koblih69 Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Prosím o radu, minulý týden jsem zjistil, že drážkovaný řemen je na jedné straně roztřepený ( cca rok starý ) v šíři cca 1 mm ( při pohledu zepředu vlevo ) . Bylo to poměrně daleko od domu a tak jsem raději vzal nepoškozený ( ale starší ) který jsem před rokem sundal a nahodil ho tam. Napnul jsem ho sice předpisově, ale ráno chvilku mírně pohvizdoval - takže byl jasně vytahaný. Dnes jsem zjistil, že je překočený o zub vedle ( při pohledu zepředu opět vlevo ), takže jsem koupil nový s tím, že to překontroluju ale na nic jsem nepřišel. Nový jsem tam dal, ale mám trochu obavu aby se to neopakovalo. Jediné co jsem zjistil, že řemen na té vodící kladce jede při pohledu zepředu podél levého okraje a vpravo má cca 3 mm volné místo. Je to tak správně? Nebo je to známka, že něco není v pořádku? 1) řemenice má najeto cca 20 tis. a křídový test OK - zvuky taky bezproblémů 2) žádná z kladek nemá vůli v ložisku ani klimakompresor. Pouze servo má vůli cca 1 mm axiálně ( ve směru osy ) radiálně nic - to je podle mě OK. 3) vše jde lehce, tiše, po výměně řemenu vyloženě sametově. Nevím jak ověřit volnoběžku alternátoru a nevím na co se zaměřit abych to zkontroloval a nezničil další řemen. [upravil dne 20/11/10 17:33 koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 kucí koukněte se prosím na to jak to máte vy na té kladce na obrázku. jde vám to taky u pravého okraje nebo pěkně středem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka307 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 tak jsem šel podívat a mám to samé jako ty měnil jsem asi před měsícem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Děkuji uctivě mě se to zdálo bez vůlí a v pořádku, takže tady asi problém nebude... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Tak problém se opakoval, tedy né úplně, protože jsem to zachytil dřív než odešel řemen. Byla to vadná volnoběžka alternátoru. Chovala se jako řemenice - tedy pevná do obou stran. Po výměně se motor zase trošku zklidnil, přestal vibrovat napínák řemene a zmizel nepříjemný zvuk pískajícího řemene. Ostatní bylo OK tak snad zase na chvíli klid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts