Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím!

Mám problém, rozsvietila sa mi kontrolka diagnostiky, na dispeji mi nevypísalo žiadnu hlášku, a auto prestalo ťahať. Na 5-stupni max 2200-2500 otáčiek, na 6- stupni max 2000 ot.,max rychlosť 110 km/hod. Pri jazde po meste ani moc necítiť že to neťahá. Motor 2,2, 94 kW 4HW rv.2004, najazdene cca 165500km.

Filtre a servis bol robený asi pred 1,5 rokom pri 160 tisv origo PEUGEOTE. V poslednej dobe na tom moc nejazdím, viac to stojí ako jazdí a včera som bol v NR-BA a späť po dialnici a ježili sa mi vlasy z tej jazdy. Ak ste mali podobný problém, dajte prosím vedieť, alebo poradte čo s tým. Ďík.:myslim

Odesláno

me to dela to same a potom naskoci a jede a zes do nouzaku prej cerpadlo na fap adetivum nevim jsem z toho jelen za posledni dva mesice sestkrat na dia

Odesláno

už jsem psal,to samý,když jsem zastavil a chcípnul,po 2 min.to zase jelo-nekdy den-nekdy 10km.Tak dia.-přechodná závada regulátoru tlaku turba.Jsou tam 2.Když otevřš kapotu tak přímo před tebou nahoře jsu takový 2 \"fajfky\" tak ta pravá.Ta vlevo je na přetlak nebotak něco ,ale prakticky nemá zádnou funkci.Zkus je přehodit-rada servis i můj mechanik.cena 2800-.A nebo vedle vzduch.filtru vlevo je takovej černej ventil-vypadá jak houba-nahoře tam vede hadička na podtlak-ten byl v háji-když posvítíš baterkou a přidáš plyn mělo by to táhlo zespoda jít nahoru a když pustíš tak se musí vrátit cena 1000.-

Odesláno

takže ten regulátor tím táhlem ovládá klapky sání-uzavírá a naopak a když je v háji tak se nereguluje tlak v motoru a přepíná se do nouzáku.A když to chcípneš a po chvíli nastartuješ ,tlak klesne a zas to nějaký čas jede.Je zajímavé že vyšších rychlostech to nedělalo.Nejvíc kolem 2000 ot.A jezdím pravidelnou trasu cca12km a na 95 % to udělalo na stejných místech.dia. ukazuje v obou případech stejnou závadu.Jestli máš někoho s tlako´měrem -nebo jak se to jmenuje-na měření podtlaku,tak to stačí napojit místo té hadičky a musí to vykazovat podtlak-jinak je v tom v háji membrána a musí se koupit celý regulátor

Odesláno

Problém vyriešený!

Dnes mi prestala kontrolka svietiť počas jazdy po meste, ale akonáhle som zaradil 5-ku, a dosiahol som rýchlosť okolo 100 km/h, tak sa znovu rozsvietila, a auto prestalo ťahať. Ale to som mal už namierené do PEUGEOTU na diagnostiku.

Po napojení na PC našlo trvalú závadu- vysoký tlak turba, a ešte nejakú dočasnú závada regulátoru tlaku turba. Po hodine zisťovania sme prišli na to, že mám prerušenú hadičku od regulátoru tlaku turba k turbu. Museli sme zhodiť filter klímy aby sme sa dostali k hadičkám. Roztrhnutá bola až za filtrom, zlý prístup, ale spojili sme ju spojkou a vypadá to že je to OK. Bol som sa previesť a auto išlo ako má byť. Takže závada odstránená a nebolo to ani drahé.

Odesláno

Nazdar, tak s mojím novým busom:D som véééélice spokojný, až na kontrolku diagnostiky motora:bojim Dnes sa mi rozsvietila tretí x Predtým som to nejako zvlášť neriešil /zhaslo po 24 hod/ ale dnes sa mi rozsvietila a zrazu mi ukradli polovicu motora:( Presne to čo som čítal vyššie, žiadny výkon, zrýchlenie... no hrôza Zajtra sa idem pozrieť pod kapotu a skočím aj na dia, uvidíme..:cool:

Ale inak autíčko absolútne super:papa, a el.dvere úplná bomba:mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...