Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
pekne. a nechcel si 17ky? a ako zo zapisom?

nazdar, no pôvodne som chcel 17-ky, ale nakoniec som sa rozhodol spraviť kompromis. Predsa len 17-ky sú drahšie a aj komfort by sa asi dosť zhoršil- podľa toho čo som si prečítal v testoch.:myslim Zápis sa nejako porieši :super

Odesláno
To bude sedět. Podobné mám vybrané na jaro.

Uvidíme v jari, ale bude to fajn:) Aké disky plánuješ kúpiť na 5008? Inak výborne vyzerá v bielej, presne takú mali u predajcu keď som preberal to svoje a nevedel som z nej spustiť oči, fakt sa vydarila:super

Odesláno
len mi tam nesedi rozmer pneu Joschi. co viem tak mozu ist bud 195/55 R16 alebo 205/50 R16

No to viem, ale to nebude problém, len musím kontaktovať správnych ľudí :D

Odesláno
len mi tam nesedi rozmer pneu Joschi. co viem tak mozu ist bud 195/55 R16 alebo 205/50 R16

ja len aby ti ukazovali dobre pristroje

Odesláno

správne, odporúčam nehrať sa na :roker a porozmýšľať nad (ne)logikou použiť neštandardné rozmery - výrazná odchýlka ukazovateľa rýchlosti a ubehnutých km, a to nehovorím o ľadovej sprche po prečítaní listu od poisťovne po prípadnej poistnej udalosti (božechráň, nikomu nič zlé neprajem). Poisťovne sa veľmi radi chytia každej maličkosti len aby nemuseli platiť a pneumatiky sú prvou vecou, ktorú likvidátor pozerá... Nestojí to za to, ver mi.

Použitím iného rozmeru sa dosť výrazne znižuje šanca uspieť v servisnom stredisku s reklamáciou čohokoľvek týkajúceho sa podvozku...

Odesláno

správne, odporúčam nehrať sa na :roker a porozmýšľať nad (ne)logikou použiť neštandardné rozmery - výrazná odchýlka ukazovateľa rýchlosti a ubehnutých km, a to nehovorím o ľadovej sprche po prečítaní listu od poisťovne po prípadnej poistnej udalosti (božechráň, nikomu nič zlé neprajem). Poisťovne sa veľmi radi chytia každej maličkosti len aby nemuseli platiť a pneumatiky sú prvou vecou, ktorú likvidátor pozerá... Nestojí to za to, ver mi.

Použitím iného rozmeru sa dosť výrazne znižuje šanca uspieť v servisnom stredisku s reklamáciou čohokoľvek týkajúceho sa podvozku...

Viem o tom, ale aj tak vďaka za rady;). Disky som kúpil spolu s týmito pneumatikami, boli jazdené jednu sezónu na citroene c4 (u ňho to je štan. rozmer pneu) a kedže nie sú veľmi zjazdené (6,5mm vzorka) tak by som na nich pojazdil, pokiaľ to nebude spôsobovať problémy. Samozrejme si ich dám zapísať do osvedčenia o evid.- to už mám v podstate vybavené...Skresľovanie si overím aj na údajoch z navigácie a pokiaľ by to bolo výrazné tak ich predám a nahodím tam štandardný rozmer.

Odesláno

No nad tým som už tiež uvažoval...Trochu som sa poobzeral po nete a všimol som si že trebárs na novú 207 SW Outdoor sa štandardne montuje práve tento rozmer 205/55r16 a na podvozku toho auta nie sú okrem vyššej svetlej výšky žiadne úpravy,tak rozmýšlam že by to nemuselo spôsobovať nejaké výrazné problémy:myslim uvidím no:myslim

Odesláno

Joschi: to, že si to dáš oficiálne zapísať do papierov, v podstate nič neznamená, keďže v pôvodnom techničáku tento rozmer nemáš a práve takúto kópiu majú v poisťovni. A dokonca dodatočný zápis \"neštandardných\" rozmerov neznamená ani pre servis nič, keďže ti doklad o možnosti zápisu neposlal importér. Policajt ani výrobca diskov nie sú predsa tí, ktorí budú rozhodovať o uznaní prípadnej záručnej opravy.

To sú len moje dobré rady, dennodenne sa stretávam s požiadavkami na zápis alternatívnych rozmerov do techničáku a bohužiaľ som videl aj niekoľko zamietnutých poistných udalostí, keď sa zistilo, že na aute je obuté niečo iné ako je povolené od importéra v originálnom techničáku.

Odesláno
Joschi: to, že si to dáš oficiálne zapísať do papierov, v podstate nič neznamená, keďže v pôvodnom techničáku tento rozmer nemáš a práve takúto kópiu majú v poisťovni. A dokonca dodatočný zápis \"neštandardných\" rozmerov neznamená ani pre servis nič, keďže ti doklad o možnosti zápisu neposlal importér. Policajt ani výrobca diskov nie sú predsa tí, ktorí budú rozhodovať o uznaní prípadnej záručnej opravy.

To sú len moje dobré rady, dennodenne sa stretávam s požiadavkami na zápis alternatívnych rozmerov do techničáku a bohužiaľ som videl aj niekoľko zamietnutých poistných udalostí, keď sa zistilo, že na aute je obuté niečo iné ako je povolené od importéra v originálnom techničáku.

ďakujem za rady, poriešim to a budú tam štandardné rozmery:super

Odesláno

coze, hovoris ze poistovna si vypyta technicky preukaz original od importera pri poistnej udalosti?? ci kedy?

cize aj ked si dam zapisat ja 15\" s original rozmerom na 207, tak to je zbytocne, pretoze v originali mam len 16 a 17??

jaka kktina :/

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...