JohnSK Odesláno 24. listopad 2010 Odesláno 24. listopad 2010 Ahojte všetci, som majiteľom P607 2.2 HDi v automate.Tohto krásavca vlastním už 5 mesiacov a popravde som bol doteraz len sosač informácií z peugeot clubu/fóra:) Auto je kupované na Slovensku a má 185.000km.Za tým pár mesiacov som stihol pomeniť základné veci (oleje, filtre, čapy, tyčky stabilizátora) a dnes som sa pustil do výmeny remenice na kľuke nakoľko sa začala ozývať pri zhasínaní motora.Najprv som sa nechal nahovoriť na akúsi náhradu od Corteca, ktorú mi našťastie vymenili za \"plnohodnotnú\". Môj problém je v tom, že po výmene remenice začal klinový remeň neprirodzene vibrovať hore-dolu medzi novou remenicou a remenicou klimakompresora.Doteraz tichý chod motora ruší na voľnobehu taký blbý zvuk \"hrrr\" ticho \"hrrr\". Pri pohlade na remeň (pri zhodení kolesa a krytov, motor naštartovaný)vychádza ten zvuk pri každom zavibrovaní remeňa. Myslíte, že to môže robiť starý remeň na novej remenici? Nič iné ma nenapadá... Ďakuem za každú radu:papa. [upravil dne 24/11/10 23:34 JohnSK] Citovat
pastorek Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Vymeň remeň a uvidíš. Osobne si myslím že to pomôže. Citovat
P607Olda Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 Napínacia kladka. Má tlmič vibrácií a ten odchádza. Asi si s ňou pohol, tak sa zobudila a už sa jej čosi nepáči. Ale naskor skús vymeniť remeň, je to lacnejšie a nikdy to nezaškodí. [upravil dne 25.11.2010 06:59 P607Olda] Citovat
JohnSK Odesláno 29. listopad 2010 Autor Odesláno 29. listopad 2010 Dnes som vymenil remeň, no hrkotanie neprestalo.Trochu som prestriekal šponovaciu kladku a tá stíchla.Takže diagnóza určená.Objednal som novú FEBI. Citovat
michal 307 sw Odesláno 29. listopad 2010 Odesláno 29. listopad 2010 a co stoji ta klatka mne to taki huci:roker Citovat
JohnSK Odesláno 30. listopad 2010 Autor Odesláno 30. listopad 2010 Stála ma 34,50€, myslím, že slušná cena. Citovat
JohnSK Odesláno 2. prosinec 2010 Autor Odesláno 2. prosinec 2010 Takže po výmene šponovacej kladky nastalo konečne ticho:). Len informačne: remenica na kluke-76€ remeň-17€ šponer-34,50€ Citovat
pagot Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 co tam mas teda za remenici ? ,muzes hodit odkaz ? 76 ecek spise odpovida nejake nahrade , me ceka vymena taky a dam asi taky celou sadu : remenici+remen+napinak Citovat
Budhas Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Jak se pozná, že odešla ta \"speciální\" řemenice..??Jakej je to zvuk..? Citovat
JohnSK Odesláno 2. prosinec 2010 Autor Odesláno 2. prosinec 2010 To pagot: Remenica je tiež FEBI, normálne stojí okolo 109€. To Budhas: Mne sa začala remenica ozývať pri zhasínaní motora(zatrasenie+cinkavý zvuk). Menil som ju známym na Mondeu 2.0 TDDi a Peugeote 206 1.4HDi, pri oboch začala zo dňa na deň tak kovovo klepať. Inak po výmene remenice, kladky a remeňa auto stíchlo, žiadne pazvuky a trhanie pri štarte/zhasínaní motora. Citovat
pagot Odesláno 3. prosinec 2010 Odesláno 3. prosinec 2010 to johnSK : mohl jsi dat teda alespon kod ,proste abych se mrknul presne jakou tam mas to Budhas : ja jsem to zaregistroval kdyz jsem nastartoval studene auto a zena otevrela dvere u spolujezdce - neprijemny kovovy klapot - jak se motor ohreje trochu to stichne .. Citovat
JohnSK Odesláno 6. prosinec 2010 Autor Odesláno 6. prosinec 2010 2 dni späť so idiot nechal zatiahnutú ručnú brzdu:myslim Ráno (-15) ručná primrznutá.Odvtedy mi vypisuje ESP/ASR nefunkčné.Pripisujem to tej zamrznutej ručnej, odtrhla sa mi hádam až po 10 metroch...Zmizne hláška sama, či pomôže odpojiť baterku? Citovat
JohnSK Odesláno 8. prosinec 2010 Autor Odesláno 8. prosinec 2010 Tak si odpoviem sám:)-zhasla sama. Citovat
eman.stotnik Odesláno 27. duben 2024 Odesláno 27. duben 2024 ahojte.tiez som kupil remenicu,ale neviem UTAHOVACI MOMENT, pripadne aj dalsie momenty ak by som menil rozvody-nemozem to nikde najst dik 607 2,2hdi 98kw Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.