Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam problem a neviem kde je presne chyba:

- pre istym casom sa mi stalo, ze jedno rano mi nesli zapnut stierace, jednoducho ich nezoplo v ziadnej polohe a ani pri ostreku celneho skla, potom sa to nejako \"same\" rozchodilo a problem sa uz neprejavil

- prednedavnom som si vsimol, ze pri rychlom stierani (najrychlejsia poloha) sa stierace akosi obcas spomaluju

- ...no a na zaver dnes uz su v najrychlejsej polohe nepouzitelne: velmi spomalene, takmer slimacim tempom alebo sa zasekavaju. Zaujimave je ze v ostatnych polohach funguju normalne, problem sa prejavuje LEN pri najrychlejsej (tretej) polohe

podozrievam niekolko \"vinnikov\" (motorcek, rele, packa stieracov) a potreboval by som pomoct identifikovat, ktory z tychto to sposobuje? Preco sa to prejavuje len pri najrychlejsom stierani?

Odesláno

Nevím jestli je to tenhle případ ale mě se občas jakoby taky zasekávali a vyníkem byl tisícihran nad motorkem. Je tam matka která tlačí páku stěračá na ten tisícíhran možná je volná ale když píšeš že je to jen při nejrychlejším stírání nevím. Rozhodně se tam podívej stačí jen sundat ten plast a zkontolovat matku...A jestli ji tam koukal tak pak bude průšvih asi jinde.

Viníka bych asi viděl u páčky já tipuji....

Odesláno

rozobrate som to uz mal, cely ten mechanizmus uz ma nejaku-tu volu, ale to nie je pricina, tak isto ani nie ten tisichran, mam aj ja podozrenie na packu alebo motorcek, len neviem, ktory z tychto dvoch by to mohol byt, nerad by som zohnal nieco co nakoniec nebudem potrebovat, tak zhanam informacie :roll

Odesláno
Motorček, páčka len dáva povel na stieranie.

No jo ale kdyby to bylo tak jednoduchý....jenže co když ta páčka špatně přepíná mezi posledním a předposledním stupněm cyklovače.... Nevím jak zjistit co blbne...

Odesláno

Píšeš, že sa ti zasekávajú. Keď počas cyklu vypneš páčku na nulu z prvého stupňa tak dobehnú dobre predpokladám, takže aj keby páčka nefungovala, stierače musia dobehnúť a nezastavia sa uprostred okna. Riešim teraz podobný problém, konštrukcia stieračov 607 a 407 bude podobná, tiež to u mňa vyzerá na motorček.

Odesláno

tak cerstve spravy:

- vzhladom k pocasiu (dazdive) som sa rozhodol situaciu bez odkladu riesit, po zvazeni moznosti (navsteva servisu kvoli presnej diagnostike problemu, kupa noveho motorceka, kupa z vrakoviska...) som sa rozhodol kupit komplet motorcek+tiahla z vrakoviska - tentoraz som uprednostnil buranu 607 3.0 benzin (predpokladam, ze ludia na benzine nabehaju menej KM ako na diesel, tak aj motorcek by mal byt teoreticky v lepsom stave ako z diesla), cena 60 EUR (bol aj jeden sialenec co chcel 100 EUR :roll za motorcek z r. 2002, nabehane cez 200tis km ), kukal som aj cez autofra (polsko) tam je za cca 25 EUR motorcek

- hned po kupe som na parkovisku vlastnorucne prehodil (cca 15min), nastavil stierace a.... VSETKO FUNGUJE :super (vdakabohu, dnes som to uz aj otestoval v poriadnom dazdi na dialnici TT-BA, dokonca sa k slovu viackrat dostala najvyssia rychlost stierania:D

ZAVER: dakujem darcovi organov (vrakovisku), vsetko slape ako ma a auticko je pripravene na dazdivu zimnu sezonu! :super:roker

-------------

...tak snad moje skusenosti pomozu niekomu do buducnosti: v mojom pripade boli prejavy odchodu motorceka postupne

