Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zdechání motoru 2,0Hdi 2004 - 197000km, sedan

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti se zdecháním motoru při jízdě.

Před 14-ti dny jsem jel do práce a najednou mi začal zdechat motor. Nezdechl úplně, ale přidusil a potom to skočilo vysoko do otáček. Dojel jsem do práce a odpoledne, když jsem auto znovu nastartoval tak vphodě. Tak jsem jezdil cca 10dní, cca 500km a stalo se mi to znovu. Radši jsem jel do servisu, at se ještě něco nepoškodí nebo at mě to někde nenechá. V servisu diagnostika nic nenačetla a ani nemohli na nic přijít, co by to mohlo způsobovat, tak jsem si auto odvezl. Tak jezdím 3dny a zatím dobrý.

Nemáte někdo podobný zkušenosti nebo tip, čím to mohlo být?

Díky.

Odesláno

Ahoj.. ja som mal podobnú závadu ale mne uplne vypol motor. Bolo to čidlo otáčákomera. Výmena vtedy v Peugeot servise vrátane práce cca: 1200 Sk. Výmena trvala asi 30 min. Vraj to bežne odchádza.

Odesláno
Ahoj.. ja som mal podobnú závadu ale mne uplne vypol motor. Bolo to čidlo otáčákomera. Výmena vtedy v Peugeot servise vrátane práce cca: 1200 Sk. Výmena trvala asi 30 min. Vraj to bežne odchádza.

ahoj, díky za tip. Ale to ti muselo zahlásit chybu, když ti odešlo čidlo, že? Mně to právě žádnou chybu nenahlásilo, ani na diagnostice.. :(

Odesláno

problém je u těchto závad,že se ti objeví a potom zmizi a na dia nic není vidět...ten problém se musí vyskytnout zrovna když jsi na píchlej...je to prostě na :grr tydle závady

Odesláno

Vonluk skús pozrieť nejaké vlákno ohľadom Fap filtra, mohla by to biť regenerácia filtra. V niektorom vlákne som čítal že pri jazde prevažne v meste sa regeneruje v intervaloch cca 400-500 km mohol by to byť aj tvoj prípad ak máš Fap filter.

Odesláno

Či to niečo počas regenerácii vypisuje to neviem, ja Fap nemám takže ani osobnú skúsenosť s ním a preto som písal aby si prezrel nejaké vlákno s touto problematikou.

PS: Ani nevieme či tam vôbec Fap má, ak áno tak predpokladám že pri toľkých kilometroch ho má aspoň raz menený.

Odesláno

Tak mi to zase začalo cukat. Opět po cca 2týdnech, když jsem jel na dálnici. Hned jsem jel do servisu, tam to napíchli na diagnostiku a napsalo to chybu: P1471 Elmg. ventil recirkulace spalin otev. / zkrat na plus.

Nebyl to přímo peugeot servis. Řekli mi, že bych měl nechat zkontrolavat vstřikovače a že bude špatný ten elektromagnetický ventil.

PS: V diagnostice bylo 0km po recirkulaci a do další recirkulace 782km. Takže s FAP to má určitě spojitost.

Osobně si myslím, že může být jen ten ventil zanesenej a při recirkulaci se ventil nedovře. Ještě dia psala, že je to statická chyba.

Má někdo s tímhle zkušenosti, co s tím?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...