Jump to content
  • Aktuální cíle darů

uprava prevodovky u 1.9td 306

Guest haxcoxo

Recommended Posts

Guest haxcoxo

zdravim, kamarad s 306 kombikem by si chtel nechat upravit prevodovku .. stve jej ze auto po dalnici pri 130 toci pres 3k otacek a je celkem hlucne.. chtel by to castecne eliminovat a zvysit i max rychlost.. slo by to nejak ?

Guest haxcoxo

pry by mu stacilo kdyby to spadlo na takovych 2500

popripade.. prevodovka z 2.0 hdi nebo 2.1 td by nesedela ?

[upravil dne 16/11/10 17:18 haxcoxo]

[upravil dne 16/11/10 17:18 haxcoxo]

no niesom niejaky odbornik ale viem ze taketo zasaby ci do motora alebo prevodovky sa urcite niekde ukazu a nie zrovna v dobrom.....

ked je raz pre ten motor urcita taka a taka prevodovka taknetreba spekupovat nad vymenou za nieco ine koli 500otackam....

ale mozno sa tu najde niejaky odbornik ktory ti to vyvrati :)

Mam 2.1 a toci mi taky tak 3000 pri 130, mozna 135 km/h. Takze by sis asi nepomohl i kdyby to slo a k necemu to bylo.

Nejsnadnejsi bys mel pouzit kola s vetsim prumerem, ale kecal by Ti tachometr.

Mel jsem 309 1,9 benzin, dal jsem do nej prevodovku z diesela, po dalnici se s tim jezdilo lip, i s mensi spotrebou, (pri 100km/h otacky klesly cca o 300, coz je dost) ale jinak to bylo na nic. Celkove to bylo horsi a to ta 309 mela jen 910 kg a ten motor mel 110koni. U ty 306 td by to bylo znat jeste vic.

mňa to tiež trochu zaujíma.kolko mu presne točí pri 130 km/h?prev.306 1.9td má stály pomer4.052.prev.306 2.0hdi 3.684.dlžka prevodov okrem 3 rovnaká.ale neviem či bude pasovať príruba,ovládanie spojky...ja rozmýšlam dať prevodovku z 306 lebo moja má stály prevod 4.428 a pri 130km/h točí 3100 zhruba.nerátal som to presne ale odhadom ot.klesnú asi o 300.tiež neviem či to bude o.k. ale na tých prevodovkách je 1 a 2 kvalt strašne krátky. neviem či niekto nemenil na 406 prev. z 2.0 hdi do 1.9 td neviem to na fore nájsť. a prevodovka ML5 čo je v 2.1td je hodne dlhšia tá nemôže točiť pri 130km/h 3000