mxmen Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 tyhle vraníky dal kamarád na auto a málem se zabil, odloupl se dezén a kus se ho odtrhlo.S reklamací neuspěl. Kdepak protektor ne,koukni co se válí po silnicích odlouplek běhounů z nákladáků(protektor).Na netu seženeš nový za slušný peníze kolem 8kil za kus a nejezdíš na nich jednu zimu. A ta volba co tu píše Jimmy 106, vzadu letní a v předu zimní je přímo vražedná, to už je lepší všechny zimní. Sice vyjedeš, ale nedej bože aby ti někde ustřelil zadek. Sava Eskimo slušná guma, přítelkyně je má na 106 a byl jsem překvapenej jak to na nich jede v hlubokým sněhu. Citovat
Jimmy106 Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 pokud clovek nejede jako prase, tak se nepretocis.. ale je pravda, ze uz jsem se jednou pretocil, nastesti za mnou nikdo nejel.. a obcas kdyz je namrzla silnice nebo zasnezena a vjedu do zatacky rychleji, tak citim jak mi to ujizdi a jde do smyku, ale zatim opravdu v pohode... a s tema vsema letnima v zime teda zase nesouhlasim ja.. nejde jenom o vyjeti nejakyho kopce, ale taky o brzdnou drahu... Citovat
mxmen Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 to máš sice pravdu,ale na druhou stranu si na letních zas tolik nedovolíš než když máš kombinaci zimní/letní,a vím o čem píšu. Prostě v zimě se má jezdit na zimních Citovat
Jimmy106 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 tak o tom zadna ze v zime jedine na zimnich, to je jasny ale na to abych kupoval zimni vsechny 4 proste nemam penize no... Citovat
PAJA106 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 No, s tím, že v zimě se má jezdit na zimních teda nesouhlasím. Jediná výhoda zimní gumy je na sněhu, díky \"lamelové\" konstrukci ( dokáže odhrabat více sněhu), ale mimo zasněžené povrchy i v zimě vede letní guma. Citovat
Jimmy106 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 paja: takze uz si te predstavuju jak jezdis na letnich a mas sklopeny sedadla, kde vozis zimaky a kdyz vjedes na vedlejsi tak menis za zimaky.. :D Citovat
PAJA106 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Tak zas takový extrém ne, ale přijde mi blbost, měnit gumy podle data, a ne dle větrnostních podmínek. Samozřejmě že pak přes zimu vozím 4x zimák, ale přezouvám, až když je to žádoucí(a tím nemyslím první sníh). Citovat
Jeny Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 jediná výhoda zimní gumy, že odhrabe ví sněhu? Nechce se mi věřit, že letní guma má v zimě (myšleno při nízkých teplotách) lepší adhezi než zimní guma Citovat
PAJA106 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Problém je v té konstrukci, že ty lamely mohou více pracovat a guma se vice deformuje, což činí onen pocit, že auto plave a ta guma je nečitelná, nepozná se, kdy se jen deformuje a kdy už je ve smyku. A když jsme u té adheze, dle testů na všech površích vyjma ledu,sněhu měla letni guma kratší brzdnou dráhu než zimní. Citovat
mxmen Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 ten test bych chtěl opravdu vidět,a jaké jsou ty všechny jiné povrchy vyjma ledu a sněhu ?Při teplotě pod +7 je lepší guma zimní jelikož směs je z měkčího materiálu a tudíž má lepší přilnavost k vozovce,letní guma ti ještě víc ztvrdne a tím víc klouže, ty lamely jak tu popisuješ jsou od toho aby guma měla lepší brzdnou dráhu a:papa záběr na sněhu.Na ledu klouže i zimní a ani se zimní gumou nemůžeš jet v zimě jak prase. Citovat
PAJA106 Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Nevím,proč všichni bazírují na 7\'C,ale to je jedno. Jiné povrchy-např. Suchý a mokrý asfalt. Sice tvrdne,ale drží tvar,ne jako zimák. A test si můžeš dohledat na d-fensu. Citovat
atsor Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Mám je na 106 1.0 rozměr 155/70/13. Dvě mám z minuliho roku a dvě jsem koupil letos aje pravda že jsem jednu musel reklamovat,ale to jedno,to se stává i u jiných značek gum. Na hluboký sních jsou parádní,výjedeto docela dost až jsem byl překvapen kolik. I na mokru se sní dá jet 140 Citovat
PetrRS Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Já mám na obuty už druhou zimu Nokian HKPL4 a můžu vřele doporučit všem. (http://www.pneumatiky.cz/nokian-hkpl-4-165-65-r14-79-t-zimni.html) Vzorek mají identický se zmiňovaným protektorem od Vraníku. Auto s nima sedí na cestě jako přibité, ať je sníh, led, nebo sucho. (zatáčky pokryté ledem, které kamarád s felicií nezvládal a neslo ho to ven, jsem schopen projet i nepatrně vyšší rychlostí než on bez ztráty stopy). Sice cena jedné gumy je okolo 2 tisíc korun, ale než se někde rozmáznout o strom na protektoru, to si raděj připlatím! Citovat
Lentilka Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 včera mi je chvalil kamarad jak na sněhu drží líp jak mischeliny... Citovat
em.see Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 Mám na 106 S16 Nokian WR+, absolutně bez problémů. Nikdy se mi nestalo že bych něco nevyjel, i sebevětší břečka není problém. Chce to jen cit. S autem v zimě občas kravnu, přecijen je to S16... :-) a dodávám - bydlím na Šumavě. S těmahle Nokianama jde jezdit 170 bezproblémově, na mokru, za tu cenu, myslím paráda. Ať to zkusí majitelé Vraníků v poloviční rychlosti??? Jo, vím, že Vraník stojí polovinu, ale taky vydrží polovinu a je tu ještě poloviční nejistota, že to kolo může mít problém, není nový. Sečtěte si to, a MUSÍ vám vyjít, že NEMÁ smysl kupovat protektor, najede za poloviční cenu polovinu km, což by vyšlo nastejno, ale kde jsou ty vlastnosti? A jistota že guma bude plnit účel? To je ten důvod, proč protektory prostě ne. To samé ať už se to týká letních nebo zimních LEVNÝCH pneu. Zaráží mě jak mi na tohle lidi dokážou odpovídat \"na to moje ježdění blabla...\". Proboha, to není hazard, to je takřka jistota úrazu. Bylo u nás na firmě už pár aut s problémy jízdních vlastností, nebo konkrétně pneu, jednou si dokonce stěžovali že jim odešla zadní náprava!!!! Vše bylo jen superlevnými pneu z číny. Jel jsem v létě stejnou trasu zkušebně na 7let starých zimních Conti s 2mm vzorkem bezpečně zatáčku 100km/h a poté stejnou zatáčku stejným autem na zánovních čínských pneu 60km/h a bál jsem se!! Zadek auta byl pocitově ve 20-30cm smyku oproti předku... Pneu značek Wanli, Nankang, Ling Long, Sunny, Cheng Shin, Goodride, Trayal atd.. NEBRAT. Proboha lidi mějte rozum... Citovat
navaho Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 vraníky kupujou kámoši na favority když jedou favoritcup v Bratronicích ten se jezdí v bývalých kasarnách a je to tam samé bláto a tam jsou s nima spokojeni nic méně jejich slova \"na silnici bych s tím nevyjel\" mluví za vše:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.