Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim :papa měnil jsem drazkovej řemen na 406 jelikoz se mi od nej ozivali zvuky typu ,, piskani vrzani´´ remen byl v docela spatnem stavu tak jsem si myslel ze to bude tim ale ono ne ono si to cvrlika dal hlavne po ranu po nastartovani studeneho motoru.Jedina vec co mne napadla ze je v prd.. řemenice.Koukal jsem do sv. boxu a ta remenice by mnela byt na obrazku pod cislem 8, jenom mi prijde ze je ponekud levna na 3.0V6 ze 1681Kč z dani :o koukam spravne???? vin: VF38BXFZE80399083 diky

post-21217-14109613268429_thumb.jpg

[upravil dne 10/11/10 09:15 AM groovred]

[upravil dne 11/11/10 02:22 PM groovred]

Odesláno

Ba jo, podle francouzskejch stránek je to psaný jako řemenice s tlumičem.... Tak asi moc neodchází, že je tam tak levně... A nebo nebude dostupná :D

EDIT : Ale je klidně možný že už tam někdo dal nějakou jinou... :) To poznáš až to vyměníš za origo :)

[upravil dne 23/10/10 od godzila.01]

Guest dreamtalks
Odesláno

nedavno jsem menil za origo v autorizovanem servisu za +- 1700 Kc. A je samozrejme dvoudilna od vyroby. muzes ji otestovat tim, ze udelas caru kridou pres dve casti remenice. pokud se cary rozjedou, jasne odeslo gumove spojeni a je dobre to vymenit.

Guest dreamtalks
Odesláno

nemenil, ale nemel by to byt problem. Jedina moznost jak se kni dostat je pres pravej podbeh. Sundat kolo, odmontovat plasty u podbehu a mel by jsi mit dost mista na praci.

Odesláno

V pondělí jsem jí měnil u 2,1td a šlo to uplně v pohodě, stačilo sundat přední půlku plastu v podběhu (né že bych to měl rozlomený v půlce, ale ten podběh je ze dvou kusů). Ani jsem nesundaval kolo, stačilo zatočit uplně doprava a dalo se tam dostat, vyměnoval jsem to na zemi, na parkovišti. Potřeboval jsem k tomu golu se třema dlouhejma nástavcema, trubku (jako páku - nasadit na golu) a stahováček na sundání řemenice - vyrobenej z pásoviny. Při namontování nový řemenice jsem šroub kliky přilepil locktidem středně pevnym.

Odesláno

Ahoj...Takhle zaaretuješ (jen to podložíš, protože nemáš motor na zemi :D) a golou povolíš, origo šrouby nejsou zalepené, ale poklep a trubka na golu (trhák)+cocacola, nebo jiný uvolňovák je většinou potřeba...Podběh bych si také sundal to je při dobrých vrutech na 10 minut, ale nutné to není...

post-21729-14109613273155_thumb.jpg

Odesláno
Ahoj...Takhle zaaretuješ (jen to podložíš, protože nemáš motor na zemi :D) a golou povolíš, origo šrouby nejsou zalepené, ale poklep a trubka na golu (trhák)+cocacola, nebo jiný uvolňovák je většinou potřeba...Podběh bych si také sundal to je při dobrých vrutech na 10 minut, ale nutné to není...

Zaaretovany jsem to pri povolovani a utahovani nemel, zaradil jsem 5 a zatah rucni brzdu.

Odesláno

To mě nenapadlo, budu to na autě dělat taky tak.Mám tady servisní manuál a tam na to mají spešl klíč :D (jak jinak)...Ničeho se nebo je to práce na 15 minut a není tam co pokazit, první jsem na autě sundaval 30min, ale to jsem hledal špalek na podložení klíče (kdyby mě napadlo zařadit kvalt, tak je to \"minutová\" záležitost)...

[upravil dne 24/10/10 od rootsky]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Vcera jsem sundal remen a remenici a divnej zvuk tam byl po natartovani pořad :bojim jde to od klikovky nebo z jejiho okoli proste od rozvodu.(podozreni na vodni pumpu)Odhrnul jsem kryt rozvodu s hora a kouknul na remen neni natrzeny ale na moji katastrofalni zjisteni predchozi majitel rozvody mozna nemenil jelikoz znacka remene Dayco se montoval pri vyrobě :o Nemate nekdo skusenosti s vymenou rozvodu ze servisem Kly na Mělníku?

Zrejmne budu muset okamzite vymenit rozvody :grr

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...