Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Už nejakú dobu som majiteľom 405ky, kúpenej od člena klubu :-) Mal by som ale pár otázok, ktoré mi vŕtajú v hlave:

V prvom rade, z čoho pozostáva výfukové potrubie o tohto modelu? Keď som ho mal zdvihnuté, zistil som, že nemám ani katalyzátor (o čom som vedel, je to aj v TP) a ani stredný tlmič. Je to normálne? Niežeby mi to vadilo, aspoň je menej dielov na výmenu :-)

Ďalej, ako je to so šírkou ráfikov na 405ke? Zohnal som si originál hliníkové disky na P405, ktroré majú šírku ráfika 5,5\'\', ale v TP mám zapísané len 5\'\'. Budú z toho robiť na STK prípadne pri nehode problém? Zvlášť keď sú to originálne disky na ktorých to auto zliezlo z montážnej linky...

Ďalšia vec, kde presne sa nachádza tá ručná \"pumpa\", ktorou sa odvzdušňuje palivový systém po zavzdušnení, napríklad vinou nedostatku paliva? Resp. nachádza sa tam niečo také? Ak nie, ako potom postupovať?

Tiež som si teraz v zime všimol, že keď naštartujem auto aby sa zohrial motor, teplota pri stojacom aute nikdy nevystúpi nad 70°C a ani sa nezopnú vetráky. Je pravda, že zatiaľ som to skúšal len keď bolo vonku -15°, ale aj tak si myslím, že by sa to malo zahriať viac. Ináč pri jazde sa auto zahrieva na správnu teplotu, kúrenie funguje správne, nič nenasvedčuje nejakej poruche.

A posledná vec, ktorú som už spomínal v inom príspevku- odišlo mi vakuové čerpadlo na posilňovač bŕzd (odkaz na vlákno). Vraj sa to dá opraviť, vie mi s tým niekto pomôcť? Prípadne nenašla by sa takáto vec u niekoho? :-)

A nakoniec by ste mi ešte mohli odporučiť nejaký slušný servis niekde v okolí Brna :-)

Tak teda vďaka za všetky postrehy.

AA ešte jedna vec mi napadla...ako je to s roztláčaním? Čo všetko sa môže pokaziť prípadne nadmerne opotrebovať okrem preskočenia remeňa? Mám totiž slabšiu baterku a keď teraz v mrazoch dlhšie stojí, na jedno nažhavenie ju celú stiahne, ale chcel by som s nákupom novej počkať do leta.

A ešte niečo- aký je rozdiel medzi 47kW a 51kW verziou? Nejde mi o samotný motor ale skôr o súčiastky, ktoré sú naň napojené- servo, čerpadlo, hadice chladiaceho systému, prípadne zvody, sanie a tak... Skrátka ide mi o to, či môžem použiť väčšinu dielov z 51kW verzie na moju 47kW alebo či sú tam podstatnejšie rozdiely.

[Edited on 30/12/10 04:15 573v0]

Odesláno

- je to normálne, 1,9 D nemá stredný tlmič

- Service box pozná plechový 5,0J a hliníkový 5,5 (prečo ja mám v TP iba 6J?)

- pri pohľade na motor, na ľavom tlmiči je malý gumový balónik na hadičke

- pri -15 by som takéto zahrievanie nepovažoval za problém

- sorry, s tým ti nepomôžem ani neporadím

- Jiří Wolf - Nedakonice http://www.jwolf.cz (člen klubu)

- ak sa nemýlim tak iba vo vstrekovaní

Odesláno

Jenom doplnim

k 47 x 51 kw rozdíl je v provedení hlavy( vačka, sací otvory), jiný vstřikovací čerpadlo, sací potrubí, ale jako celek se daj hlava, čerpadlo zaměnit i sání zaměnit. Starší verze 51 neměli EGR. Hadice se daj použít pokud je to stejnej model ( starší verze jsou na sponky novější na bajonet) jinak snad vše okolo se dá zaměnit.

Odesláno

Aha, takže v prípade hľadania náhradných dielov prakticky nemusím hľadieť na to či to je 51 alebo 47kW verzia hej? O výmenu motora ako takého mi nejde, tento môj zatiaľ šlape krásne a tak či tak by to potom neprešlo STK.

A ako teda postupovať s tými diskami? Mne to príde, že pri každom modeli si vylosovali z klobúka nejaký rozmer diskov a pneumatík a to tam zapísali...naozaj, čo auto, to iné rozmery. Pre tie disky som plne rozhodnutý, sú v super stave za super cenu a hlavne sú origo :D Takže žiadne tunerské kvázi imidžové elektróny :D Len ma zaujíma ako sa k tomu budú stavať prípadné hliadky, poisťovňa a na STKčke....

Inak vďaka za povzbudivé správy ohľadom tlmičov a zahrievania, dnes omrknem ten balónik...

Odesláno

Možná tam ani ten balonek mít nebudeš. V 405 jsem měl na naftovym fitru takovou tahací pumpu. Nejdřív se vyšroubovalo plastový držátko tý pumpy a pak se s tim tahalo nahoru a dolu. Bylo to vedle baterky. V 205 to bylo taky, dokonce vyhřívaný vodou.

Odesláno

Banžík: Presne to som našiel, keď som hľadal ten balónik. To jediné mi padlo do oka, inak tam nič iné nepripomínalo niečo na ťahanie nafty. Ale celkom nechápem princíp fungovania, je tam na môj vkus priveľa hadíc :-) Zrejme to súvisí s tým vyhrievaním, teraz keď som múdrejší to ešte lepšie poobzerám :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...