Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mám takovej problém. Auto již delší dobu špatně brzdilo, ikdyž jsem šlám naplno na brzdu, tak se ini kola nezablokovaly a zdálo se že je to zavzdušněný. Tak jsem zrovna vypustil brzdovku,nalil novou a následně odvzdušnil, ale pedál brzdy byl hrozně měkej a šel sešlápnout až na podlahu, tak jsem myslel, že jsem prošláp hlavní brzdovej válec při odvzdušňování, tak jsem koupil opravnou sadu a vše vyměnil, namontoval zpátky, ale vše bylo při starém...:( Následně jsem zjistil, že v posilovači neni žádnej podtlak, když sjem odpojil hadici která vede od posilovače do sání, tak sání táhlo a ten ventil na tý hadičce je taky ok. Tak je asi v háji celej posilovač si myslim. Nemá s tím někdo nákou zkušenost? Doufám že neodešlo ABSko to by bylo ulpně v háji...

Odesláno

je mozne ze mas spatny posilovac ale ten nema nic spolocne stim ze preslapnes pedal az na podlahu. Je dost mozne ze hlavny brzdovy valec je spatny on tam ma spetny ventil do nadrzky na kapalinu a je dost mozne ze nasaje brzdovku a potom ked stlacis pedal tak ju tlaci hned naspet do nadrzky. Chcelo by to test povolit trubky na valci a zaslapat. Potom mas tam ABS.

Odesláno

len kontrolna otazka, spominal si ze si vypustil staru a nasledne nalial novu kvapalinu - z toho mi vyplyva zavzdusnenie ABS jednotky. Odvzdusnil si potom cez diag. ABS?

[upravil dne 6/10/10 od khoobo]

Odesláno

ABS jsem zvlášt neodvzdušňoval,zkusim to. Jsem odvzdušňoval jen klasicky na kolech. Ale pořád je mi divný že v posilovači neni žádnej podtlak,ten by tam měl zůstat i když se chcípne motor. Brzdovej válec by měl bejt v pohodě, jsem ho měl celej rozdělanej a dával jsem tam nový věci z tý opravný sady. Tak doufám že jsem nepodělal to ABS:(

Guest dreamtalks
Odesláno

ja bych to dal do servisu, ony brzdy jsou hodne dulezita vec, tak bych si snima nezahraval.

Odesláno

sice dolezita vec ale v podstate trivialna ak clovek dodrzi pri udrzbe pripadne vymene par dolezitych zasad... kazdopadne ABS odvzdusnit len v servise alebo dohodnut niekoho tu z P-C kto byva v blizkosti a ma diag doma. :super

Odesláno

Zdravím. Když už se tu řeší brzdy - nemáte někdo tušení co by mohlo být příčinou tohoto jevu?

Cestou na sraz v Lednici se mi bez varování rozsvítila na palubce kontrolaka ABS a na displeji ŘJ zobrazilo \"ANOMAL ABS\", nic dalšího. Řekl jsem si - auto brzdí a bez ABS dojedu. Druhý den bylo ale vše OK. Nechal jsem to palvat. Dneska jsem na našich silničních \"Tankodromech\" vleťěl do díry a signalizace problému se objevila znovu. Po cca hodinové pauze zase vše OK. I zalehl jsem pod auto prohlédl kablíky od snímačů a zdá se vše v pořadku. Nemáte někdo podobnou zkušenost či tušení co mě asi tak čeká?

Odesláno

Tak to nevim přesně co myslíš, protože když jsem měl ten brzdovej válec rozdělanej tak tam byly na výměnu akorát 3 takový gumový kroužky a byly tam ještě 2 pružiny ale o žádným ventilu nevim. Ta nádobka je do toho válce nasazená jen v takovejch těsněních jako. Jednocestnej ventil je mezi posilovačem a sáním motoru a ten je dobrej. Tak nevím přesně co myslíš. Jinak odvzdušnění ABS na dignostice pomohlo ale stejně to brzdí uplně na prd. pedál našlapu, ztvrdne a pak ho hned zas celej prošlápnu, takže to vypadá na ten válec, to mi řekli i v servisu,ale že si tim prej nejsou jistý. Před tím odvzdušněním byl pedál mělej pořád a nešel ani našlapat.Tak zas nechci kupovat zbytečně novej. A taky mi tam hovada pokapali blatník brzdovkou,takže barva dole...to s nima budu ještě řešit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...