Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, mam taky problemik s mojou 306break, nesvieti kontrolka dobijania, no alternator dobija a kontrolka je tiez dobra. Neviete poradit kde moze byt problem?

Tiez mi nesvieti kontrolka zatihnutia rucnej brzdy, kontrolka je dobra - neviete, kde je jej cidlo a ako sa k nemu dostanem?

velka vdaka.

• O 2 týdny později...
Odesláno

S tym dupanim na plyn - mne povedal servisak, ze aj ked mi ta kontrolka nesvieti, tak mi to dobija, no musim ist do otaciek cca 2500 a az tak sa alternator rozbehne a potom bezi. Tak mozno to mas obdobne, ze musis ist do otaciek a potom zacne dobijat a kontrolka zhasne. No a kedze mne to dobija a nesvieti, tak zatial do toho nebabrem, ale asi sa popozeram po alternatore a regulatore....

Odesláno

S tym dupanim na plyn - mne povedal servisak, ze aj ked mi ta kontrolka nesvieti, tak mi to dobija, no musim ist aspon raz do otaciek cca 2500 a az tak sa alternator rozbehne a potom bezi uz aj pri nizsich otackach. Tak mozno to mas obdobne, ze musis ist do otaciek a potom zacne dobijat a kontrolka zhasne. No a kedze mne to dobija a nesvieti, tak zatial do toho nebabrem, ale asi sa popozeram po alternatore a regulatore....

Odesláno

To bude nejaká kravina. Princíp kontrolky nabíjania je úplne jednoduchý. Keď zapneš kľúčik tak od spínacej skrinky preteká prúd cez kontrolku a regulátor do budenia alternátora. (uhlíky) Po naštartovaní začne alternátor vyrábať prúd a stúpne v ňom napätie čo spôsobí že prúd prestane tiecť a kontrolka zhasne. Štandartne stačí 700 - 900 otáčok na zhasnutie kontrolky a ak zhasne až po pridaní na 2500 tak je problém v alternátore. To isté platí i keď nesvieti pri zapnutí kľúčika, je problém v obvode budenia a je iba otázka času kedy prestane fungovať úplne.

[upravil dne 21/10/10 od pastorek]

Odesláno

No beham uz vyse roka s tou nesvietiacou kontrolkou, ale predsa len -

neviete mi poradit typ a cenu alternatora na p306 1.6i ? Zvladnem vymenu sam alebo je to komplikovane.

Odesláno

Typ máš na štítku priamo na alternátore, výmena je pomerne jednoduchá ale určite stojí za snahu dať ten svoj najprv premerať, prípadne repasovať. Dosť často sa jedná o malú závadu s lacnou opravou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...