Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zas tie automaty - par (mozno hlupych) otazok

Recommended Posts

Odesláno

Teraz casto jazdim na firemnych automatoch (hroza :D), kazdopadne mam par otazok, a to:

1.) Naco je tam neutral (N)?

2.) Naco je tam L?

3.) Brzdi automat nejako motorom alebo nieco? .-... teda zatial som si nevsimol :D ...

4.) Naco sluzi shift lock (tlacidlo na riadiacej pake, mal som tusaka ze tym zamknem momentalnu rychlost aby ju to drzalo a nepreradovalo, ale akosi to nefunguje - mozno len nefunkcne?) ....

...toz vsetko co ma trapi zatial :D ... a nesmejte sa, ale pouzivam len P, D a R a zbytok akosi neberiem zatial:aut

Odesláno

N-neutrál-můžeš si ho tam dát když stojíš,někdo i vyřazuje,ale to se nedoporučuje,jinak N můžeš použít,když chceš auto tlačit a nebo táhnout.

L-měli starý 3kvalt automaty,kde to bylo očíslovany L2 a L1 a to bylo,že ti to řadilo jenom 1a2 a to L1 byla jenom jednička...třeba na tahání.Ulehčení motoru i spojky.

Shift Lock to opravdu nevím,ale určitě to nebude mít funkci tempomatu,jak si myslíš s tou rychlostí....spíš pojistka na uzamčení páky,aby jsi při jízdě nepřeřadil.

No určitě to trochu brzdí,ale rozhodně ne jak manual,kde můžeš i podřadit, ale časem si zvykneš,kdy máš dát nohu z plynu...u automatu hold musíš používat více brzd.

No a ještě je lepší když chceš parkovat v kopci,tak nejdřív šlapneš na brzdu(na co jiného)potom zatáhnout ručku a nakonec tam kopnout P...jinak když se budeš chtít rozjed budeš muset vynaložit víc síly na vyřazení z P...možná jsi si toho už všiml

Odesláno

Na brzdenie motorom napriklad dole kopcom musis dat nohu z plynu rychlo dole.Ak je davas pomali tak auto nebrzdi motorom a chova sa ako pri neutrali.

Tie L sa tam dava vtedy ked tahas nejaky prives.

Shift lock je na uvolnenie riadiacej paky bez pouzitia kluca. Inac ak nezapnes zapalovanie a nezmacknes brzdu tak rychlost nezaradis.

To co si myslel sa vola overdrive. Maju to niektore prevodovky a je to ako nejaka rychlost navyse, alebo nieco take ze ked to je zmacknute tak auto si drzi jednu zaradenu rychlost.

Odesláno

Ahaaaa, takze tam je to Overdrive, to by sedelo, ked to stlacim, tak na pristrojovke svieti oranzove O/D :) ...

.... na brzdenie dole kopcom mi stale akosi nefunguje, skusim to s rychlym pustenim plynu, diky za typ :)

... a to L je teda na vyssiu zataz auta, chapem, (mam tam aj zvlast 1 a 2) ... diky za objasnenia... a ze automat, sak zlozitejsie ako manual :D:D

Odesláno
Ahaaaa, takze tam je to Overdrive, to by sedelo, ked to stlacim, tak na pristrojovke svieti oranzove O/D :) ...

.... na brzdenie dole kopcom mi stale akosi nefunguje, skusim to s rychlym pustenim plynu, diky za typ :)

... a to L je teda na vyssiu zataz auta, chapem, (mam tam aj zvlast 1 a 2) ... diky za objasnenia... a ze automat, sak zlozitejsie ako manual :D:D

Ale to sa bude pravdepodobne jednat len o starsie automaty nie ?

Nove maju len P, R, N, D popripade S a samozrejme moznost manualneho radenia ...

Odesláno

Samozrejme, sak firemne auta, nie :D ... mame aj s PRND, tam mi je vsetko jasne, len v tomto starom som bol trochu confused, tolko moznosti a tak malo casu :D

Odesláno

Takže shift lock je over drive?a u automatu? :myslim ...to se divím,já jsem si myslel,že over drive je přidání rychlosti..u manualu to chápu,ale u automatu mi to nějak nedocvakává.

manual 4rychl....zmáčkneš over drive a máš tam tzv. 5 tak jsem si to myslel a určitě to na výrobu bylo levnější než udělat 5rychltní man. Ale jestli to tak je,tak jsem opět chytřejší:roker

Odesláno

Mame kie (hold korejska firma :D), presnejsie som zatial jazdil Kia Carnival a Kia Cerato, obe su automaty a obe sa chovaju rovnako, dnes ked som isiel z prace som skusil to rychle pustenie plynu a ono to fakt brzdilo :D ... toz diky...

John_Ice: ak chces, mozem ti to odfotit, pripadne to mozem otestovat ako to presne funguje, len na dialnici mi to pride blbe :D ...tak sa s tym nehram:aut

[upravil dne 12/10/10 od Qcko]

Odesláno

Shift lock nie je overdrive. Shift lock je len na manualne vyradenie rycjhlosti, alebo zaradenie neutralu v pripade ked sa vymlati uplne baterka, aby bolo mozne dat neutral na potiahnutie do servisu.

Overdrive je taka nejaka akoze druha rychlost. Malo by to fungovat tak ze ked ides nejakou rychlostou dajme tomu 130 a otacky mas 3500 a ked zapnes overdrive tak ako keby dalo druhu rychlost a otacky klesnu na cca 2000.

Nasi zakaznici to maju , ale ani jeden to nepouziva.

Odesláno

No ja som to skumal a v jednom aute je tam napisane shift-lock a v druhom nie je napisane nic a ked to stlacim tak to napise na pristrojovke O/D ... myslel som si ze je to to iste, ale nie je, ale v oboch to vyzera rovnako :D ...

Odesláno
Shift lock nie je overdrive. Shift lock je len na manualne vyradenie rycjhlosti, alebo zaradenie neutralu v pripade ked sa vymlati uplne baterka, aby bolo mozne dat neutral na potiahnutie do servisu.

Overdrive je taka nejaka akoze druha rychlost. Malo by to fungovat tak ze ked ides nejakou rychlostou dajme tomu 130 a otacky mas 3500 a ked zapnes overdrive tak ako keby dalo druhu rychlost a otacky klesnu na cca 2000.

Nasi zakaznici to maju , ale ani jeden to nepouziva.

tak nějak jsem to říkal- overdrive...psal jsem to o něco výše.

shift lock...tak to jsem si myslel obráceně :D

Odesláno

Tak dnes som sa s tym cestou do prace trochu pohral a zistil som, ze aj ked to pise na pristrojovke O/D off, tak je to ten shift lock, ked to bolo zapnute, tak sa pocas jazdy neda hybat s radiacou pakou (neda sa stlacit to velke tlacidlo), ked som to vypol, tak som mohol (resp. sa dalo stlacit to tlacidlo, radsej som s nou nepohol, neviem co sa mohlo stat :D) ... tak som to rozluskol:aut

Odesláno

takje to kurňa tak jak říkám,aby se prostě nechtěně zařadil jinej stupeň...třeba když se v autě za jízdy něco provozuje a spolujezdec se musí natáhnout přes řadičku :D :D :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...