Chepp Odesláno 12. říjen 2010 Odesláno 12. říjen 2010 Edison: pokud je to chytra krabicka... tak to obashuje aspon system Mikrotik. potom je to chytry.... zbytek je blbej.. Citovat
Edison Odesláno 12. říjen 2010 Odesláno 12. říjen 2010 To fakt přesně nevím, co všechno to umí... Ale zkusím se na to poptat... Hlavně na cenu... :-) Citovat
Schreek Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Jelikož jsem v tomto oboru asi 2 roky pracoval, tak Ti doporučim jedinou variantu, kup 2x toto http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=1267, je to napájený po kabelu, ty krabičky na sebe musí vidět, problém bude, že jako laik, to těžko sám správně nastavíš. Fungovat to při přímé viditelnosti může klidně i na cca 500m. O čemkoliv na 2,4Ghz nepřemýšlej, v dnešní době je to skoro nepoužitelný (zarušení) a reálný rychlosti sou opravdu mizerný. Snad jsem Ti pomohl Citovat
Chepp Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Schreek : mno me nanostation pripadnedocela neprakticky.... hlavne k tomu musi jeste koupit konzole... coz dalsi chechtaky na vic... a kdyz to bude trcet za oknem tak to bude pro providera jako pest na oko... tomu ver. ja uz v oboru delam taky nekdy od 2005.. tusim ze... Citovat
Schreek Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Chepp: Nano žádnou konzoli nepotřebuje, normálně se přichytí ke stožáru kde máš anténu a je to... Nevím, proč by nějakého providera mělo zajímat co máš za oknem nebo na střeše... Nehledě na to, že je to suveréně nejlevnější komplet jednotky s anténou v dobrý kvalitě... Každopádně nikomu to nevnucuju Citovat
Chepp Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Schreek: protoze dobrmik to bude miti od kamose, kterej ma stavajici pripojeni v byte... a nevim jak by to tahal na strechu... kde ma provider svoje anteny... vubec by to nebylo divny. Citovat
Schreek Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Chepp: A Ty si fakt myslíš, že v dnešní době má někdo čas chodit kontrolovat kolik máš antén na střeše? Za tu dobu co jsem to dělal nikdy nebyl problém najít umístění pro anténu a to sem se toho něco nadělal... Jinak pokud si myslíš, že 2 TPlinky se standartní anténou (vím, že se u nich silnější) mezi sebou na 50m protáhnou 8MB, tak neprotáhnou ani náhodou a nesnaž se mně přesvědčit o opaku. Jinak Tvé řešení s gentleboxem je v podstatě to samé co navrhuji já, jen jiný hardware. Nanostation podle mě pro domácí použití bohatě stačí a je taky postatně levnější a uživatelsky příjemnější. Ono nastavit mikrotika už neumí jentak kde kdo... Citovat
Edison Odesláno 17. říjen 2010 Odesláno 17. říjen 2010 Co na jednu stranu něco z tohoto: http://www.i4wifi.cz/?cls=spresenttrees&strid=566 , a na druhou normální nejlacinější WiFi router? [upravil dne 17.10.2010 od Edison] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.