Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Řídící jednotka sťěračů

Recommended Posts

Odesláno
...Som sklamaný, celý postup opravy som zdokumentoval, ale momentálne nemám chuť to tu prezentovať keďže som dopadol ako som dopadol. Možno neskôr ak bude záujem. Ak máte otázky, rád ich zodpoviem.
:(

Predsa len by si mohol dokumentáciu opravy dať sem, určite by si mnohým pomohol. Problém zdraviacich stieračov evidujem aj ja (cca 2,5 roka) ale vzhľadom na jeho iba občasný výskyt ho zatiaľ neriešim. Zvyšné dva problémy sa mi zatiaľ nevyskytli.

Jedna tázka :xvul : na čo slúži tlačítko na konci páčky smeroviek? (na stieračoch sa ním ovláda PC)

Opravou by som to nenazval :ticho

Odesláno

tk je to spatne.Moturky mi opravily i ridici jednotku,ale je vypaleny i to BSM.Jinak tu jednotku opravuje jeden chlapek od Boshe.Zkusim se jich pak zeptat,jak to opravili.Jinak ted musim sehnat to BSM.Nevite nekdo kde?za nejakou rozumnou cenu?diky

Odesláno

Hm nejak nerozumiem, každý motorček má v sebe svoju riadiacu jednotku plus to ešte riadi samotné BSM. Neviem, či v prípade BSM sa tomu dá hovoriť riadiaca jednotka, riadenie stieračov je vlastne jedno z činností BSM. Takže pokiaľ opravovali len RJ stieračov, to isté sa dá opraviť aj v BSM, určite ide o ten IO. Skús to preveriť. BSM treba rozlomiť a podľa mňa sa dá opraviť aj ona, len kvôli rozlomeniu sa asi do toho nechceli púšťať.

[upravil dne 21.10.2010 od AnotherOne]

Odesláno

Neco rikal,ze to musi rozlomit.Zeptam se,kdyz to rozlomi,vadi to pak necemu?Jeste mi nevolali,takze porad nevim,jak to vypada.Ale tady to,co pises presne rikal ten kluk od Boshe.Asi tomu taky rozumi.A mas pravdu,on mi rikal,ze ty moturky rozchodily,ale ze to stejne nechodi,ze bude spatna ta BSM.Tak uvidim az zavolaj.Hned to sem pak napisu

Odesláno

Rozlomenie nevadí, ale potom to musí dokonale utesniť aby nevnikala vlhosť, ktorej je v motorovomo priestore dosť. Tu je pár obrázkov ako vyzerá rozobratá BSM.

[upravil dne 21.10.2010 od AnotherOne]

post-14867-14109613207916_thumb.jpg

Odesláno

tak uz je vse hotovy.oprava stala 5tis.no co se da delat.Stve mi to.tis zbytecne letelo pryc.Jeste se zeptam.Pristi mesic budu menit olej a filtry.Uz totiz asi 100km prejizdim,ale penize jsem dal za ridici jednotku.jaky je nejlepsi koupit olej?Mam 407SW 2,0HDI 100kW.Bez FAP.Popripade nejaky stranky oleje,kde by se dal objednat za rozumnou cenu.Diky.:papaUz zadne xenony:bojim:bojim:bojim

Odesláno

Podrobnoti mi ani nerekli.Ten co to delal to nechtel rict.Asi je to jeho tajemstvi,nebo ja nevim.Vim,ze opravili moturky a nejak to BSM.Vse chodi,jak ma,takze uvidime,jak to bude slapat daL

Odesláno
Koupil jsem tady Total Quartz 9000 5W40 http://www.oleje-levne.com/index.php?akce=detail

[upravil dne 22/10/10 od HonzaZ]

a TENTO OLEJ JE DOBREJ?Ja tam mam jeste ten LIQUY MOLY 5W40.Jak koukam,tak ten co tam mam jeste v aute je o dost drazsi,nez ten TOTAL.Tak nevim,jestli ho mam objednat znova nebo ten TOTAL QUARTZ 9000 5W40.Poradite mi,jaky mam vzit?A motor se bude muset vycistit,kdybych koupil ten TOTAL?Nebo to nevadi?:papa

[upravil dne 23/10/10 od hořa]

[upravil dne 23/10/10 od hořa]

Odesláno
Tento Total je olej dodávaný origo a doporučený výrobcem. Jinak se tam samozřejmě může dát olej stejné specifikace.
OKi,diky ti.Koupim ten TOTAL.Je levnejsi o 800kc,nez ten co mam ted v motoru.A nevadi,ze se smicha?Kdyz ten stary vypustim a tady ten se tam nalije
Odesláno

to ANOTHER ONE: takze mozem ti povedat ze po vymene baterky sa to nezmenilo..dneska som zase musel opravovat stierac,pozdravili ma ako som to uz popisosval vyssie....spomenul si ze baterka moze robit divy...takze vieme ze po vymene baterky to neprestava..heheh....uz by mozno len bolo treba vyskusat tu tvoju moznost a sledovat to..mne to robi pomerne casto...

Odesláno

No mne to už minimálne pol roka neurobilo, takže neviem posúdiť, či tá oprava to nejako ovplyvnila. A nejde ani tak o novú batériu, ale ako je nabitá. Úplne nová nemusí byť nabitá na 100%.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...