Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém s duální automat. klimatizací na 307 new model r.v.2006 1,6HDi. Levá strana řidičova funguje ok, klima chladí (případně topí) dle volené teploty, ale pravá spolujezde strana při volbě jakékoliv teploty fouká nejteplejší vzduch. Kde by mohl být zakopaný pes, na co se podívat či zkontrolvovat? Díky moc za rady:myslim

[upravil dne 15/10/10 od kajvet]

Odesláno

bude to ,,klapka\'\' na pravé straně výdechu klimy--klapka se neotevírá (nezavírá) podle nastavené teploty na pravé straně (buď vadné tepl. čidlo pr. strany nebo vada v ovládání klapky)

[upravil dne 15/10/10 od ozzy56]

Odesláno

ten servomotorek ovládání klapky je na skříni klimatizace, u 307my postup demont. plastů neznám

taky myslím,že jsou ojeté zuby převodu servomotorku--jsou z plastu...

Odesláno

tak jsem našel klapku vpravo níže položenou č.6, je vidět dva tři zuby ogrotovaný, ale při manipulaci s teplotou se mi nezdá že mi motorek vůbec fungoval :myslim

Odesláno

zkusil bych servomotorek demontovat (jsou tam dva tři šroubky), přes baterku zapojit a vyzkoušet funkci, v případě,že motorek jede od dorazu k dorazu bez zadrhávání, tipnul bych vadné to teplotní čidlo pravé strany :myslim

Odesláno

Je na to tady někde rozsáhlé téma,zkus hledat.V horším případě to může skončit i výměnnou celého boxu topení-přez dvacet tisíc...Mám to za sebou.Dej vědět jak jsi dopadl.J.

Odesláno

To už jsem hledal,ale nic kloudného jsem na fóru nenašel. Co by se mělo pokazit na celém boxu aby se musel vyměnit? Motorky pochopím,ale celý box?? Co to tobě to konkrétně dělalo?

Odesláno

Skus otočiť ovladacom z minima na maximum a zaroven pridrzat kolečko na motorceku či sa toci. Servomotorceky maju male oneskorenia , netočí ich okamžite ale s malym oneskorenim . Na pravej strane su dva motorceky , aby si skušal ten spravny.Uchytene su torxami . Dáš ich dole len musíš mať trpezlivosť .

Odesláno

z obrázku nahoře by ten na pravé straně výše položený č.5 měl být na ovládání klapky vnitřní a venkovní cirkulace vzduhu a ten spodní na regulaci teploty? ? Při stisknutí tlačítka vnitřní cirkulace vše funguje jak má a je slyšet otevření či zavření klapky vpravo za kastlíkem.... Mě ten kastlík nejde vyndat,nemůžu ho dostat ven kvůli kusu palubky na levé straně kde je výdech na čidlo vnitřní teploty... nevíte jak na to? spodní motorek by myslím vyndat šel i bez vyjmutí kastlíku

Odesláno

Zkus hledat tak rok a půl a víc zpátky.Přesně nevím,ale kolečka jsou na servech a proti na klapkách.Pokud se pokazí jedno,jde to opravit,pokud druhé,je problém.Přesně to nedovedu popsat.Mně to foukalo pořád horký vzduch-topiloto a nešlo vypnout.J.

[upravil dne 16/10/10 od jaturn]

Odesláno

jaturn: díky za odkaz

Nové poznatky a foto. Na první fotce jsou vidět všechny tři motorky ovládající klapky celého systému. Úplně nahoře č.1 je klapka ovládající vnitřní a vnější okruh cirkulace vzduchu, druhá č. 2 je ovládání klapky řidičovy teploty a třetí úplně dole je ovládání klapky teploty spolujezdce. U mě všechny 3 motorky jedou (a kolečka jsou úplně ok), a mám problém v ulomeném zubu na klapce. Doufám že na to existuje ta opravárenská sada a kde ji sehnat?? Ručně se s tím kolečkem dá otočit a je krásně patrný teplý a na druhou stranu studený vzduch.

17102010032.jpg

17102010033.jpg

[upravil dne 17/10/10 od kajvet]

Odesláno

Takže na ozubená kolečka klapek existuje v autorizovaném servisu opravná sada za cenu 366,- Kč. Objednací číslo je 00006450XZ (viz obrázek). Zítra tam zajedu a dám vědět co mi v servisu o sadě poví.

opravnasadaklima307.jpg

[upravil dne 17/10/10 od kajvet]

Odesláno

Groll: budeš mít stejný problém... to je jen, že máš klapku na druhou stranu, foukal studený vzduch, pak se kolečko ulomilo a zůstalo to viset otevřené na studený vzduch.

Dnes jsem byl v Mladé Boleslavi u Peugeotu, koukali na mě jako vyjevení co chci, nemají s tímhle prý žádnou zkušenost. Nicméně jsem jim nadiktoval číslo dílu (díl je skladem v zahraničí) zítra si pro opravnou sadu jdu, ještě mě pochválili jak jsem připraven :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...