jan07 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 zdarec,kamos chce sundat na svy 106 folie a dat nove.Mate nejaky navod jak to v pohode sundat a cim?Dik Citovat
kujon106 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Já je normálně strhnul a to lepidlo dostával dolů techn. benzínem a drhnutím. Je to docela drbačka, ale dá se to. Citovat
SB113 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Jemne ich zohrej teplým vzduchom, napr. fénom , potom ich dáš ľahko dole. Zbytok lepidla vyčistíš acetónom poprípade tech. benzínom Citovat
FrantaCV Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Jemne ich zohrej teplým vzduchom, napr. fénom , potom ich dáš ľahko dole. Zbytok lepidla vyčistíš acetónom poprípade tech. benzínom Nemusíš se s tím nijak mazlit - fén zase nemá takovoyu teplotu aby poškodil lak. Tohle normálně používám při sundávání starých reklamních polepů. Jen pro usnadnění práce pro seškrábnutí používám starou kreditku. Na odstranění zbytků lepidla používám PERCHLORETHYLEN nebo tech. benzín. Aceton na autolak i když je pálený raději ne. Nechává mapy. Citovat
Benžík Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Chce je sundavat z oken nebo z laku? Na okna může použít asi jakoukoliv chemikálii, sklu by nemělo ublížit nic. Citovat
Rick-MX Odesláno 7. říjen 2010 Odesláno 7. říjen 2010 Dotaz....jak je to s foliema na aute ? jeste porad muzou bejt okna za rameny ridice polepený foliema bez atestu ? je to brany jako reklamni plocha prece, ale nekdo mi rikal ze uz musi byt atest i na zadni bocni okna a zadni okno atest... Citovat
Cardaaa Odesláno 7. říjen 2010 Odesláno 7. říjen 2010 http://cumim.cz/ můžu doporučit tohohle chlapíka, do jihlavy to máš kousek, zas tak moc peněz za to nechce, ráno přivezeš a navečer jedeš zatmavenej:) kámoš je má a paráda... taky se tam chystám . jo a na zadku je povolená propustnost 20% a na předku 70% tenhle chlapík ti tam nalepí 20tku i dopředu a pod folii nalepí atest 70% na stk no problem:papa Citovat
Rick-MX Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 To je dobrý....když vidím tu cenu tak na to seru...v Třebíči mi to udělá borec tak jak pises dopredu 20% a atest 70% a chce 500kč/okno ...takže mě vyjde celý auto na 2500kč a vím, že je dobrej, protože bydlí se mnou v paneláku a lepí folie i pro nějaký tuningový společnosti atd. Citovat
Rick-MX Odesláno 8. říjen 2010 Odesláno 8. říjen 2010 ale zajímá mě, jestli si můžu polepit zadní boční okna a zadní okno fólií bez atestu...dřív to tak bylo ale nevím jak teď... mělo by to být braný porad jako reklamni plocha, která nebrání ve výhledu a tak si ju muzes treba nastrikat barvou Citovat
secjan Odesláno 9. říjen 2010 Odesláno 9. říjen 2010 Než si necháš od někoho nalepit folie na skla, tak ti doporučuju přečístr si co říká předpis (viz příloha) , abys pak neměl problém s policií. Ahoj phpFISvip.doc Citovat
secjan Odesláno 11. říjen 2010 Odesláno 11. říjen 2010 Doplňuji info. k foliím na skla. Každému doporučuji přečíst příslušný předpis, kterým je vyhláška č.341/2002Sb, konkrétně § 34, odst.3 a následně přílohu č.15 k této vyhlášce a to odstavec.20 a 29. Nelepte si na skla nic co nemá příslušný atest. Firma která tento atest vlastní může folie lepit a musí vám na každou folii nalepit samolepku na které je toto : ATEST 8SD XXXX , za 8SD následuje číslo schválení od min, dopravy, dále vám vystaví příslušný doklad s vyznačením skel na které folii lepili s uvedením propustnosti a také na dokladu uvedou VIN vozidla, toto vám jako majitelům vozidla zaručuje, že budete mít klid od policie. POZOR na přední boční okna se nesmí v žádném případě lepit zrcadlové folie a jakákoli úprava čelního skla je ZAKÁZÁNA !!! Seznam firem, které mají atest je na stránkách MD. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.