- pred rokom sa mi 1x nespustili stierace, skusal som prepinat packou ako 20x a potom sa to spustilo

- potom bolo dlho ticho, obcas sa pri stierani ozyvali cudne zvuky ako keby boli vybuchane spoje tiahiel ale stieranie fungovalo

- pred casom opat nesli zapnut stierace - vobec na ziadnom stupni, potom sa to samo po par minutach opravilo a bol pokoj asi 2 mesiace

- no a vcera uz to haprovalo tak ako som pisal vyssie a dnes rano pred vymenou to uz na tretom stupni neslo takmer vobec, trochu sa pohli, zastavili, zase pohli (len ked som prepol medzi 2. a 3 stupnom, na tretom uz len stali

- najzaujimavejsie bolo to ze na ostatnych nastaveniach (vratane AUTO) to fungovalo, problem bol len na tretom stupni

Odesláno

Myslím že príčinou boli zahrdzavené čapy na tiahlach. Skús na tom starom odpojiť motorček a zahýbať iba tiahlami. Ak mám pravdu tak je to oprava na pol hodinu a 6 €.

Odesláno
Myslím že príčinou boli zahrdzavené čapy na tiahlach. Skús na tom starom odpojiť motorček a zahýbať iba tiahlami. Ak mám pravdu tak je to oprava na pol hodinu a 6 €.

ja som to mal 2 mesiace predtym rozobrane, capy premazane, dokonca som sa snazil prenastavit tie tiahla aby tam bol mensi odpor z mrtveho bodu takze to naozaj vyzera ze to bol motorcek ktory pomaly odchadzal a prvy prejav bol ze nestihal na najrychlejsom stierani

Odesláno

kedze som od narodenia clovek zvedavy :D, dnes mi nedalo a pred tym ako som to vsetko vyhodil, rozhodol som sa to rozobrat a zistit presnu pricinu zavady

1. pri rozoberani bolo treba pouzit hrubu silu , takze nejake domace opravy, vymeny uhlikov atd. su nerealne, treba kupit celu vec

2. tiahla boli v poriadku (ak ma niekto zaujem cisto o ne su na predaj za symbolicku odmenu za to ze som si musel zaspinit ruky :aut )

3. prevody (ozubene plastove kolieska vo vnutri boli v absolutne perfektnom stave, nechcelo sa mi verit ze to pochadza z r. 2001. Lubrikant ako keby ho tam dali vcera. 100% stav, perfektne to tesnilo (az tak ze som sa do toho musel hrubym nasilym dostat

3. kamen urazu a hlavny ucastnik: motorcek (pre informaciu ide o r.v. 2001), ako vidite na fotkach su tam 2 zrejme problemy:

a) uhliky boli uplne v pr....i, bordel z nich po celom vnutrajsku motorceka, takze sa nie je co cudovat ze s tym bol problem, na fotkach je to zrejme a ani nepotrebuje komentar

b) na rotore su viditelne dve plochy, ktore sa casom obrusili (asi tam, kde bola parkovacia poloha rotora), domnievam sa ze to sposobovalo ten divny zvuk ked stierace isli, bola tam vola

suhrn: POKIAL MA NIEKTO PODOBNY PROBLEM A ROZMYSLA ZE KUPI NAHRADNY MOTORCEK Z VRAKOVISKA/POUZITY TAK TO NEODPORUCAM. Je zrejme ze je to casovana bomba a pokial si nie ste 100% isti ze ze nahradny diel bol len minimalne pouzivany tak su to vyhodene peniaze. V tomto pripade sa naozaj oplati investovat do NOVEHO

- ja som uz bohuzial kupil, tak mozem len dufat ze ten moj toho za sebou vela nema a nieco vydrzi :myslim

fotky:

93551481.jpg

53631582.jpg

80588776.jpg

83710709.jpg

72496865.jpg

88086851.jpg

p.s. dufam, ze podobne fotoreportaze budu pribudat, nech nam to ulahci zivot pri diagnostike problemov s nasimi krasnymi autickami :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...