rasto306 Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Ahojte, mam taky problemik s mojou 306break, nesvieti kontrolka dobijania, no alternator dobija a kontrolka je tiez dobra. Neviete poradit kde moze byt problem? Tiez mi nesvieti kontrolka zatihnutia rucnej brzdy, kontrolka je dobra - neviete, kde je jej cidlo a ako sa k nemu dostanem? velka vdaka. Citovat
pastorek Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 Pri nabíjaní sa zrejme jedná o zlý kontakt na regulátor alebo vadný regulátor. Spínač ručnej brzdy je pri páke a prístupný po demontáži stredového tunela. Citovat
rasto306 Odesláno 11. říjen 2010 Autor Odesláno 11. říjen 2010 dakujem pekne za info, musim sa na to pozriet. Citovat
ohzyd Odesláno 11. říjen 2010 Odesláno 11. říjen 2010 no vidis,mne zas zacala svietit kontrolka dobijania a zhasne az ked zacnem poriadne dupat na plyn... Citovat
pastorek Odesláno 11. říjen 2010 Odesláno 11. říjen 2010 tak to máš zrejme zodraté krúžky na alternátore. Citovat
Matt666 Odesláno 11. říjen 2010 Odesláno 11. říjen 2010 viem ze sa tu riesi nieco ine ale mne zase nesvietia kontrolky strtavacich a obrisivých svetiel:myslim Citovat
rasto306 Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 S tym dupanim na plyn - mne povedal servisak, ze aj ked mi ta kontrolka nesvieti, tak mi to dobija, no musim ist do otaciek cca 2500 a az tak sa alternator rozbehne a potom bezi. Tak mozno to mas obdobne, ze musis ist do otaciek a potom zacne dobijat a kontrolka zhasne. No a kedze mne to dobija a nesvieti, tak zatial do toho nebabrem, ale asi sa popozeram po alternatore a regulatore.... Citovat
rasto306 Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 S tym dupanim na plyn - mne povedal servisak, ze aj ked mi ta kontrolka nesvieti, tak mi to dobija, no musim ist aspon raz do otaciek cca 2500 a az tak sa alternator rozbehne a potom bezi uz aj pri nizsich otackach. Tak mozno to mas obdobne, ze musis ist do otaciek a potom zacne dobijat a kontrolka zhasne. No a kedze mne to dobija a nesvieti, tak zatial do toho nebabrem, ale asi sa popozeram po alternatore a regulatore.... Citovat
pastorek Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 To bude nejaká kravina. Princíp kontrolky nabíjania je úplne jednoduchý. Keď zapneš kľúčik tak od spínacej skrinky preteká prúd cez kontrolku a regulátor do budenia alternátora. (uhlíky) Po naštartovaní začne alternátor vyrábať prúd a stúpne v ňom napätie čo spôsobí že prúd prestane tiecť a kontrolka zhasne. Štandartne stačí 700 - 900 otáčok na zhasnutie kontrolky a ak zhasne až po pridaní na 2500 tak je problém v alternátore. To isté platí i keď nesvieti pri zapnutí kľúčika, je problém v obvode budenia a je iba otázka času kedy prestane fungovať úplne. [upravil dne 21/10/10 od pastorek] Citovat
rasto306 Odesláno 21. říjen 2010 Autor Odesláno 21. říjen 2010 No beham uz vyse roka s tou nesvietiacou kontrolkou, ale predsa len - neviete mi poradit typ a cenu alternatora na p306 1.6i ? Zvladnem vymenu sam alebo je to komplikovane. Citovat
pastorek Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 Typ máš na štítku priamo na alternátore, výmena je pomerne jednoduchá ale určite stojí za snahu dať ten svoj najprv premerať, prípadne repasovať. Dosť často sa jedná o malú závadu s lacnou opravou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.