Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdary všem. Chci se zeptat, jestli někdo nevite jak jsou udělaný zadní brzdy u typu 406, mam tam kotouče a ručka je asi bubnová v těch kotoučích. Mám jít po novym roce na technickou a ručka je trochu vlažná. Nevite někdo, jak se to rozebírá a jak se šteluje vůle těch paken. Dikes

Odesláno

Cože ? Máš v zadu kotouče a součesně bubny? To slyším prvně. Vždycky jsem si myslel, že ručkou se kotouče ovládají mechanicky. Alespoň jsem to tak měl kdysi u 405ky. :o :o :o

Odesláno

no jasne, ze tam nejsou bubny..... Rucka ma tahlo pripojene n atakovou malo paačku nekde na brzdici a steluje se to myslim zespodu auta???? si nejsem jisty :) ale po 9 zubech by mela byt nadoraz zatazena.... U bubnovych to je po 7 zubech...

Odesláno

bohužel jsem měl stejný problém u 306, po zimě, kdy jsem blbnul v zatáčkách s ručkou, se dostala asi sůl do bowdenů a trochu se zadřely. Nakonec to skončilo na jedné straně zničeným brzdičem. Ale snad to bude stačit jen vyčistit a seřídit u mě byly matky přímo pod krytem ruční brzdy.

Odesláno

Zdarec, byl jsem u svýho dvorního autošamana, s tím, že mi hůř brzdí ručka, on to zkouknul a konstatoval, že na normální brždění je tam kotouč a uvnitř kotouče, že jsou pakny ruční brzdy. Já to už někde slyšel, že se to tak dělá. Na těle kotouče je pak nějaká gumová zátka a přes ni se dá zkontrolovat stav paken??? :) :) :)

Odesláno

Takhle to maj nějaký žaponci, kotoučovou brzdu, a uvnitř malinký pakny jen na ručku. Ale jestli to tak má i 406-ka, to teda nevím... Starší typy to neměly určitě, ty měly takové ty "šroubovací" brzdiče.

Odesláno

A jak vypadá takový šroubovací brzdič, to je spojený s brzdičema na kotouči, nebo je to něgde sólo? Pokud by se to dalo štelovat jednoduše zespodu auta, tak se to dá zvládnout i „podomácku“ ???

Odesláno

Pietro: z toho jsem teda vedle. Proč teda tvůj autošaman neodendal tu gumovou zátku a nezkontroloval ty pakny. Popř. ti je mohl přitáhnout. ;)

Stejně si myslím, proč by to ty frantíci dělali tak složitě. Já osobně mám v zadu pakny a ručka není žádná bomba a to jsou nové. Když si tak představím, že ty tam máš ještě menší, odhaduji tak velké jako u nějakého mopeda, no to se nediv, že to takovou krávu neubrzdí. :D

Odesláno

To mi připomělo, moje druhý auto bylo Oltcit Club 11R, nebo tag nějag. Prostě můj první pseudofrantik. Každopádně tenhle neskutečný klikofon měl docela raritku. Přední kotouče byly přímo v motoru a na ně připojenou ručku, takže když se zvedla haupna, tak tam na Tě jukly dva brutal kotouče, pokud si pamatuju tak vzduchem chlazený. Takže tam veškerý řádění s ručkou v zákrutách bylo pjekně na prdel. Vzadu byly kotoučky opravdu jak z mopeda. Ale brzdění bylo asi to jediný co to auto umělo vcelku dobře:) :) :)

[Editováno 12/16/02 Pietro]

Odesláno

"šroubovací" brzdič vypadá úplně stejně jako normální brzdič, akorát má vevnitř ještě takovej samostav. A taky zvenku nějaký vývod na lanovod...

Tak si pod to lehni, a podívej se, kam to vede, to přeci musí být vidět.

Odesláno

POSTUPOVAT MOZES DVOMA SPOSOBMI

1-NASTAVIT R.B NA LANOVODOCH POD ZADNOU NAPRAVOU

2DAJ DOLE BRZDOVE PLATNICKY POVOL KOTUC A VYBER HO NAJDES TAM BRZD.PAKNE DOKLADNE ICH VYCISTI SMIRGLOM ANASTAV SAMOSTAVY TAK ABY KOTUC ISIEL DNU NA TESNO. VSETKO POSKLADAJ SPAT A PREJDI 100 METROV NA ZATIAHNUTEJ R.B

---MOZNO SA TI TO ZDA ZLOZITE ALE JE TO TAK

AK SI NEVIES RADY RAD TI TO UKAZEM SOM Z BA

Odesláno

neblazite ludia , rucnu valim casto teraz na parkoviskach , ved nie je vacsej radosti teraz v zime ako sa smykat na parkoviskach - prazdnich :-))) :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...