Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kontrola po koupi 406 II r.v. 2001 HDmazut. 80kiloVolt

Recommended Posts

Odesláno

Čau lidi,

koupil jsem parádního lvíčka v Brejku s najetejma 80tisícema lapiónama.

Co bych měl všechno zkontrolovat ? Zatím mi připadá, že nemusím na nic sáhnout, je to netknutý, ale bojím se nějakého překvapení.

Dík

PS : Kolik by mne u Vašendy stála prohlídka a výměna oleje s filtrem ? Pozná se jestli není mrtvej rozvoďák ?

Má to servisní knížku z NL a chybí tam jen razítko při 80tis km, s tím, že na computeru to ukazuje 9500 km do další servisní kontroly.

Odesláno

Jestli to má skutečných 80t.km tak to gratuluju k dobrému kupu, protože bez závady to ještě vydrží hodně dlouho. Já mám r.v.2000 a naběháno 182 000km. Zatím celkem v pohodě, akorát výměna spojky a zadních kotoučů.

Odesláno
Napsán autorem marek 406

Jestli to má skutečných 80t.km tak to gratuluju k dobrému kupu, protože bez závady to ještě vydrží hodně dlouho. Já mám r.v.2000 a naběháno 182 000km. Zatím celkem v pohodě, akorát výměna spojky a zadních kotoučů.

Tu spojku si měnil v kolika (chápu, že to záleží na mnoha faktorech včetně stylu jízdy) ?. Dík :papa

Odesláno

Ne, ne. Všechno se mi zdá v cajku. Akorát když jsem ho přebíral, tak fungoval DO na klíči a jak jsem do něj sedl, tak to fungovat přestalo a musím to zvírat růčo (ještě, že centrál je alespoň funkční). Musim to dát opravit.

Odesláno

Manual je tady na strankach ke staremu modelu, ale 99% veci by melo byt shodnych (teda az na rozdily v jednotkach a tak, ale co do zakladu pouzivani nebo vymeny zarovek a pojistek tam najdes vse dulezite)

Odesláno

No ja nevim, jak ty, radku, ale u dnesnich modernich aut je vymena zarovky doporucena k svereni servisu, protoze kdyz prdne, je lepsi to dat rovnou i na diagnostiku. Stalo se mi u Laguny, ze prdla zarovka a pritom odesla RJ...:bojim

Odesláno

No samozrejme, ja uz na 406ce taky menil (tusim dvakrat), ale tohle je proste takovy to doporuceni z manualu, znate to... no a vzhledem k tomu, co se mi stalo s tou Lagunou (mezi nama, to auto bylo asi hroznej pekac, bylo to z pujcovny ve Francii a kdyz jsem zaparkoval na parkovisti u more, tak tam neco navlhlo a zacly okynka tancovat nahoru a dolu... no proste vtipna kara :) )

Odesláno

Teď jse poprvé měnil žárovky za OSRAM Silverstar (mimochodem doporučuju - šajněj až to není protijedoucím příjemný :o).

No a byl to porod. K tý v pravo u baterky sem se vůbec nemohl dostat. Když jsem chtěl splnit přání výrobce nešahat na skleněnou část, tak to bylo fakt hustý. A to ani nepočítám to, že jsem si nevšiml toho zářezu na žárovce podle kterýho se vsunuje do objímky. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...