Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Řeším dilema, co koupit. Poslední Flash disk 8 GB mi odešel a teď váhám. Znovu flash 8 GB nebo externí HDD 40 GB? Cenově jsou stejné. HDD 2,5\" napájené přes USB.

Chápu, že s HDD ztratím mobilitu flashe, ale to mi příliš nevadí. Co byste mi poradily?

Odesláno

Já bych šel do HDD. (Sám jej mám). Z několika důvodů: Ve vhodné (značkové) krabičce je to menší, než púlacatice do kapsy. Za druhé jeho upgrade pouhou výměnou vlastního HDD je mnohem jednodušší (sám jsem HDD měnil už třikrát a teď tam mám nějakých 160 GB).

Odesláno

Pravdu máš, ale zase na druhou stranu pokud disk spadne z větší výšky, můžeš udělat datům pápá. Volil bych flešku, sice je pomalejší, vejde se na ní míň dat, ale zase ta spolehlivost je oproti rotujícím plotnám a pohybujícím se hlavičkám v disku, k nezaplacení. :myslim

Odesláno

To jde o to, jak s tím kdo zachází... Mě v tom neodešel žádný (krabička od teacu, kolegovi v nějakym no-name odešel hned první. Podotýkám že na stole). Jinak nepředpokládám, že za chodu bude s kabičku házet ze stolu. I tak 2,5´ jsou přecijen výrazně odolnější, než 3,5´. A ve vypnutém stavu se hlavy parkují do bezpečné polohy automaticky. Já sám mám krabičku s HDD v brašně s NTB a i za chodu občas zaplou sestavu s běžícím filmem prostě vezmu a někam s tím jdu. NEMÁM NEJMENŠÍ PROBLÉM. :-)

Odesláno

Teď mě napadl rámeček. Mám doma PATA 320 GB (WD), dá se sehnat rámeček pro 3,5\" ale aby měl napájení a data přes USB?

Jinak ten externí 40 GB vyjde na aukru asi na 450 Kč včetně pošty, což mi nepřijde zas tak špatný. http://aukro.cz/item1250944126_externi_hdd_40_gb_2_5_pouzdro_se_zarukou.html

Samozejmě neočekávám super kvalitu. Flash disk Kingston, co mám asi šest let, funguje pořád, ale jenom kapacitou zaostává. Mezitím mi odešly flashe od Patriotu a Imation - u patriotu moje chyba, jak jsem při cestování měl ntb na kolenou a připojenou flashku, tak se ten konektor ohýbal až to přestalo fungovat.

Než vyndavat ten WD z PC, tak bych raději něco přenosného a ten rozměr 2,5\" by i vyhovoval.

Odesláno

Těch pádů bych se nebál. Mobil, co mám asi pět let, mi spadnul (na pevnou plochu - beton, dlažba ...) všeho všudy pětkrát :D

Takže HDD vyhrává, jen otázka zda vzít tento no name...

Odesláno

Obávám se, že 3,5´ z USB neuživíš. 2,5 jsou velmi dostačující i ve větších kapacitách... Jen opakuji, chce to fakt dobrou krabičku, nejlíp s origo kablíkem. Taky jsem se setkal s tím, že s origo to fungovalo a s neorigo nikoli. Zřejmě jde o délku a průřez napájecích vodičů, případně o odladěné odrušení. Já to tenkrát koupil kompletní.

Odesláno

:xvul ulámaný konektor bych znovu přiletoval, nemáš co ztratit

sám jsem si takhle opravil flashky, co mi lidé darovali jako rozbité. Dokonce jsem to letoval trafopájkou :) a vše bez problémů

Odesláno

punkac, to jde přiletovat ... sakryš, kam jsem toho patriota dal ... ono to jsou asi dva roky :D tak ho asi rozebere a uvidíme :)

Díky za radu, alespon budu mít co o víkendu dělat (no, práce je vždy dost :D)

Odesláno
Těch pádů bych se nebál. Mobil, co mám asi pět let, mi spadnul (na pevnou plochu - beton, dlažba ...) všeho všudy pětkrát :D

Takže HDD vyhrává, jen otázka zda vzít tento no name...

No-name rozhodně nikoli!! Důvody jsem už napsal. HDD samsung, WD... Krabičku znám jen nějakou no-name - na něm odešel značkový HDD během 10 min a zmiňovanou od teaca. 5 let se třemi HDD a origo kablíkem naprosto bez potíží.

Odesláno

Docela bych se toho bál. Obecně platí, že výrobní náklady se u každého pruduktu nějakým způsobem projeví, takže tahle mrška za čtyři kilča bude mít třeba horší elektroniku než ta za litra, tzn. pomalejší přenos dat, větších souborů... :)

Odesláno
:super, začal jsem s tím, když vedoucí diplomky mé přítulky si takhle znehodnotila flashku s moc důležitejma datama. Tak jsem to opravil a \"oko\" bylo na světě :cool::D Od té doby jsem opravil 4 a vždy se 100% úspěchem, sám se tomu divím, že se data nesmazala, jedině je třeba konektor trošku nakřivo, nebo ty flashky, které jsou zalité v gumě, jsou trošičku okousaný :D. To jsem opatlal tmelem na těsnění hlav motorů a jak je majitel spokojenej :D
Odesláno

No ten konektor je ohnutý (viditelně), ale data jsem si z toho stáhnul. Ale nemůžu ho nikde najít, asi jsem se s ním už rozloučil. Podobně jako s výhrou v Lidlu. Účtenky z nákupů mám běžně v pěněžence i dva měsíce, bohužel zrovna tu výherní (z minulého týdne) jsem vyhodil :grr, měl jsem ji na svém stole a jaksi jsem uklízel. Vůbec mě netrklo, že jsem posílal SMS. Když mi volali o výhře, tak mi bylo samozřejmě oznámeno, že bez účtenky mám smůlu.

Odesláno

Edison: jako že flash disk / HDD zapomenu v kalhotek a šup s nima do pračky? :) To zní zajímavě, ale zkoušet to nebudu.

Odesláno

Tak na vyprání nic moc nejni. Však jak HDD tak flešku jsou voděodolné a to tak, že v podstatě všechny u HDD je to jasný a u flešky se bez přítomnosti napájení nemá co stát, maximálně časem zkorodují kontakty. :)

Odesláno

Tak já to ještě promyslím s tím HDD, protože mě stačí těch 40 GB, zas bych to tak často nepoužíval.

Na vodu v mobilu doplatil kámoš, spadnul mu do bazénu - hned ho vytáhl a samozřejmě hned zapnul :D ale ono to platí pro každou elektroniku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...