feriic Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 nene myslel to z pohledu ridice.Mam za to,ze na ty strane je aj houkacka.Konektory jsou dva kulaty.No a pak kdyz oddelas motorek prednich steracu najdes pod nim dalsi velkej konektor.Snad je to srozumitelny.A ten hallak je uplne novy?Pasuje tam typem?Napada me abys jeste vomrk ten konektor samici jestli vevnitr neni zarazeny kontakt,taky se stava... Citovat
Irbe01 Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 Ten \"hallak\" vypada dobre. Po vyblikani u nej neni hlasena chyba, takze zrejme tam chyba nebude. Pokud nehlasi chybu rj, tak to znamena, ze je chyba mezi rj a budikem? Citovat
feriic Odesláno 30. prosinec 2010 Odesláno 30. prosinec 2010 To netusim a vypadat muze ale nekde jsem se tu onehdy docet,ze by mel mit 300 az 400 ohmu,jo a jeden z tech tri pinu je kostra aby te to nematlo,zmer a uvidis... Citovat
Irbe01 Odesláno 30. prosinec 2010 Autor Odesláno 30. prosinec 2010 Tak merak vyplivl hodnotu 346 ohmu. Takze zrejme je ok. Stejne si myslim, ze kdyby byl vadny, tak ani nenastartuju. Tim padem asi nekde problem mezi rj a budikem? Ten svazek co jde do budiku je ten, co je vpravo vedle motorku steracu? Citovat
feriic Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 To bys nenastartoval,nebyla by jiskra.Ja myslel,ze dava slabsi signal ktery rj staci ale budiku ne.Ano je to velky svazek pod motorkem steracu.Dole pod nim je osidny misto pro odtok vody nad nadkolim.Pada tam bordel,listi a protoze je tam pristup jak k penezum zapomina se na nej,ucpe se a voda potom pusobi na kabliky...Napada me jestli se ti treba neponicil kontakt ve spoji budiku a Rj a nebo kontakt primo na budikach na ty folii s medenejma cestickama. Citovat
Irbe01 Odesláno 19. leden 2011 Autor Odesláno 19. leden 2011 Po nejake odmlce jsem se zase dostal k memu\"oblibenemu\" otackomeru. Podarilo se mi vyndat pristrojovou desku a promerit drahy, vsechny byli propustne. Jeste jsem je ocistil kotoxem a vratil zpatky, zadna zmena:(. Tak jsem dneska zkoumal dal a promeril jsem kabely, dle rad, co jsou vlevo u motorku steracu(viz obr.). Pri promerovani jsem zjistil, ze jeden je nepropustny. Na obrazku je to ten prvni (smerem zdola nahoru) a vede do cerveneho dratku, ktery dal leze smer pristrojovka. Chtel bych se zeptat, jestli by to nemohl byt onen drat, co jde k otackomeru? [upravil dne 19.1.2011 13:40 Irbe01] Citovat
miroja Odesláno 19. leden 2011 Odesláno 19. leden 2011 Na fotke mas konektor motorceka stieracov. Konektor, ktory spaja kabelaz motoroveho prietoru a kabelaz kabiny je pod motorcekom stieraca a vedie don hooodne viac vodicov. Kdesi tu na fore so aj videl fotku, mozno v navode, kde menili radiaror. Skus pozriet tam. Citovat
Irbe01 Odesláno 19. leden 2011 Autor Odesláno 19. leden 2011 Diky, s tim topicem si mel pravdu, uz ho procitam:super Citovat
miroja Odesláno 19. leden 2011 Odesláno 19. leden 2011 Ano, nasiel som to aj ja. Na tejto fotke je to ta cierna krabicka v preistore, kde byva motorcek stieracov. Citovat
Irbe01 Odesláno 19. leden 2011 Autor Odesláno 19. leden 2011 Do te krabicky z prava lezou veskere kable z RJ co pak dal pokracuji pres ten spoj do kabiny? Citovat
miroja Odesláno 19. leden 2011 Odesláno 19. leden 2011 Je to miesto, kde sa spajaju kable od motora s kablami, ktore na ne navazuju v kabine. V kabine sa to potom dalej rozdeluje na vsetky dalsie miesta. Palubovka, poistky, stredovy panel, dvere, zadok auta... Moj osobny nazor je, ze tam problem asi mat nebudes. Ale ak si uz vybral motorcek stieracov, tak sa na ten konektor pozri. Keby sa dalo zistit na ktory pin sa privadza signal pre otackomer, bolo by asi lepsie merat tam. Ak sa nemylim, tak v tvojom aute ide signal od snimaca otaciek na riadiacu jednotku a odtial (inym vodicm) na otackomer. Alebo je to inak ? Aky mas kod motora? Citovat
