MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Řeším dilema, co koupit. Poslední Flash disk 8 GB mi odešel a teď váhám. Znovu flash 8 GB nebo externí HDD 40 GB? Cenově jsou stejné. HDD 2,5\" napájené přes USB. Chápu, že s HDD ztratím mobilitu flashe, ale to mi příliš nevadí. Co byste mi poradily? Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Já bych šel do HDD. (Sám jej mám). Z několika důvodů: Ve vhodné (značkové) krabičce je to menší, než púlacatice do kapsy. Za druhé jeho upgrade pouhou výměnou vlastního HDD je mnohem jednodušší (sám jsem HDD měnil už třikrát a teď tam mám nějakých 160 GB). Citovat
peugeot09 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Pravdu máš, ale zase na druhou stranu pokud disk spadne z větší výšky, můžeš udělat datům pápá. Volil bych flešku, sice je pomalejší, vejde se na ní míň dat, ale zase ta spolehlivost je oproti rotujícím plotnám a pohybujícím se hlavičkám v disku, k nezaplacení. Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 To jde o to, jak s tím kdo zachází... Mě v tom neodešel žádný (krabička od teacu, kolegovi v nějakym no-name odešel hned první. Podotýkám že na stole). Jinak nepředpokládám, že za chodu bude s kabičku házet ze stolu. I tak 2,5´ jsou přecijen výrazně odolnější, než 3,5´. A ve vypnutém stavu se hlavy parkují do bezpečné polohy automaticky. Já sám mám krabičku s HDD v brašně s NTB a i za chodu občas zaplou sestavu s běžícím filmem prostě vezmu a někam s tím jdu. NEMÁM NEJMENŠÍ PROBLÉM. :-) Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Teď mě napadl rámeček. Mám doma PATA 320 GB (WD), dá se sehnat rámeček pro 3,5\" ale aby měl napájení a data přes USB? Jinak ten externí 40 GB vyjde na aukru asi na 450 Kč včetně pošty, což mi nepřijde zas tak špatný. http://aukro.cz/item1250944126_externi_hdd_40_gb_2_5_pouzdro_se_zarukou.html Samozejmě neočekávám super kvalitu. Flash disk Kingston, co mám asi šest let, funguje pořád, ale jenom kapacitou zaostává. Mezitím mi odešly flashe od Patriotu a Imation - u patriotu moje chyba, jak jsem při cestování měl ntb na kolenou a připojenou flashku, tak se ten konektor ohýbal až to přestalo fungovat. Než vyndavat ten WD z PC, tak bych raději něco přenosného a ten rozměr 2,5\" by i vyhovoval. Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Těch pádů bych se nebál. Mobil, co mám asi pět let, mi spadnul (na pevnou plochu - beton, dlažba ...) všeho všudy pětkrát Takže HDD vyhrává, jen otázka zda vzít tento no name... Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Obávám se, že 3,5´ z USB neuživíš. 2,5 jsou velmi dostačující i ve větších kapacitách... Jen opakuji, chce to fakt dobrou krabičku, nejlíp s origo kablíkem. Taky jsem se setkal s tím, že s origo to fungovalo a s neorigo nikoli. Zřejmě jde o délku a průřez napájecích vodičů, případně o odladěné odrušení. Já to tenkrát koupil kompletní. Citovat
punkac Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 ulámaný konektor bych znovu přiletoval, nemáš co ztratit sám jsem si takhle opravil flashky, co mi lidé darovali jako rozbité. Dokonce jsem to letoval trafopájkou a vše bez problémů Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 A co si myslíš o tom na aukru? Stojí to za to? Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 punkac, to jde přiletovat ... sakryš, kam jsem toho patriota dal ... ono to jsou asi dva roky tak ho asi rozebere a uvidíme Díky za radu, alespon budu mít co o víkendu dělat (no, práce je vždy dost ) Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Těch pádů bych se nebál. Mobil, co mám asi pět let, mi spadnul (na pevnou plochu - beton, dlažba ...) všeho všudy pětkrát Takže HDD vyhrává, jen otázka zda vzít tento no name... No-name rozhodně nikoli!! Důvody jsem už napsal. HDD samsung, WD... Krabičku znám jen nějakou no-name - na něm odešel značkový HDD během 10 min a zmiňovanou od teaca. 5 let se třemi HDD a origo kablíkem naprosto bez potíží. Citovat
peugeot09 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Docela bych se toho bál. Obecně platí, že výrobní náklady se u každého pruduktu nějakým způsobem projeví, takže tahle mrška za čtyři kilča bude mít třeba horší elektroniku než ta za litra, tzn. pomalejší přenos dat, větších souborů... Citovat
punkac Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 , začal jsem s tím, když vedoucí diplomky mé přítulky si takhle znehodnotila flashku s moc důležitejma datama. Tak jsem to opravil a \"oko\" bylo na světě Od té doby jsem opravil 4 a vždy se 100% úspěchem, sám se tomu divím, že se data nesmazala, jedině je třeba konektor trošku nakřivo, nebo ty flashky, které jsou zalité v gumě, jsou trošičku okousaný . To jsem opatlal tmelem na těsnění hlav motorů a jak je majitel spokojenej Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Faktem je, že flashce nevadí ani vyprání... HDD nevím, jak by dopadl... Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 No ten konektor je ohnutý (viditelně), ale data jsem si z toho stáhnul. Ale nemůžu ho nikde najít, asi jsem se s ním už rozloučil. Podobně jako s výhrou v Lidlu. Účtenky z nákupů mám běžně v pěněžence i dva měsíce, bohužel zrovna tu výherní (z minulého týdne) jsem vyhodil , měl jsem ji na svém stole a jaksi jsem uklízel. Vůbec mě netrklo, že jsem posílal SMS. Když mi volali o výhře, tak mi bylo samozřejmě oznámeno, že bez účtenky mám smůlu. Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Edison: jako že flash disk / HDD zapomenu v kalhotek a šup s nima do pračky? To zní zajímavě, ale zkoušet to nebudu. Citovat
Edison Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Já to \"zkusil\". Naprosto bez problému. Jen to nezapínat za mokra... Nechat to fakt dobře vyschnout... Citovat
peugeot09 Odesláno 1. říjen 2010 Odesláno 1. říjen 2010 Tak na vyprání nic moc nejni. Však jak HDD tak flešku jsou voděodolné a to tak, že v podstatě všechny u HDD je to jasný a u flešky se bez přítomnosti napájení nemá co stát, maximálně časem zkorodují kontakty. Citovat
MilanF1 Odesláno 1. říjen 2010 Autor Odesláno 1. říjen 2010 Tak já to ještě promyslím s tím HDD, protože mě stačí těch 40 GB, zas bych to tak často nepoužíval. Na vodu v mobilu doplatil kámoš, spadnul mu do bazénu - hned ho vytáhl a samozřejmě hned zapnul ale ono to platí pro každou elektroniku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.