Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neví někdo jaké chladivo je v klimatizaci ve 406? Mám známého, který by mi preventivně dofouknul klimatizaci, ale chce po mě vědět, jaké je tam chladivo. Je to potřeba dofouknou, nebo mám počkat až to přestane chladit ? Auto mám dva roky a nevím jestli to někdo někdy kontroloval.

Odesláno

chladivo ti tam daji jaky ma byt, nebo si to snad chces plnit sam ? dneska se pouziva tusim R12, a nahrada za starsi auta, napr. me je tusim R134, ale nejsem si uplne jisty tema cisla, typu sou skoro desitky

Odesláno

Do r. v. 12/1993 R12 Freon, od r.v. 1994 R134 . Jelikož je R12 zakázaná tak se místo ní na starý auta používá směs z R134 a dalších plynů. Oficiální postup. To znamená, že všechny 406 ky mají R134. Doporučená kontrola 3-5 let. Jestli ti klima chladí a nejseš si jist jestli dost, tak v teple cca 30 C nastartuj,ohřej vodu, nastav klimu na nejnižší teplotu, zapni vnitřní okruh a zkus zasunout čidlo z digi teplměru min 20 cm do výdechu na palubce. POkud naměříš 6-8 C tak to neřeš. Jednou za 5 let odsát, vyměnit olej, napustit.

Odesláno

tak sem to poplet a je to opacne, ja mel tu R12cku a chladar mi rikal, ze se tam dava jakasi nahrada z novejsich, ktera je vice ekologictejsi snad. Ale stejne to neres, tohle doma neudelas :)

Napsán autorem Milhaus65

Do r. v. 12/1993 R12 Freon, od r.v. 1994 R134 . Jelikož je R12 zakázaná tak se místo ní na starý auta používá směs z R134 a dalších plynů. Oficiální postup. To znamená, že všechny 406 ky mají R134. Doporučená kontrola 3-5 let. Jestli ti klima chladí a nejseš si jist jestli dost, tak v teple cca 30 C nastartuj,ohřej vodu, nastav klimu na nejnižší teplotu, zapni vnitřní okruh a zkus zasunout čidlo z digi teplměru min 20 cm do výdechu na palubce. POkud naměříš 6-8 C tak to neřeš. Jednou za 5 let odsát, vyměnit olej, napustit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...