Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Snímač pro otáčkoměr

Irbe01

Recommended Posts

• 2 weeks later...
kdyz budes koukat na motor,tak presne tam,kde je spojeni prevodovky a motoru, je zasunuty cidlo a prisroubovany na jeden sroubek, miri presne na setrvacnik. tak to je ono. konektor ma 3 piny.

jj,je to snímač otáček,ale pro palivové čerpadlo...nevim jestli i pro otáčkoměr,ten je podle mě vytaženej z řídící jednotky

[upravil dne 14/12/10 20:36 marty777]

tomuhle čidlu se taky říká HALÁK....je to vlastně magnet,když přestane fungovat a to vyzkoušíš jednoduše,tak prostě nedá impuls palivovýmu čerpadlu....a ty můžeš startovat jak chceš a nic....mám s tim vlastní zkušenost

[upravil dne 14/12/10 20:37 marty777]

Halov snímač, čidlo otáčkomera, snímač hornej úvrate ... to sú všetko názvy toho istého zariadenia. Magnet s cievkou v ktorej sa indukuje napätie keď okolo jej jadra prechádza výstupok na zotrvačníku. Výsledkom je krátky elektrický impulz na výstupe.

Pri P 306 som našiel dve zapojenia. Pri jednom je snímač zapojený do riadiacej jednotky a z nej ide kábel na otáčkomer, pri druhom je zapojené priamo na prístrojovku. Pri benzínovom motore je zapojené do riadiacej jednotky lebo tá potrebuje signál na určenie zapaľovania a vstrekovania. Pri starších naftových môže ísť priamo na budíky.

Pastorek: Díky za odpověď, to by odpovídalo. Ta P205 jak jsem zmiňoval byla právě diesel. Mohl by špatný signál z onoho snímače způsobovat neklidný chod motoru a občasné chcípnutí při sešlápnutí spojky, nebo naopak dočasnou špatnou reakci na sešlápnutí plynového pedálu? Jenom bych dodal, že u mě se otáčkoměr už úplně přestal hýbat. Hne se pouze při startování, jak přestane točit startér, hned rafička ulehne:grr

[upravil dne 15.12.2010 11:21 Irbe01]

On je tam právě daný nový ten indukční snímač. Ale ta koncovka, co se do něj připojuje a vede tuším do RJ, má prasklou izolaci hned u toho konektoru. A celkově co jsem procházel kabeláž, tak je hodně často popraskaná u těch konektorů. Zajímalo by mě, jestli se dá někde koupit ta koncovka, či případně celá kabeláž ke snímačům, nebo jak se to dá rozumně spravit? Dík.

skusil bych jeste ty 2 velky konektory co jsou na leve strane nosniku u narazniku vede tam hlavni svazek k motoru..tam je jeden spoj..potom uz jen kouknout na konektor co je pod motorem steracu tam je druhej spoj.. pokud tam nebude chyba tak je nekde prerusenej kabel

a cisla kabelu jsou ti na to abys mohl merakem proverit propusnost obvodu..

[upravil dne 22/12/10 20:29 tommas11]