Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové, nedávno jsem tu řešil silentblok převodovky na P 406 Hdi 2001 dle service boxu má vypadat takto - 1. foto - číslo 18 ( 1827 16 ) , když koukám na auto tak to skutečně takto vypadá, ale když ho chci objednat tak pod 1827 16 je to co je na 2. fotce.

Můj dotaz zní: je to na 2. fotce odpovídající náhrada a jak se tam montuje? Je to tak, že to montuju tím kovovým širokým nahoru ( tedy vzhůru nohama než na 2. foto ) a bude trn, který tam je dostatečně dlouhý nebo se musý vyměnit?

A nebo je to úplně jinak a já dělám nějakou kravinu?

Děkuju za rady zkušenějších.

post-25417-14109613392272_thumb.jpg

Odesláno

Já mám v autě tohle - viz foto

Nicméně třeba v A.K. je jen tahle sestava:

http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1088;159441;204451;598332;598341|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

A sestavu se silentblokem jako je ten můj je třeba u Hdi 90 HP

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx#PATH=3761801;1088;159441;205188;598248;598257|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

Můžete mi prosím někdo kouknout na HDI 110 ( RHZ ) jak to máte vy? Mám podezření, že tam předchozí majitel dal levnější variantu, ale nevím jak to zjistit a jeslti to můžu zaměnit ... Děkuju

post-25417-14109613394366_thumb.jpg

[upravil dne 1/11/10 18:54 koblih69]

Odesláno

ty silentbloky dodává více výrobců, vždycky jde ta vyšší část nahoru--ta kovová nahoru, ať je to jen jako podložka, nebo jako na tvém fotu č.2--silentblok musíš otočit kovem nahoru, na foto č.2 je opačně,než jak příjde nahodit

[upravil dne 1/11/10 20:21 ozzy56]

Odesláno

OK, díky tak to mě uklidnilo. Mám na cestě ojničku, tam nebyl žádný spor, a pak ten typ jako na tvém foto, takže by to mělo padnout. Ostatní silentbloky se zdají OK, i když ten pod motorem raději znovu prohlídnu...

Odesláno

Tak jsem to dneska chystal a ten spodní asi bude potřebovat taky a z toho plynou 2 dotazy:

1) vystačím s tím, že to pozvednu, vyříznu střed, pilkou říznu kovový kroužek starýho silentbloku a natlačím tam zmraženej novej bez. spec nářadí?

2) poznám nějak jednoduše jeslti je OK ten pravej motoru? Myslím tu hrušku pod ojničkou u rozvodů.

Děkuju

Odesláno

1. přesně tak, je to tu někde i s fotkama

2. nejde to poznat--jedině demontovat--bývá rozlomený (prasklý)ten spodní kovový kus--i to je tady s fotkama,ale najít je problém...

Odesláno

Díky, na polohu si dám pozor. S tím praskáním spodku jsem to tady někde viděl. Ojnička bude venku, takže smontuju ten hliníkovej profil ve který je ojnička uchycená a vytočím ho ven a prohlídnu? Přepokládám, že stačí podložit dřevem vanu a nadlehčit panenkou, že?

Odesláno

No takže ten převodovkovej ( přesto, že má jinej tvar ) sedí a vše vychází jak má. Jediný droboučký problém je, že původní matice má větší podložku ( vnitřní otvor není kruh ale jedna strana je seseklá) . Nový silentblok má prostě menší otvor. Takže trochu ubrat na obvodu a OK.

Zítra přehodím ten pravej u rozvodů. Spodní nakonec nechám vyměnit v servisu. Nechce se mi válet pod autem... mám to dole vodstrojený, takže to bude na počkání...

Odesláno

Tak ten pravej je taky vyměněnej zatím klesly vibrace na volnoběh a co mě mile překvapilo zmizel takový ten neklid při přejíždění nerovností. Zítra ještě ten reakční pod motorem a epizoda silentbloky je za mnou :D

PS: nejvíc mě naštvalo, že jsem musel shodit oba kryty rozvodů. Navíc to chvíli vypadalo, že to majzlem a kladivem nevytočím, ale nakonec povolil :D

Odesláno

Tak hotovo, všechny 4 jsou na místech a je zadeklováno

Výsledky:

1) výrazně nižší vibrace na volnoběh

2) polední dobou bylo auto neklidné na nerovnostech. Typoval jsem na přední nápravu nebo uložení tlumíčů - houby. Při přejezdu se zatřásl motor, teď u je klid

Pokud je zájem můžu to sepsat jako návod.

[upravil dne 6/11/10 10:01 koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...