praze je to vejvar jako prase, prijede prazak, nic ho nezajima, za hodinu ma bejt v praci a jenom chce, aby to vecer bylo v nejaky pojizdnym stavu. O nic se nezajima a mysli si, ze je tam o to nejlip postarano...

[upravil dne 9/2/12 18:53 od dahl]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zblaznila sa mi elektronika.Pri nastartovani sa spusti samovolne predny stierac,palubny pocitac sa vynuluje a parkovacie svetla svietia nonstop.Poistky som pozeral,v poriadku.Do toho central nefunguje,mozem si odomknut len moju stranu...desText

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim Vas.

Tiez prispejem do debaty. Mal som rovnaky problem s touto hlaskou. V servise (nie original Peugeot) mi po diagnostike chalan povedal ze je chybna lambda sonda. Tak som kupil neoriginal (ale BOSH) a vymenil, hlasku vymazal a islo to. Chyba sa po par km objavila zase.... No chybu som spravil ja ked som kupil zadnu Lambdu a chybna bola predna. Tak nezostavalo nic ine ako kupit prednu vymenit a hlaska zmizla (tato uz bola original). Cize mam vymenene obidve sondy a druhu zadnu mam v rezerve odlozenu ked by nieco. Funguje to bez chyby. Co som sa dozvedel od servisaka, ze ta neoriginal neni problem, pretoze aj original a neoriginal by mal byt ten isty, iba vyrobca (BOSH) tam da original konektor na peugeot.

Pri citani som spozornel pri spomenuti vymeny sviecok. Asi si zistim ci treba a vymenim aj tie. Mam najazdene 73tisic, a z clanku vychadzam ze asi je treba.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...