Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Cauvec mam dotaz.Na STK me zjistili opotrebovane gumy na prednich ramenech.Nez se do toho pustim,muze mi nekdo popsat co vse odmontovat abych je vymenil a zda se vubec daji koupit zvlast nebo cele rameno.Abych se s tim moc dlouho nedrbal.Dik moc

Odesláno

Přední silentbloky se dají koupit zvlášť, jsou dva na jedno rameno. Pro výměnu bude muset vyndat celé rameno. Poté staré silentbloky dostat ven, u mě to šlo docela blbě a poté nové nalisovat (stačí i velký svěrák).

Spíše ale odchází zadní silenblok ... u něj taky musí rameno dolů, pochopitelně, je taky nalisované.

Odesláno

To jsem cekal ze se bude muset sundat cele rameno.takze povolit vsechny srouby a vyhodit ho.no parada.Jak moc velkej sverak mas na mysli??na chalupe mame jen klasickej na stole a to bude asi malo,ze???

Odesláno

Tak standardní by měl stačit, teoreticky to jde i natlouct kladivem, ale musíš to mít přesně. Nejjednodušší je koupit celé rameno a jen to vyměnit, samozřejmě je to dražší :)

Odesláno

Záleží jakou značku dáš ... 1500 snad stojí Starline, ne? Od Starlinu vyjdou ty silentbloky asi na 500 Kč (přední i zadní).

Jaký silentblok je v háji, pokud zadní, není to taková práce.

Odesláno

když sundáš rameno, vyměň oba silentbloky, taky si pojisti poloosu třeba drátem, provazem,ať nevyjede z diferáku a vyteče olej

P.S.- dobře zkontroluj před demontáží ramene spodní otočný kulák (svislý čep), abys ho pak mohl lehce vyměnit na demontovaném ramenu

Odesláno

Já měnil oba, sice ty přední byly dobré (vizuálně ano), ale byly asi originální, protože byly přirezlé a fakt nešly ... dokonce jsem musel na jeden z nich přivařit kousek železa a poté do svěráká a mlátit do toho kusu železa. Práce na h***

Odesláno

Po tom co som cital ako sa ludia trapia s vymenou silentblokov na ramenach som ich radsej nechal vymenit v servise. Praca 20€, material (6 gum) 50€. Zadne Meyle HD, predne Febi (prebaleny Swag). Nezabudnut ist na geometriu!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...