peugeot09 Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Ahoj. Mám tu problém s multifunkcí, který nějak nevím jak vyřešit. Je to klasický \"sendvič\" HP PSC 1410. Pokouším se naskenovat fotku tak, aby byly zachovány původní barvy (tak, jak je to na předloze) ale nedaří se mi to. Jde jenom vyloženě o skenování, tiskárna vždycky tiskla přesně to, co jsem viděl na monitoru. Při samotným skenu je všechno OK, ale jenom do chvíle, než se kompletně dokončí, v průběhu jsou barvy absolutně v pohodě. Napadlo mě, jestli to není nějakým SW nastavením, ale nic jsem nenašel. Neporadí někdo co s tím? V tomhle případě mě docela dost štve že si ten software celou fotku přiostří a navíc docela dost zesvětlí. Díky [upravil dne 28/9/10 od peugeot09] Citovat
Pata Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 máš aktuální soft? mám tu samou tiskárnu a jede po XP, W7 i ubuntu tohle bude v nějakém globálním nastavení, pohledej Citovat
peugeot09 Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 Nemůžu najít. Mám ten nejaktuálnější software pro Win 7. Nechce se mi každou fotku upravovat. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 Je potřeba nastavit PROFI režim a tam si pohrát s nastavením, bývá tam ruzné doostření a dobarvování atd které je potřeba doladit, v AUTOMATICKEM režimu možnost doladění není. Citovat
FrantaCV Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 Je potřeba nastavit PROFI režim a tam si pohrát s nastavením, bývá tam ruzné doostření a dobarvování atd které je potřeba doladit, v AUTOMATICKEM režimu možnost doladění není. Souhlas, Buď nemáš nainstalovaný kompletní obslužný SW, pak Ti to fůru nastavení nenabízí, nebo opravdu zvol ve výchozím režimu funkci \"PROFI\". Pak se nabízí při skenování možnost zachovat originál předlohy. Je tady i možnost, že budeš muset použít SW o jednu generaci starší - pozor nikoli OVLADAČE. Zkus se podívat sem: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=441115&lc=cs&cc=cz&dlc=cs&lang=cs&cc=cz Na stránce je i odkaz na domovské stránky HP. Stává se, že jazykové mutace se ne tak úplně podaří. Dodal bych, že HP je co do HW jednička ale SW silně popkulhává. Jo a jeětě jedna poznámka: Neudatuj, ale odinstaluj a znovu nainstaluj. Pro odinstalaci je lepší použít jiný SW než nabízí WINDOWS např. \"PERFECT UNINSTALER\" jeden z mála, který opravdu vypucuje i registry. FrantaCV Citovat
Pata Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 kvůli tobě si s tím pohraju a dám sem screeny... Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Mockrát díky, ale to mám přímo v globálním nastavením programu odškrtnuté. Mám tam úplně ty samé možnosti a furt to ta mrcha dělá. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 Vlez do tech automatických oprav fotografií a zkoukni co je tam za možnosti Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Mám tam úplně ty samé nožnosti jak Pata v tom screenu nahoře... [upravil dne 29/9/10 od peugeot09] Citovat
Pata Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 Pata Zkoušels odinstalaci a čistou instalaci? Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Pardon. Vyzkouším hnedka teď, ale stejně myslím, že to k ničemu nebude. Mám ještě novější verzi SW než Ty. Citovat
Pata Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 peugeot09: zajímavé, aktualizace prý nejsou k dispozici Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Ne, což o tohle nejde. Máme tam úplně ty samý volby, jenom Ty máš jiný rozložení při skenování. Zatím Tobě to tam píše na férovku tu konkrétní část, u mě je to skrytý za ikonama/záložkama. Jinak je to úplně to samý. Zrovna probíhá odinstalace, tak uvidím. Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Tak kompletní odinstalace a nová instalace dokončena. Furt to samý. Teď jsem se navíc bavil s kolegou a říkal mi, že skenery obecně fotografie zesvětlují už z principu, takže prý žádné SW nastavení nepomůže. Dělá Ti to Pato taky tohle zesvětlování při skenu obrázků nebo ne? Citovat
Pata Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 peugeot09: nic čeho bych si nějak významně všiml, zrovna včera jsem scanoval diplom a pohoda... Citovat
peugeot09 Odesláno 29. září 2010 Autor Odesláno 29. září 2010 Když ono je to vidět jenom při skenu nějakého obrázku, když skenuješ text, tak to nepoznáš. Citovat
Pata Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 zkoušels scanovat jiný papír, vzor? Zkus třeba noviny a dej sem fotku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.