Tomas1987 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Nazdar chlapi. Posledny cas som si vsimol, ze ak pustam spojku nieco mi v motore zacne hvizdat. Hvizda mi to aj bez hodenej rychlosti, ale slabsie. Zvuk ide niekde zhora. zotrvacnik mam novy aj spojku. Mam na nej najazdene asi 4000km. A vsimol som si, ze pri hodenej rychlosti, vecsinou nizsie prevod.stupne, ak sa rozbieham, tak mi huci nieco v motore tak prerusovane. napadlo ma, ci nebude nieco s prevodovkou. Poradte prosim. Dakujem Citovat
jozef48 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Mne to hvizda pri púšťaní spojky pri rozbehu, ale vraj je to choroba 1,6, ale neviem či je to to isté. Čo ťa stál zotrvačník a spojka? Citovat
Tomas1987 Odesláno 23. prosinec 2010 Autor Odesláno 23. prosinec 2010 Mne to hvizda pri púšťaní spojky pri rozbehu, ale vraj je to choroba 1,6, ale neviem či je to to isté. Čo ťa stál zotrvačník a spojka? S robotou tusim okolo 700eur. mna to dost sere, ze nemozem najst normalneho mechanika, ktory mi potvrdi co to je. Predtym som mal vadny spanovak na retazi medzi vackami a \"super\" mechanik mi na 100% tvrdil ze je to zotrvacnik so spojkou. Takze neviem. mam podozrenie ci to nemoze byt nejaka kladka na rozvodoch alebo vodna pumpa. Lebo je uz najvyssi cas na vymenu rozvodov. Prosim o radu. Dakujem Citovat
Jamba Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Jeli motor ohřátý a při rozjezdu cuká spojka mohlo by to hvízdat ložisko v klice. Citovat
Tomas1987 Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 Jeli motor ohřátý a při rozjezdu cuká spojka mohlo by to hvízdat ložisko v klice. Aj to mi uz navrhli. Ako to zistim na 100%? Je to lozisko drahe? A co vymena, je zlozita? Moze to lozisko sposobovat aj to hucanie na rychlosti, akoby hucala prevodovka? Dakujem Citovat
Jamba Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Na 100% se to zjistí áž se vyndá převodovka to ložisko drahý nebude ale prace v servisu asi jo. To samí mě délalo na favoritu ale to jsem si opravil sám na 407 bych si netroufnul. Citovat
Tomas1987 Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 Na 100% se to zjistí áž se vyndá převodovka to ložisko drahý nebude ale prace v servisu asi jo. To samí mě délalo na favoritu ale to jsem si opravil sám na 407 bych si netroufnul. Na nete som cital, ze to moze byt aj napnuty rozvod. remen. Napr. dnes mi to za studene zapiskalo iba sem-tam. Ale az motor poklepal chvilku tak sa to rozhvizdalo viac. Najlepsie asi bude dat prekontrolovat rozvody. Neviete nahodou, ci sa da nastartovat aj bez krytu rozvodou, ci to nebude niecomu prekazat? Citovat
Tomas1987 Odesláno 4. leden 2011 Autor Odesláno 4. leden 2011 Dnes som bol v asi piatich servisoch a nikde mi nepovedali na 100% co to moze byt. Hvizdanie je coraz silnejsie. Mali podozrenie, ze ci to nie je zotrvacnik, aj ked je novy. A dalej , ze to moze byt aj remenica na kluke. Pri zaradeni jednotky ked pustam spojku, sa to rozhvizda strasne hlucne. A aj pri radeni do vyssich stupnoch za jazdy pocut zahvizdanie pri pustani spojky. Uz som zufaly a neviem ci sa pejka nezbavim, aj ked je super. Ale poslednu dobu som dal do neho cez 1200 eur. Este vydrzim do jari a zajdem do Peugeotu. Ak tam s nim nic neurobia tak pa pa Citovat
MINI Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 to hvizdanie ako popisujes pri pustani spojky a kazdom preradovani sposobuje ,podla mna lozisko ktore je umiestnene v zotrvacniku do ktoreho sa nasuva spojkovy hriadel,ten na jednej strane je nalisovany na lozisku umiestnenom v prevodovke a jeho druhy koniec v lozisku ktore je v zotrvacniku,ked menili spojku mali ho pozret,nechcem strasit ale motor musi von,keby si mal obrazok zotrvacnika ukazal by som ti to lozisko Citovat
micki407 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 mě to teda hvízdá lehce taky, ale jen při jedničce když jde motor do velkého tahu např. do kopce tak doufám že to nebude příznak toho že se mi to začne srát více. Citovat
slavino1 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 mam problem s hvizdanim ale mne hvizda pri zabere 1.2.3.4.5.rych.stupen na volnobeh ked pridam plyn tak nie mechanik vravel že to moze byt homokineticky klb alebo ložisko na prednom kole PORADTE DAKUJEM JE TO TAKE šUšTANIE ALEBO HVIZDANIE DOKOPY [upravil dne 4.1.11 19:19 slavino1] Citovat
Tomas1987 Odesláno 4. leden 2011 Autor Odesláno 4. leden 2011 Da sa to lozisko vymenit? Alebo musi ist zase novy zotrvak? Ved som ho uz vymenil za novy. Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Ložisko se dá vyměnit, ale musí ven zase převodovka. Ložisko je v klice. Citovat
Tomas1987 Odesláno 4. leden 2011 Autor Odesláno 4. leden 2011 Ma niekto skusenosti s vymenou toho loziska? Ale ved mi to hvizda pri volnobehu a hlavne pri zabere. Su to take priznaky ake maju byt pri poruche klukoveho loziska? Kolko moze stat? Demontaz prevodovky musi byt tak ci tak, lebo spravit sa to musi, aj ked na jazdu to neposobi, ale ten zvuk je otrasny Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Pokud by to melo být ložisko v klice, tak bude hvízdat při vyšlápnuté spojce. To může samozřejmě ještě spojkové ložisko. Pokud to hvízdá když je motor v záběru bez vyšlápnuté spojky, tak to v žádném případě nemůže být ložisko v klice, netočí se. Citovat
Tomas1987 Odesláno 4. leden 2011 Autor Odesláno 4. leden 2011 Tak teraz som uplne z vas pomyleny. Citovat
HonzaZ Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Tak si to přečti ještě jednou:papa. [upravil dne 4/1/11 22:18 HonzaZ] Citovat
vrtulnik76 Odesláno 5. leden 2011 Odesláno 5. leden 2011 Přesně tohle mě teď začalo dělat a taky mě nikdo na 100% neřekne co to je . Ja jsem uplně zmatenej z toho je rozdíl mezi ložiskem spojky a ložiskem na klice nebo je to jedno a samé? Taky mě čeká výměna ale přesně nevím čeho nejhorší je že mě to dělá jen na volnoběhu a na spojku to nemá vůbec vliv ta funguje jak má. A jestě jednu věc jsem zjistil že to dělá po ránu když je zima jak se auto zahřeje přestane to dělat uplně nebo jen min. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.