Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jenom takova rychla otazka. Jaky lejete olej do techto motoru (1.6 16V)? Ja osobne bych se drzel doporucenim pro viceventilove motory a turbomotory, tedy 5W40. Velmi pravdepodobne Total Quartz 9000 (tzn. stejny jako leju do sveho 2.0 16V ve 406tce). Udelam chybu? Predem rikam, ze nevim jakej olej tam byl driv, jinak bych tam samozrejme nalil ten..

Odesláno

Důležité je dodržet výkonostní specifikaci A3/B3.

5W40 je teplotní rozsah a ten je závislý na klimatických podmínkách, v těch našich stačí i 10W40.

Takže jestli 0W40, 5W40, nebo 10W40 je jedno, v motoru se mohou použít všechny, ale výkonostní spec. A3/B3 se dodržet musí.

Odesláno

Fosil -> vidis :) tohle jsem treba vubec nevedel.. to, ze xWy znaci viskozitu v zime a v lete, to jo.. ale o nejakych tridach jsem nemel paru

Fakir -> to jsem presne chtel cist :) to je slovo chlapa... :D takze Quartz 9000 je jasna volba

Odesláno

Já tam nechávám lít také Quartz 9000 i napříč tomu, že tento olej v mém oblíbeném servise nevedou, ale co by pro zákazníka neudělali :mrk . Ve finále je to asi opravdu jedno, který olej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...