Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,mam 406 1.9td 66 kw 1996dhx,a zacal mi vyrazne vic kapat olej pokazdy kdyz prijdu k autu tsak tam je celkem velka skvrna,je neco typickeho co je bezne u tohodle auta,nebo musim hledat zavadu,coz je v mych podminkach dost obtizne??jake tesneni ci co doporucujete vymenit??

Odesláno

Člověče, jestlis teďka vylez z učňáku na automechanika, nebo cos to psal vedle, tak co vás tam proboha učili? Když tak koukám na ty dotazy... To jste neměli žádnou praxi?

Nejdřív je potřeba zjistit, odkud to teče, můj tip je těsnění víka ventilů, případně gufero vačky. Ale může to být i gufero kliky, případně prostřelené těsnění hlavy, olejový kanálek je na kraji u rozvodů a občas se to stane.

Odesláno

To vis ja driv diesly nesnasel a nic jsme se o nich neucily...furt sme braly jen podvozky atd a na praxy porad dokola nam na servis davaly jen pripravu na technickou,ale vim ze zde na foru jsou zkuseni lidi tak se ptam jich,ja nemam jak zjistit odkud to tece kdyz je celej motor od oleje tak treba tu ma nekdo zkusenost,hned zkusim poradne kouknout na to tesneni vika,ale bojim se toho prostrelenyho tesneni....

Odesláno

Umejt, nebo v místech, kde to vypadá čerstvější vypucovat hadrem, něco zvládne i čistič ve spreji. Víko se pozná snadno, je až nahoře, těsnení pod hlavou hůř, ten kanálek je zezadu, ale dostat se tam taky dá.

Odesláno

U 405 mi to teklo u kliky u setrvaku, tak jsem jenom dolejval, nemelo cenu kvuli tomu vyndavat prevodovku. Kdyz tam nalejes 3 litry na 10000km za pul roku, aspon nemusis vubec menit olej.

Jinak sousedovi tece olej (306 1,4) protoze ma prasklej blok motoru a taky jezdi a olej taky nemeni.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...