Irbe01 Odesláno 19. leden 2011 Autor Odesláno 19. leden 2011 Ano, melo by to byt tak, jak pises. Prave me nic jineho uz nenapada, nez prerusena cesta z RJ do budiku. Pristrojovka ma cesty pruchozi(propiskane multimetrem) a cidlo na setrvaku, kdyby nefungovalo, tak ani nenatocim motor(vyzkouseno). Potreboval bych zjistit, kde presne ten drat vede, tzn od rj kama do budiku. Prave uz jsem nahodil aj inzerat na novou pristojovku, ale nerad bych vyhodil prachy za budiky, kdyby byl nekde ucvakly kontakt. Kod motoru je KDX. Citovat
miroja Odesláno 19. leden 2011 Odesláno 19. leden 2011 Pocuj, napadlo ma, ze vystup z riadiacej jednotky (ten isty signal, co ide pre budik otackomera) by mal byt zjavne vyvedeny aj na pin3 OBDII. Signal pre otackomer ide do pristrojovky cez pin 21/BE. Skus to trebars preverit ohmetrom, ci to tak je. Ak mi das kod motora, mozno by som ti vedel najst pin na riadiacej jednotke odkial to vychdza a tak by si mohol preverit celu cestu signalu od riadiacej jednotky az po vstup pre palubovku cez vsetky konektory co ma v ceste bez vyberania steracoveho motorceka. Ozaj, mal si to napichnute na fiagnostike? Dali sa tam vidiet otacky? Problem by totiz mohol byt aj na strane riadiacej jednotky. PS: Zajtra som na sluzobke, tak pripadne vydrz Citovat
Irbe01 Odesláno 19. leden 2011 Autor Odesláno 19. leden 2011 Je to uz peugeoti veteran, takze tam jeste (snad nekecam) OBD2 neni. Na diagnostiku pouzivam ledku, kterou jednim fousem strkam do dvou pinoveho zeleneho konektoru, ktery vede od RJ. Kod motoru je z TP: KDX-10FS2Q, nebo k tomu potrebujes VIN? S pinem 21/BE se ztracim, ten najdu kde, pripadne kde je uvedene to cislo? Jasne pockam, kazdopadne diky, za ochotu:potlesk Citovat
miroja Odesláno 19. leden 2011 Odesláno 19. leden 2011 S pinem 21/BE se ztracim, ten najdu kde, pripadne kde je uvedene to cislo? Na palubovke by mali byt dva konektory. Jeden zlty, jeden modry. BE=modry. Cislo pinu sa da vycitat, je to priamo v tom konektore (aj na plosaku palubovky) uvedene. Su cislovane 1-13 jeden rad a druhy rad 14-26. Aspon ja som to tam na svojom nasiel, ked som opravoval prasknuty spoj od konektora ku kontrolke mazania... Citovat
miroja Odesláno 19. leden 2011 Odesláno 19. leden 2011 Tu to vidiet aj na vlastnom plosaku palubovky. Citovat
Irbe01 Odesláno 19. leden 2011 Autor Odesláno 19. leden 2011 Jo takhle je to myslene. Ja mam asi trosku jinou tu pristrojovku. Mam tam 4 konektory.Vlevo bíly, nahore dva zlute, vpravo zeleny. Signal z otackomeru je na dratku 426 a 427, ty jsem nasel a skutecne by to odpovidalo, propustnost na otackomer byla v pohode. Je tam konektor od tech medenych konatktu od kabelu do konetoru plosnaku otackomeru a to slo bez problemu \"propisknout\". Bohuzel jsem nepromeril propustnost samotneho dratu, protoze jsem nevedel kama vede ven a baterii jsem mel odpojenou, kdyz jsem se rypal v kabelech. Proto by se mi velmi hodilo vede, kde ma vystup ten kabel od budiku v tom spoji u motorku steracu, pripadne, kama vede do RJ. Citovat
Irbe01 Odesláno 20. leden 2011 Autor Odesláno 20. leden 2011 Mel bych prosbu, zda nema nekdo schema konektoru rj, kam ktery drat vede? Pokud mozno nejaky pro elektro lamaky. Diky:mrk Citovat
miroja Odesláno 21. leden 2011 Odesláno 21. leden 2011 Kod motoru je z TP: KDX-10FS2Q, nebo k tomu potrebujes VIN? No, tak neviem ci ti dalej pomozem. Mam par info o RJ, ale len pre novsie motory: KFX (TU3JP); KFW (TU3JP). Ak by som cosi nasiel, skusim sa este ozvat trochu neskor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.